Vedete România: 7 şlagăre compuse de Cornel Fugaru

"Dau viaţa mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tău", "Eu nu mai sunt cel de ieri", "Am ales nemărginirea", "Ne-a pierdut de pe aripa ei, iubirea" sau "Fluturi de lumină" sunt numai o parte dintre şlagărele care au rămas în amintirea publicului şi care au supravieţuit în faţa trecerii timpului. Iată însă că, din păcate, nu putem spune acelaşi lucru şi despre compozitorul lor, Cornel Fugaru, acum când vine vorba de supravieţuire.

"Dau viaţa mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tău", "Eu nu mai sunt cel de ieri", "Am ales nemărginirea", "Ne-a pierdut de pe aripa ei, iubirea" sau "Fluturi de lumină" sunt numai o parte dintre şlagărele care au rămas în amintirea publicului şi care au supravieţuit în faţa trecerii timpului. Iată însă că, din păcate, nu putem spune acelaşi lucru şi despre compozitorul lor, Cornel Fugaru, acum când vine vorba de supravieţuire.

Pe 7 iulie, compozitorul a fost internat la Spitalul Elias din Bucureşti, starea sa de sănătate se agravase foarte mult. La momentul respectiv, chiar dacă prefera să nu dea foarte multe detalii, fiul său, Vlad, spunea că starea lui este gravă şi că nu se ştie cât va sta în spital.

Iată că sfârşitul a venit. Cornel Fugaru a fost răpus de boala incurabilă de care suferea de mai bine de 8 ani: cancer.

"Astăzi, 13 iulie, la ora 13.50, a încetat din viaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, compozitorul Cornel Fugaru, în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă", declara ieri purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Valentin Calu, citat de Mediafax.

Chiar dacă omul Cornel Fugaru a trecut în nefiinţă, opera artistului Cornel Fugaru va dăinui pentru totdeauna. Iată şapte dintre cele mai frumoase piese scrise de artist.

"Am ales nemărginirea"


"Emoţie de toamnă"

"Dau viaţa mea pentru o iubire"



"Nu sunt sclavul tău"



"Eu nu mai sunt cel de ieri"



"Ne-a pierdut de pe aripa ei, iubirea"

"Fluturi de lumină"



Colegii lui de breaslă, artiştii pentru care Cornel Fugaru a scris nenumărate piese, ceilalţi compozitori sunt consternaţi de vestea dispariţiei lui.

Margareta Pâslaru, spre exemplu, l-a întâlnit recent la adunarea generală a Uniunii Compozitorilor din România. "Arăta foarte bine atunci şi am vrut să păstrez acea imagine a lui", a spus aceasta, citată de România Liberă.

"Refuz să cred că Bebe Fugaru nu mai este, dar cred că îngerii aveau nevoie de un lider acolo sus (...) Este dramatic pentru mine. Acum o oră am fost pus în situaţia să vorbesc despre Mădălina Manole, de la moartea căreia se împlineşte mâine un an, şi acum să vorbesc despre decesul lui Bebe Fugaru. Este cumplit ce mi se poate întâmpla mie, care iubesc atât de mult artiştii", a spus Adrian Enache, conform aceleiaşi surse.

"Cornel Fugaru a fost un talent deosebit, debordant, care toată viaţa a slujit arta muzicală românească".
"Şi-a dedicat viaţa Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unde a fost membru în Comisia de muzică uşoară şi jazz, a primit o sumedenie de premii şi distincţii şi a scris şi muzică de scenă"
, a spus Adrian Iorgulescu, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), citat de Mediafax.

"Regret imens şi speram să nu se întâmple inevitabilul. Îmi pare rău de el ca om şi ca muzician", a spus Constantinescu. "Tinereţea mea a fost legată de grupul Sincron, unde el era lider", şi-a amintit cântăreţul, care a spus că a petrecut clipe minunate cu artistul, în urmă cu doi ani, la Nurnberg. "Mi-am dat seama că este un om special", a spus el. "Le doresc celor care au rămas să treacă uşor peste acest moment şi celor care au trecut de partea cealaltă, multă lumină", a încheiat Mihai Constantinescu.

Trupul neînsufleţit al compozitorului Cornel Fugaru va fi depus joi după-amiază la Muzeul "George Enescu" (Palatul Cantacuzino) din Capitală, urmând ca înmormântarea să aibă loc la Cimitirul Bellu, cel mai probabil vineri, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei artistului.

14 Iulie 2011
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victorina pe 15 Iul 2011, 10:45
    pacat

    Unele melodii efectiv iti ridica parul de pe ceafa, de emotie, e asa numitul, poate, katharsis, purificare, si noi romanii, avem unele talente care pot face asta. Si Cornel Fugaru a avut acest talent, din plin. Sper sa isi gaseasca odihna si lumina, acolo unde s-a dus! (nicidecum, "in nefiinta" asta insemnand in absenta fiintei, a luminii, a lui Dumnezeu, adica in iad...si cica suntem un popor crestin!) Cred ca merita mai multa atentie in timpul vietii, sprijin, mai ales ca a fost o valoare si avut probleme de sanatate.

    1
    0

  • lilicaG pe 14 Iul 2011, 18:23
    Nu este onorant deloc...

    .. pentru media din Romania (de orice fel ar fi ea) sa citim astfel de articole INTOTDEAUNA dupa ce a murit cineva, niciodata nimic in timpul vietii, decat daca a fost cumva surprins cu pantalonii in vine sau cu poalele in cap. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar multi ziaristi nu se deosebesc cu nimic de clasa politica jalnica, in sensul ca nu ii intereseaza decat scandalurile si castigul imediat. M-am saturat sa tot aud: "asta se cere", cred ca ar trebui sa recunoasteti ca doar atata puteti. Zavoranca, Bahmuteanca, Dragusanca, Columbeanca si alte asemenea ...Leanca, de fapt sunt doar personaje abjecte pe care ni le serviti la infinit pentru ca atat sunteti in stare, iar apoi veniti si spuneti ca noi le-am cerut. Da, stiu, "daca nu iti convine schimba canalul", doar ca in ultimul timp nu prea ai pe ce sa mai schimbi ca sa scapi de ele... Sa fie tot vina noastra?!...

    4
    0

  • laura_86 pe 14 Iul 2011, 11:23
    lau

    dumnezeu sa il odihneasca

    3
    0

  • ionelala pe 14 Iul 2011, 10:05
    :(

    Sa fim sinceri..noi romanii, ne amintim de adevaratele valori, abia atunci cand nu mai sunt printre noi...din pacate astazi se promoveaza numai non-valorile!!! Dumnezeu sa-l ierte!

    4
    0

  • Amedeo Ene pe 14 Iul 2011, 08:43
    Gresit!

    Sarut mana! Pur si simplu nu inteleg de ce absolut toata lumea preia aceasta greseala. "Dau viata mea pentru-o iubire" este compus de Marius Teicu si nu de Cornel Fugaru. Numai bine!

    2
    0

  • Alia pe 13 Iul 2011, 23:32
    Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace ..

    "A trecut in nefiinta" ?? Ce exprimare de pe vremea comunista.. Serios, ma asteptam la mai mult ..

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod