Recomandarea Cinemagia: Apocalipsa, în diferite forme, vineri seara pe micul ecran

Recomandarea Cinemagia: Apocalipsa, în diferite forme, vineri seara pe micul ecran

Prăbușirea lumii interioare, apocalipsa văzută de ingeniosul regizor M. Night Shyamalan și un horror cu o idee ce îți îngheață sângele în vine, printre subiectele filmelor programate vineri seară pe micul ecran.
Blue Jasmine (Paramount Channel, 15:55), The Happening (AMC, 20:20), Repo Men (TV1000, 23:55), diseară pe micul ecran.
Consultați programul integral al zilei de vineri şi al weekend-ului, răsfoind rubricile dedicate de pe Cinemagia.

Woody Alen se arată din nou pe sine, angoasa lui (de moarte?) fiind văzută în drama Blue Jasmine ca încheierea vieţii (luxoase a) lui Jasmine... După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăţi din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine.
Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive.

Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul. Ce i se întâmplă resimte ca pe o apocalipsă. Cate Blanchett prinde în interpretare toate nuaţele prăbuşirii interioare. Depresia, anxietatea, lupta păstrării aparenţelor... Ajungem să empatizăm cu această eroină, deşi nu e admirabilă - Jasmine a refuzat programatic să vadă adevărul şi se preţuieşte pe sine numai în raport de felul în care o văd ceilalţi.
Jasmine începe să creadă că şi pentru ea există o speranţă când îl întâlneşte pe Dwight (Peter Sarsgaard), un diplomat care se îndrăgosteşte imediat de frumuseţea şi stilul ei sofisticat...

The Happening (AMC, ora 20:20) este un SF în care plantele, percepând pericolul reprezentat de specia umană pentru habitatul lor, încep să emită spontan niște spori ce blochează într-o anumită ordine neurotransmițătorii cerebrali, astfel inversând instinctul de conservare și determinând sinuciderea spontană a celor contaminați.
Drept pentru care, omenirea începe să se sinucidă în masă, iar cei încă neatinși, și teribil de înspăimântați, fug mâncând pământul. Filmul are în centru o familie care încearcă să fugă din calea acestei calamități naturale în stare să pună întreaga omenire în pericol. Semnat de M. Night Shyamalan, SF-ul îi are în distribuție pe Mark Wahlberg, Zooey Deschanel și John Leguizamo. Citește continuarea pe cinemagia.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod