"Vicky Cristina Barcelona", un menage a trois reusit

Personajul lui Cruz este exploziv - scenele de gelozie nu lipsesc, competitia pentru a (re)castiga inima lui Juan Antonio  alterneaza cu o solidaritate trista intre cele doua femei care iubesc acelasi barbat, urmand acceptarea acestei convietuiri bizare si, intr-un final - le menage a trois".

Un film salvat de interpretarea de exceptie a lui Penelope Cruz, dupa cum afirma criticii. Un Javier Bardem seducator si sexy, tandru si boem, excelent in scenele jucate alaturi de Cruz, cand discutiile se poarta natural in limba spaniola, fara a aduce prejudicii performantei, ci dimpotriva.
Scarlett Johansson - aceeasi prezenta stralucitoare, perfect integrata in personajul vesnic aflat in cautarea acelui ceva care iti umple viata, si Rebecca Hall, a carei interpretare plina de sensibilitate ne asigura ca o vom revedea in curand.

Redactorul sef Cinemagia precizeaza:
"Regizorul Woody Allen a reusit sa ii dea foarte multa culoare personajului Maria Elena, sa il faca exotic, haotic, dar mi s-a parut ca actrita il scapa din maini, pentru ca, din haotic cum e, il face acaparant, iar din certaret, il face telenovelistic.
Cruz strica, practic, economia raporturilor dintre personaje.

Daca facem abstractie de asta, ramanem cu o comedie romantica foarte placuta, de vazut si revazut cu iubitul, in care lui Bardem ii iese de minune sa fie seducator, misterios, in care Scarlett Johansson se dovedeste din nou o bomba sexy, iar Rebecca Hall, o actrita in plina ascensiune".

Personaje care ajung in acelasi punct din care au plecat, insa cu sufletul golit de experientele traite. Juan Antonio o va cauta in continuare pe Maria Elena in toate femeile din jurul sau, Maria Elena va avea intotdeauna nevoie de un Juan Antonio care sa o completeze, Cristina alearga in continuare spre acel ceva pe care si-l doreste, dar pe care nu a reusit inca sa il defineasca, iar Vicky, dupa ce a descoperit ca sentimentele iti pot bulversa intreg universul, scuturandu-te din amorteala, se intoarce la viata previzibila pe care si-a planificat-o atat de atent.

Un film care iti lasa un gust amar, asemenea oricarei alte pelicule Woody Allen, un film greu, in mesajul transmis, dar atat de amuzant prezentat, incat te va captiva de la inceput pana la sfarsit.
O comedie romantica pe care chiar merita sa o vezi.

2 Aprilie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod