Recomandarea Cinemagia: Sărbători pascale. 10 filme tematice programate pe micul ecran

Recomandarea Cinemagia: Sărbători pascale. 10 filme tematice programate pe micul ecran

Cu ocazia sărbătorilor pascale ortodoxe, iată ce filme tematice sunt programate pe micile noastre ecrane săptămâna aceasta. Sunt filme care dau viață unor fragmente din Biblie, invitându-ne la reflecție și inundându-ne sufletul cu emoții puternice.
Sunt producții care spun lucruri semnificative despre umanitate și despre lipsa ei. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Nu ezitați să accesați Rubrica TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Fiul lui Dumnezeu/Son of God (2014), difuzat de PRO TV vineri, 17 aprilie, ora 14:30


Film făcut din episoade ale mini-seriei The Bible (2013). A fost numit film de televiziune, deși a avut premiera la cinema. Povestea acoperă - pe parcursul a două ore - o istorie întinsă pe 30 de ani. În centrul filmului este ultima călătorie a lui Iisus, cea către Ierusalim.
Cu o poveste istorisită cu emoție, filmul merită văzut în preajma sărbătorii pascale Diogo Morgado joacă rolul lui Iisus. Un film captivant, sfâșietor, la finalul căruia veți lăcrima. Povestea vieții lui Iisus, de la nașterea sa în umila iesle din Bethleem, până la perioada adultă când a devenit cunoscut prin faptele și predicile sale, ce au dus la crucificare și la înviere vă ațteaptă vineri seara pe micul ecran.

Iisus din Nazaret/Jesus of Nazareth (1977)

difuzat de Antena 1
vineri, 17 aprilie, ora 20:30
sâmbătă, 18 aprilie, ora 20:00

Poate cel mai iubit film despre Iisus, și cu siguranță cel mai difuzat de către posturile noastre de televiziune, Jesus of Nazareth e un film pe care publicul de toate vârstele trebuie să îl vadă.
Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Robert Powell (regizorul Zeffirelli i-a cerut în mod special să nu clipească, pentru a ieşi ochii în evidenţă) e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate care umanizează această bucată filmată din Biblie.

Pavel, apostolul lui Hristos/Paul, Apostle of Christ (2018), difuzat de Film Now vineri, 17 aprilie, ora 21:40


Luca își riscă viața ca să-l viziteze pe Pavel, care e ținut captiv în Roma, și să-i documenteze viața. Stând alături de Pavel într-o celulă întunecată, Luca află că acesta începe să se îndoiască de sine, dar Luca este hotărât să răspândească evanghelia.
Pavel (James Faulkner), care din cel mai cunoscut persecutor al creștinilor devine cel mai influent apostol, își petrece ultimele zile într-o celulă rece și dezolantă așteptând execuția comandată de împăratul Nero.

Luca (Jim Caviezel), prietenul și doctorul lui, își riscă viața și se duce la Roma ca să-l viziteze. Pavel este supravegheat îndeaproape de Mauritius (Olivier Martinez), prefectul închisorii, care încearcă să înțeleagă cum este posibil ca acest bătrân amărât să reprezinte așa o amenințare. Dar înainte ca Pavel să fie executat, Luca se hotărăște să scrie o altă carte, una care detaliază începuturile drumului corect și nașterea a ceea ce va fi cunoscut ca biserica.
Credința lor a provocat un imperiu, dar cuvintele lor au schimbat lumea. Citește continuarea pe cinemagia.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod