Femeile isi doresc sa ofere...

Sunt femeile mai generoase decat barbatii? Este o intrebare al carei raspuns nu il stim cu certitudine, in special pentru ca nici un studiu sau sondaj nu a fost orientat...

Sunt femeile mai generoase decat barbatii? Este o intrebare al carei raspuns nu il stim cu certitudine, in special pentru ca nici un studiu sau sondaj nu a  fost orientat catre aflarea acestui raspuns. Putem doar intui.  

In vremurile nu de mult apuse, barbatii erau cei care ofereau daruri femeilor si, cu siguranta, se intalnea mai rar situatia inversa.

De ce? Putem spune ca puterea financiara a stat multa vreme in mainile acestora.

De exemplu, acum 100 de ani, puteai numara cu usurinta femeile care aveau o slujba si care si-ar fi permis sa ofere cu generozitate daruri celor dragi.

Acesta era, in principal, rolul "capului familiei", al celui care sustinea familia din punct de vedere financiar si care, evident, avea dreptul si obligatia de a gestiona resursele financiare.

Revenind in prezent, nu ar fi exagerat sa afirmam ca femeia moderna "se razbuna" pentru vremurile in care a fost nevoita sa isi limiteze generozitatea...



Independenta financiara le ofera acum femeilor posibilitatea de a le darui celor dragi cadouri din suflet, mult mai des in comparatie cu vremurile trecute.

Pe langa aceasta dorinta de a darui, femeile mai au in avantajul lor atentia deosebita pentru lucrurile aparent marunte in ochii unui barbat, cum ar fi aniversarile si zilele deosebite. Din acest motiv, femeile poate par mai generoase - ele nu uita cand este ziua unei persoane dragi si, cu siguranta, nu vor "omite" cumpararea unui cadou.

Pe de alta parte, este incorect sa limitam generozitatea feminina la planul material.
Femeile ofera, adesea neconditionat, dragoste si grija celor din jur.

Sensibilitatea femeilor are un cuvant important de spus asupra acestui aspect, putine fiind femeile care ar putea ramane indiferente la suferinta si nevoia unei persoane, unui animal sau chiar a unei flori...

Concluzia la care putem ajunge este aceea ca femeile daruiesc. Femeile daruiesc atat cu sufletul, dar isi ofera si o bucatica din suflet atunci cand considera ca este necesar.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elen_38e pe 21 Feb 2009, 15:12
    Unde sunt barbatii de alta data

    Acum este o raritate a barbatilor de a cunoaste o femeie de o a cuceri, toti acum numai un singur gind au de a o.........

    1
    1

  • elen_38e pe 21 Feb 2009, 15:09
    SINGUTATATEA FEMEELOR

    In vremurile nu de mult apuse, barbatii erau cei care ofereau daruri femeilor si, cu siguranta, se intalnea mai rar situatia inversa. De ce? Putem spune ca puterea financiara a stat multa vreme in mainile acestora.

    2
    0

  • july pe 9 Aug 2008, 17:19
    generozitate

    Genorizitatea te umple de bucurie, si sensibilitatea si fericirea pe care o simti in ochii celor pe care-i ajuti, te imbraca in fericirea si implinirea sa poti face tot mai mult.

    0
    2

  • Florinescu pe 12 Iun 2008, 00:54
    Aveti dreptate

    Femeile reusesc sa nu uite niciodata multe evenimente, si daca iubesc sunt in stare de mari sacrificii. Nici nu se gandesc barbatii cat de sufletiste sunt femeile !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod