Mai tare decât orice banc: Cum fac plajă chinezii? Cu hainele pe ei!

Chinezii care merg la plajă în provincia Shandong intră în apă îmbrăcaţi, iar pe cap poartă măşti colorate, pentru a se proteja de razele soarelui şi de meduze.
Uneori, viaţa bate bancul: bărbaţi, femei, copii, cu toţii stau pe plajă înfofoliţi în costume de baie dintr-o singură piesă sau în cămăşi care să-i acopere cât mai mult, iar pe cap poartă un fel de cagule caraghioase, improvizate din materiale textile viu colorate. Mulţi poartă şi ochelari de soare peste găurile făcute în dreptul ochilor.

Bizarul spectacol vizual de pe plaja Qingdao se repetă în fiecare an, din 2004 încoace, şi se pare că a pornit de la nevoia chinezilor de a se proteja de efectul dăunător al razelor ultraviolete, dar şi de meduze, scrie Daily Mail.

Profitând de temperaturile ridicate, care depăşesc deseori 35 de grade Celsius, dar şi de înmulţirea algelor şi a meduzelor, comercianţii locali au făcut afaceri bune vânzând aceste piese vestimentare ciudate la preţuri cuprinse între 2 şi 3,5 euro.

Deşi îşi acoperă fiecare centimetru pătrat de pe faţă, ochi, nas şi gură, pentru a se apăra de temperaturile ridicate, care depăşesc deseori 35 de grade Celsius, chinezii preferă să-şi lase picioarele neacoperite.
Iar pentru asta nimeni n-a găsit o explicaţie.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Iulie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod