Cum să folosești corect buretele de machiaj

Cu siguranță ai aflat până acum de celebrul burete pentru machiaj. Numit "beautyblender", acesta a fost lansat în urmă cu câțiva ani și de atunci a devenit o unealtă de machiaj apreciată de milioane de femei din întreaga lume, fiind folosit pentru aplicarea fondului de ten, a corectorului cremă sau pentru conturarea feței.
Dar cum a reușit acest burețel de formă ovală să fie de nelipsit din trusele pentru machiaj? Inventat în 2002 de Rea Ann Silva, buretele original pentru machiaj are forma unui ou și este realizat dintr-un material special hidrofilic. Deși de-a lungul timpului au tot fost lansate astfel de instrumente pentru aplicarea machiajului, acesta a avut un succes răsunător datorită formei sale versatile și a materialului care contribuie la aplicarea uniformă a fondului de ten, cu un rezultat cât mai natural.


Tocmai pentru că este atât de apreciat există foarte multe variante contrafăcute, de aceea este de preferat să-ți cumperi unul din magazinele mari de cosmetice sau din farmacii.

Poate fi folosit pentru a aplica fondul de ten lichid, pe cel cremă sau spumă, dar și cremele de tip BB, baza pentru machiaj, pudrele sau corectoarele. Ca să obții rezultate impecabile cu buretele tău pentru machiaj trebuie să respecți câteva reguli esențiale. Iată care sunt:

Folosește-l întotdeauna umed!

Aceasta este cea mai importantă regulă de folosire a buretelui pentru machiaj. Cea care l-a creat, Rea Ann Silva, a declarat pentru health.com că rezultatul de aplicare este impecabil numai dacă buretele este umed.
Pentru că a absorbit deja apă, acesta nu va absorbi fondul de ten aplicat pe el, ci va rămâne la suprafață. Scufundă buretele în apă curată, apasă-l ca să absoarbă apă în profunzime, apoi stoarce-l pentru a elimina excesul de apă.

Aplică prin tamponare

Este o greșeală majoră să freci buretele cu fond de ten pe față. Mișcările de aplicare trebuie să fie realizate inițial prin tamponare pe piele, apoi prin masare delicată pentru a uniformiza. Nu uita să-l umezești iar pe măsură ce se usucă, pentru că rezultatele sunt mult mai bune atunci când este cât mai umed.

Spală-l după fiecare folosire

Îndepărtează produsele de machiaj de pe burețelul tău după fiecare folosire. Spală-l bine cu detergent special sau cu o loțiune pentru spălat fața.
Stoarce-l bine și lasă-l la uscat pe suportul lui.

Păstrează-l în locuri uscate

Pentru că este umed și poros, buretele pentru machiaj poate deveni un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor, de aceea nu ar trebui să-l păstrezi în portfardul închis ermetic. Lasă-l să se usuce înainte de a-l pune în cutie, iar atunci când îl iei cu tine în călătorii este recomandat să-l păstrezi într-un săculeț textil.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod