William şi Kate: Rochia de mireasă

30 Aprilie 2011
Un secret bine păstrat, un mister despre care s-a vorbit de mai bine de o lună de zile, look-ul actualei soţii a Prinţului William, Catherine-Elizabeth Middleton, a fost una dintre marile necunoscute ale nunţii secolului.
Un secret bine păstrat, un mister despre care s-a vorbit de mai bine de o lună de zile, look-ul actualei soţii a Prinţului William, Catherine-Elizabeth Middleton, a fost una dintre marile necunoscute ale nunţii secolului. Au existat tot felul de zvonuri despre rochia de mireasă, despre coafură, despre tot. Iată că, aşa cum era de aşteptat, mireasa Kate Middleton a fost pe măsura statutului pe care l-a căpătat prin căsătoria cu Prinţul William.

Astăzi se ştie clar că mult aşteptata şi discutata rochie de mireasă a fost creată de Sarah Burton, designerul casei de modă Alexander McQueen. O piesă de-o valoare inestimabilă dată clar de evenimentul pentru care a fost creată, dar, în acelaşi timp, o rochie simplă, clasică, "extrem" de conservatoare, demnă de o viitoare... Regină. O rochie romantică, în stilul anilor 1920, delicată.

Simplitate de bun gust


Discutând punctual rochia de mireasă şi personajul care a purtat-o, putem spune clar că cele două s-au potrivit mănuşă. Kate Middleton a demonstrat de-a lungul timpului că este o persoană simplă, căreia îi place să meargă cu rucsacul în expediţii în Africa şi atunci o altfel de rochie, un model care să epateze, un model care să iasă din tipare, nu i s-ar fi potrivit de niciun fel. În plus, nu trebuie să uităm că vorbim despre o nuntă regală unde excentricităţile nu-şi au locul.

De aceeaşi părere este şi make-up artistul Mirela Vescan care, într-o intervenţie la Antena3, a spus: "Kate nu a vrut să fie spectaculoasă, nu a vrut să epateze, s-a văzut clar că ea a şi salutat ca un om de rând. Ducesa de Cambridge vrea să demonstreze că rămâne acelaşi om normal care era şi înainte să-l cunoască pe Prinţul William". Mai mult decât atât, experienţa în fashion pe care o are Kate, fostă angajată a unei firme de profil, şi-a spus clar cuvântul în alegerea ţinutei, iar acest lucru a fost demonstrat de relaxarea cu care a ştiut să o poarte.Pe lângă trena foarte lungă - de 3 metri -, un element aproape obligatoriu la rochiile de mireasă folosite pentru astfel de nunţi, vedeta clară a rochie a fost dantela fină folosită în partea de sus a piesei vestimantare, dar şi în voal. Să nu uităm de excepţionala tiara, confecţionată în anul 1936, pe care Ducesa a purtat-o pe cap, o piesă primită din partea Reginei Mamă, Elisabeth a II-a, tiara din diamante, cu o valoare inestimabilă, pe care a purtat-o şi Prinţesa Diana.

Chiar dacă majoritatea celor care au urmărit acest eveniment au spus la unison că rochia şi întreaga imagine a lui Kate Middleton a fost un adevărat regal, jurnaliştii americani s-au arătat puţin nedumeriţi de simplitatea şi delicatesa rochie de mireasă. În replică, jurnaliştii britanici le-au elucidat misterul "Aici nu suntem la Hollywood. Spectaculosul nu are ce căuta la un astfel de eveniment!".Detaliile au fost, de asemenea, extrem de importante. Bunăoară, florile aplicate pe rochie au fost croite individual din dantelă şi apoi aplicate manual pe mătasea din care a fost confecţionată rochia. Pantofii, care din păcate nu s-au văzut, au fost creaţi tot de casa de modă Alexander McQueen, din satin şi broderie manuală din dantelă. Voalul a fost confecţionat din suprapuneri de mai multe materiale, mătase, tul, accesorizat, de asemenea, cu acele flori confecţionate manual din dantelă.

"Ceremonia de astăzi a fost extraordinar de frumoasă şi de emoţionantă. Catherine a fost extrem de elegantă, suntem onoraţi de invitaţia la acest eveniment atât de special şi istoric pentru ţara noastră. Le dorim lui Catherine şi lui William multă dragoste şi fericite pe viitor", au declarat David şi Victoria Beckham, invitaţi speciali la acest eveniment.

Comparaţie cu Grace Kelly şi cu Letizia de Asturias


Comparată întotdeauna cu mama soţului ei, Lady Diana, şi considerată a fi urmaşa ei, Kate Middleton mireasa a fost, totuşi, totalmente diferită de Lady Diana mireasa. Dacă în anul 1981 Casa Regală Britanică a avut o mireasă strălucitoare, o rochie supradimensionată, un voal imens, acum am văzut exact contrariul.Deosebiri majore între rochia purtată de Lady Di şi cea purtată de Lady Catherine


Am putea face, însă, o serie de comparaţii cu rochiile purtate de Grace Kelly, la nunta ei cu Prinţul Rainer of Monaco, desfăşurată în anul 1956, sau cu cea a Letiziei de Asturias care s-a căsătorit pe 22 mai 2004, la Catedrala Nuestra Senora din Madrid, Spania.

Acelaşi model, aceeaşi croială, acelaşi material şi, evident, aceeaşi dantelă.Grace Kelly şi Letizia de Asturias
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Kary pe 3 Mai 2011, 15:40
  imi place

  e foarte frumoasa rochia printesei diana cat si a noii printese KATE! Casa de piatra!!!!!!!!

  1
  0

 • andreea pe 1 Mai 2011, 05:09
  tiara..

  tiara purtata de Kate nu este aceeasi pe care Diana a purtato..nu numai ca cea a Dianei era mai mare dar urmariti declaratiile...Tiara Dianei a fost primita din partea familiei ei..a Catherinei era o piesa a casei regale, a mamei Regine.

  1
  0

 • cristina pe 30 Apr 2011, 20:04
  .

  Casa de piatra, sanatate si fericire :)

  2
  0

 • geea pe 30 Apr 2011, 12:14
  simplu ..adorabil!

  imi place foarte mult rochia ,nu este foare incarcata dar materialul si pietricelele spun totul...

  4
  0

 • carmen pe 30 Apr 2011, 11:01
  e foarte frumoasa

  e splendida si rochita dar si mireasa

  10
  0

 • florentina pe 30 Apr 2011, 09:27
  frumoasa

  mie imi place foarte mult rochita!

  6
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod