Jos pantalonii: ziua chiloţilor în metrou

Mii de oameni din întreaga lume se adună în singura zi în care pot călători cu metroul fără să poarte pantaloni.

Mii de oameni din întreaga lume se adună în singura zi în care pot călători cu metroul fără să poarte pantaloni.

Începută în 2001 la New York, cu doar şapte participanţi, "Ziua fără pantaloni" a luat amploare la nivel mondial. Acest eveniment bizar este sărbătorit acum în nu mai puţin de 60 de metropole, printre care New York, Washington, Londra, Madrid, Toronto şi Mexico City, relatează cotidianul britanic "Daily Mail".

Cei care participă la acest eveniment călătoresc fără pantaloni în metrou, iar iniţiativa lor stârneşte de fiecare dată reacţii diverse din partea celor care nu iau parte la această "sărbătoare" sau care nu au aflat de ea.

Organizaţia Improv Everywhere, care se ocupă de "Ziua fără pantaloni" de la apariţia sa, i-a invitat pe cei interesaţi să participe pe Facebook. 16.000 de oameni din întreaga lume s-au înregistrat pe reţeaua de socializare la acest eveniment. În Toronto, participanţii au purtat şi dress-uri colorate pe lângă lenjerie, ei sărbătorind pentru al cincilea an consecutiv "Ziua fără pantaloni".

Ideea evenimentului este să-i surprindă pe călătorii obişnuiţi şi să stârnească amuzamentul acestora, însă obiectivul nu este atins de fiecare dată. "Consider persoanele fără pantaloni, fără tricouri, semi-dezbrăcaţi. Nu-mi place acest lucru", a declarat Alicia Lopez, un pasager din Mexico City, oraş care a strâns 700 de participanţi. "Nu ştiu cererile lor, nu ştiu ce caută prin protestul lor, dar cred că sunt alte mijloace pentru a face asta", a continuat ea.

Un organizator citat de "Daily Mail" a explicat că, de fapt, acest eveniment e un pretext pentru a-i surprinde pe cei care nu cunosc sau nu înţeleg această idee. "Scopul este să te distrezi şi să-i distrezi pe cei din jur. Flashmob-urile îşi propun să arate cum ne putem înţelege fără să ne cunoaştem şi cum putem lucra împreună fără să ne fi văzut vreodată. Cel mai important lucru sunt victimele, reacţia persoanelor care nu sunt implicate", a declarat organizatorul Dan Becherano.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod