Homeschooling extrem. Cuplul care îşi ţine copiii în vacanţă: „Nu vor mai merge niciodată la şcoală“

Un cuplu a decis să nu-şi mai dea copiii la şcoală, preferând să-i educe pe cont propriu în timp ce călătoresc prin toată lumea. Ei au vizitat şi România.

Homeschooling e un curent tot mai la modă, dar nivelul la care l-au dus Paul şi Caroline King nu-i la îndemâna oricui. Ei au doi copii, Winston, în vârstă de şase ani, şi Henry, în vârstă de patru ani, şi au ajuns la concluzia că nicio şcoală nu este potrivită pentru ei, aşa că au început o aventură unică, menită să le ofere acestora tot ceea ce sistemul de educaţie nu le furnizează.

Cuplul susţine că Winston şi Henry sunt mai avansaţi decât copiii de vârsta lor şi după ce au încercat 20 de şcoli pentru băiatul cel mare, au luat cea mai importantă decizie din viaţa lor: convinşi că şcoala le limitează aptitudinile şi nu le oferă şansa de a învăţa lucruri de care vor avea nevoie când vor fi adulţi, Paul şi Caroline şi-au vândut casa în valoare de peste 320.000 de euro şi au pornit într-o lungă călătorie iniţiatică, în care copiii au ocazia să vadă locuri noi, oameni diferiţi şi animale pe care la şcoală le-ar fi văzut doar în pozele din manuale sau pe internet.

Cei doi părinţi şi au petrecut până acum 19 luni cutreierând cu fiii lor prin 15 ţări, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Familia nu are de gând să se oprească din acest itinerariu, dimpotrivă. "Nu ne vom obliga niciodată băieţii să meargă la şcoală sau să dea vreun examen. Dacă noi nu ridicăm vocea la copiii noştri, de ce un profesor are dreptul să o facă?", a declarat tatăl pentru The Sunday Mirror.

Paul şi Caroline s-au cunoscut în anul 2003, în timpul unei călătorii în Kashmir, şi s-au stabilit în Göteborg, Suedia, ţara în care s-a născut ea. Cei doi au povestit în interviul publicat de Sunday Mirror că ideea de a face "şcoala prin lume" le-a venit când Winston a început să se plângă că se plictisea la grădiniţă. Mama lui susţine că băiatul a învăţat să citească la numai un an, iar ceilalţi copii nu aveau nivelul lui de cunoştinţe.

 


Până acum, familia King a călătorit prin România, apoi în Dubai, de unde a plecat în India, Maldive, Malaezia, Indonezia, Borneo, Thailanda, Laos, Statele Unite, Columbia, Spania, Egipt, Italia şi Cehia.



Paul King are o afacere cu hamace, Hammock Heaven, care îi aduce destui bani ca să-şi permită să umble hai-hui prin lume. În general, copiii sunt mulţumiţi, dar uneori nu-i impresionează ceea ce văd; piramidele nu i-au dat pe spate, iar când când au vizitat un amfiteatru roman au spus că a fost plictisitor. "Dar mai târziu îşi vor aminti şi vor vorbi despre asta, aşa vom şti că le-a plăcut. Într-o dimineaţă, s-au trezit şi ne-au zis că vor să-i mai ducem o dată în Egipt. De ce să citeşti despre istorie şi cultură într-o carte când poţi să o ai la îndemână?", a explicat tatăl băieţilor.

Cei doi părinţi au mai declarat că "şcoala" lor se bazează pe experienţele trăite, însoţite de explicaţiile pe care ei le oferă ori de câte ori copiii au întrebări, dar şi pe cărţi, pliante şi imagini video care ajută la aprofundarea informaţiilor - totul într-o atmosferă familiară, degajată, cu multă distracţie şi fără stres.

Familia King a petrecut vara în Praga, iar acum plănuieşte să meargă în Islanda, apoi în Australia.



Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Septembrie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 21 Sep 2016, 17:36
    ..

    Cineva sa-i dea duduii un calmant, ca nici un copil nu e capabil sa invete sa citeasca la 1 an.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod