Viata cu si dupa Patrick Swayze

"Amandoi eram optimisti"


In cele 22 de luni de agonie, Lisa recunoaste ca de foarte multe ori au vorbit despre Rai, insa niciodata despre moarte. "Amandoi eram optimisti", spune ea. In acelasi timp, insa, erau si realisti. "Pot spune ca eram genul de oameni optimisti-realisti. Stiam amandoi ca nu exista leac, insa speram. Gandeam ca exista un motiv pentru care un om este intotdeauna primul, si ca, la un moment dat, va exista cineva care sa fie primul". (n.r. declaratia se refera la tratamentul experiemental la care a fost supus actorul si care, pana la un anumit moment, a dat rezultate bune).

In ultimele zile de viata, Patrick a fost linistit si nu a simtit nicio durere. "Este o trecere ciudata, dificila, de la incercarea de a trata, de a face bine, la cea de a-l face pe cel bolnav sa se simta confortabil". Niemi marturiseste ca a anticipat ultima zi de viata a sotului ei. "Mi-a fost teama sa plec de langa el. Mi-a fost teama sa-l las singur", spune ea. "Insa, in momentul in care i-a sosit ceasul, a trebuit sa faca aceasta calatorie si a plecat".

Ultimii doi ani, cei mai frumosi din viata lor


La momentul amintirilor, Lisa Niemi marturiseste ca ultimii doi ani alaturi de Patrick Swayze au fost minunati, insa cea mai frumoase amintire o are din momentul in care si-au reinnoit juramintele de dragoste. "Intotdeauna ne-am dorit sa facem chestia asta, amandoi", marturiseste vaduva. "A fost un moment magic. A fost o zi de poveste. Patrick a venit calare pe un cal alb", isi aminteste Lisa. "Dupa 34 de ani s-a urcat din nou pe cal si era foarte fericit".

Au fost impreuna aproape 40 de ani, insa ca in oricare alt mariaj, problemele nu au lipsit. In audio-book-ul "The Time of My Life", pe care cei doi l-au realizat in cele 22 de luni de agonie, Lisa a dezvaluit ca in acesti ani au fost separati un an de zile. "A avut ceva probleme cu alcoolul si cu drogurile. Sincer nu am crezut ca o sa poata trece peste ele. Nu am vrut sa-i fiu alaturi si sa-l vad murind din cauza acestor substante. Nu am vrut sa-l vad murind asa si am decis sa ne separam".

Patrick a realizat ca nu era bine ce facea, iar dupa reabilitare, el si Lisa s-au impacat, insa ea recunoaste ca tot au mai avut de luptat: "Au mai fost destule probleme in timp, insa am luptat amandoi. Ceea ce a fost o certitudine in toti acesti ani a fost ca ne-am iubit".

De-a lungul timpului, au fost multi oamenii care au intrebat-o care a fost secretul casniciei lor. "Atunci cand iti doresti sa functioneze o casnicie si te lupti pentru treaba asta, cu siguranta ca lucrurile vor merge. Tot ce-ti trebuie este dorinta de a continua", declara ea.

Viata dupa Patrick Swayze


Ultimele momente au fost ingrozitoare. In momentul in care si-a vazut sotul murit, in inima ei a luat nastere un "tsunami de durere". "Durerea pierderii lui mi-a ajuns pana in celule. Mi-a rupt inima in bucatele, provocandu-mi o suferinta imensa. Nu mai pot sa ma concentrez, nu mai pot sa vad ce e in jur si chiar mi-e greu sa respir", a spus Lisa Niemi, la putin timp de la decesul sotului ei. "Se intampla adesea ca vaduvele sau vaduvii sa moara la numai cateva luni dupa ce si-au pierdut perechea. Acum imi dau seama ca acest lucru este firesc sa se intample, deoarece... atunci cand durerea te copleseste, propriul tau trup nu-ti mai apartine", a explicat sotia lui Patrick Swayze.

Puterea de a merge mai departe a dobandit-o gandindu-se la el. El, sotul ei, barbatul pe care l-a iubit toata viata, nu ar fi vrut sa o vada distrusa. "Am fost binecuvantata sa am un sot ca el, care a crezut intotdeauna in mine, care a crezut ca sunt desteapta, frumoasa si buna... toate aceastea sunt lucruri minunate. Sper sa reusesc sa-i dovedesc si de acum incolo aceste lucruri", a declarat Lisa Niemi.

O ultima dovada de iubire venita din parte lui Patrick Swayze a avut loc cu doar cateva luni inainte ca acesta sa moara. Atunci el a trecut pe numele ei multe dintre bunurile care-i apartineau, dar si proprietatea in care s-a stins. Mai mult, Swayze a tinut sa ii si declare cat de recunoscator ii este pentru ca i-a stat o viata alaturi. Patrick i-a spus Lisei "Te voi iubi mereu si nu imi pot imagina cum ar fi fost viata mea fara tine".

Acum, cand mintea ii este mai limpede, cand socul a trecut, Lisa Niemi ii spune sotului ei: "Patrick, dragule, vin dupa tine!" si asta pentru ca are certitudinea ca intr-o buna zi se vor reintalni. "In adancul sufletului meu stiu ca ne vom revedea", a conchis ea.



Un articol de Ileana Voicu Ghinea
13 Ianuarie 2010
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zenovia pe 22 Mai 2010, 15:25
    ......

    Au trait frumos,s-au iubit,au fost fericiti pacat ca s-a terminat tragic. Viata e nedreapta. Iar despre tine "diana" probabil esti prea tanara ca sa intelegi cum este sa treci prin asa ceva.

    0
    0

  • lovestruck pe 7 Apr 2010, 00:16
    iubirea e pentru oamenii destepti

    titlul e o aluzie la aceasta "diana"...o fetita care sigur nu stie ce e iubirea si nu va invata vreodata! Exemplul cel mai frumos de iubire,o poveste minunata cu un sfarsit prea trist...superb...sper ca fiecare din noi sa aiba asa iubire macar pentru o clipa!Sa te odihnesti in pace Patrick!

    0
    0

  • ovidelia pe 28 Mar 2010, 18:18
    iubirea

    frumos m-am intristat

    0
    0

  • Miha pe 24 Mar 2010, 20:37
    frumos

    O poveste frumoasa si in acelasi timp trista....dar din care toti putem invata ca trebuie sa apreciem fiecare clipa, sa profitam la maxim cat ii avem pe cei dragi langa noi pentru ca mai apoi sa nu regretam lucruri sau fapte pe care am fi vrut sa le spunem/facem si nu mai avem cand si cum :(

    0
    0

  • flory pe 24 Mar 2010, 20:04
    pt Diana

    Invata intai sa scrii si apoi intra pe net. Nu mai polua atmosfera. Esti cea mai mare proasta.

    0
    0

  • diana-ionica pe 9 Mar 2010, 19:27
    VIATA

    intradevar,f. trist.ar trebui sa invatam si noi ceva din asta.mai ales controale la doctor continuu

    0
    0

  • carina_1983 pe 20 Feb 2010, 15:19
    xxx

    absolut o lectie de viata si cu atit mai mult te inpinge sa traesti viata la intensitate maxima

    0
    0

  • Doinadodi pe 17 Feb 2010, 11:28
    diana

    Daca a-i trece si tu prin astfel de momente ? Nu-ti doresc acest lucru . Cred ca a-i postat acest comentariu ,pentru a IESI IN EVIDENTA .

    0
    0

  • Nina pe 14 Feb 2010, 19:36
    Iubirea

    O pereche minunata! Tot respectul pentru ei

    0
    0

  • Nina pe 14 Feb 2010, 19:31
    Iubirea

    O pereche minunata! Tot respectul pentru ei

    0
    0

  • Raluca.m07 pe 14 Feb 2010, 00:38
    emotionant

    oare cate dintre noi realizam ca trebuie sa pretuim fiecare clipa ,sa ne bucuram de ceea ce avem? tot respectul pentru acest cuplu minunat!

    0
    0

  • ............ pe 2 Feb 2010, 18:05
    diana e o proasta

    diano,tu esti handicapata?sinucide-te

    0
    0

  • diana pe 28 Ian 2010, 16:44
    aiurea

    sunteti doi prosti numi place de voi va urasc favetiva si voi ceva la par sau la fata tu fato parca esti stafie si tu boule mai tundeti pletele alea de bou

    0
    0

  • Dana pe 18 Ian 2010, 18:34
    viata....

    ce trist si cat de adevarat...trebuie sa invatam sa i iubim mai mult pe cei de langa noi,sa nu lasam tristetea sa coboare asupra noastra pt ca pierdem momente pretioase din viata in care ar trebui sa fim fericiti si sa ne bucuram de tot ce ne a dat Dumnezeu...

    0
    0

  • Raluca_S pe 14 Ian 2010, 22:07
    trist..

    Foarte emotionant.Mi-au dat si lacrimile! Trist..

    0
    0

  • Claudia pe 14 Ian 2010, 09:45
    impresionant

    Un exemplu de A TRAI! O lectie pentru viata si pentru iubire! Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod