Vedete: Mălina Olinescu, o Amy Winehouse a României? Ce le aseamănă şi ce le desparte?

Chiar dacă aparent sunt două personaje totalmente diferite, care au trăit şi murit departe una de alta, care au avut caractere diferite - una extrovertită şi cealaltă introvertită, pe Mălina Olinescu şi pe Amy Winehouse le aduc aproape poveştile care se nasc în jurul sfârşitului lor.
Chiar dacă aparent sunt două personaje totalmente diferite, care au trăit şi murit departe una de alta, care au avut caractere diferite - una extrovertită şi cealaltă introvertită, pe Mălina Olinescu şi pe Amy Winehouse le aduc aproape poveştile care se nasc în jurul sfârşitului lor. Circumstanţele în care şi-au găsit moartea sunt clar diferite, Mălina Olinescu a ales să se arunce de la etajul 6, iar Amy Winehouse a murit în somn, la fel de diferite fiind şi motivele.

Pe Mălina Olinescu pare să o fi ucis dragostea sau lipsa ei, iar pe Amy Winehouse celebritatea sau neştiinţa gestionării ei. În esenţă, ambele artiste au fost victime ale propriilor decizii. Cea mai gravă dintre ele şi cea care le-a împins către sfârşit a fost consumul de alcool amestecat, se pare, cu cel de pastile.

Sticle goale şi folii de pastile


În dormitorul locuinţei cu două camere al Mălinei Olinescu s-au găsit mai multe sticle de băuturi alcoolice, precum şi un singur pahar folosit, elemente care dovedesc că tânăra a trebuit să-şi facă şi "curaj" înainte să se arunce de la balcon.

Tot în această cameră, poliţiştii au găsit mai multe reţete medicale şi folii de Lexotan (prescris pentru tulburări emoţionale: anxietate şi stări tensionale), Cypralex (recomandat pentru episoade majore de depresie) şi Ziprexa (indicat pentru schizofrenie). Artista fusese diagnosticată cu sindrom anxios depresiv, ce se manifestă printr-o triadă simptomatică constituită din: tristeţe, încetinirea proceselor gândirii şi lentoarea psihomotorie, informează Jurnalul Naţional.

Călin Geambaşu, prietenul ei din copilărie, confirmă această ipoteză, ba chiar o întăreşte spunând că artista a refuzat să se ţină de tratament, acesta fiind motivul pentru care s-a ajuns aici. "Şefa Spitalului Elias a avut-o sub grijă o perioadă, chiar s-a dus să facă acolo nişte investigaţii, nu ştiu, nu s-a ţinut de tratament, s-a ţinut, nu s-a ţinut de tratament", a declarat artistul pentru jurnalul.ro.



Alcoolul, criminalul ascuns în pahar


Aşa cum acest diagnostic şi tratamentul corespunzător erau lucruri cunoscute clar de familia şi prietenii artistei, la fel de multe se ştiau şi despre problemele pe care Mălina Olinescu le avea cu alcoolul. Iubitul ei Sebastian Truţă, bărbatul de care se pare că s-ar fi despărţit cu o zi înainte de tragedie, vorbeşte într-un interviu acordat celor de la EVZ.ro despre o dependenţă pe care, spune el, vedeta ar fi depăşit-o. "Mălina avusese probleme cu alcoolul, dar în ultimul timp o luase pe drumul cel bun, nu mai simţea nevoia să bea", a declarat acesta. Una dintre informaţiile devenite publice după ancheta în curs spune că artista ajungea să bea şi 2 litri de votcă pe zi.

Asemenea artistei din România, în cazul căreia nu se ştiu deocamdată rezultatele analizelor toxicologice, şi pentru Amy Winehouse consumul de alcool a fost, până la urmă, sentinţa finală. Unul dintre medicii legişti care s-au ocupat de autopsia regretatei cântăreţe britanice Amy Winehouse a declarat că vedeta avea în sânge o cantitate de alcool de 4,5 ori mai mare decât limita legală în vigoare în Marea Britanie. Ceea ce i-a provocat moartea a fost, clar, o mare cantitate de votcă pe care a consumat-o înainte de a muri. Rezultatele toxicologice au indicat 41,6 miligrame de alcool la 1000 de mililitri de sânge. Limita legală de alcool în sânge, în Marea Britanie, pentru şoferi, este de 8 de miligrame.

Morţi anunţate şi aşteptate


O teorie macabră, dar probată, în ambele cazuri, de declaraţiile celor apropiaţi. "Mă aşteptam, dar tot m-a lovit faptul că a murit atât de brusc", spunea Janis Winehouse, mama lui Amy Winehouse, imediat după decesul artistei. Pe de altă parte, surprinzător sau nu, iată ce declara Călin Geambaşu la câteva minute după aflare veştii despre moartea prietenei lui. "Aşteptam din lună în lună să o facă fiindcă ne spunea mereu".



Ambele vedete vorbeau despre sfârşit ca despre un eveniment pe care abia îl aşteaptă în viaţa lor. Diferenţele intervin atunci când vorbim despre motiv. Mălina Olinescu voia să scape de chinurile unei vieţi de care nu era mulţumită, de dragostea neîmpărtăşită, iar Amy, după spusele apropiaţilor, îşi dorea în secret să intre în Clubul 27 (artiştii rock care au murit la 27 de ani). "Cred că Amy Winehouse şi-a dorit în secret să facă parte din Club 27. Amy era deprimată şi este probabil să-şi fi dorit să fie inclusă în grup. Cred că se confruntă cu o profundă durere psihologică", a declarat co-fondatorul centrului de tratament Passages Malibu, Pax Prentiss.

Sfârşit contra sfârşit...


Coincindenţă sau nu, ambele artiste s-au despărţit de iubiţii lor cu puţin timp înainte să moară. Mălina Olinescu se iubea, de mai bine de 3 ani, cu Seby, un tânăr cu 12 ani mai tânăr decât ea. Declicul ei s-a declanşat chiar în urma unei discuţii cu bărbatul. Cu o zi înainte de nefericitul eveniment, vecinii spun că Mălina Olinescu i-a aruncat hainele acestuia pe hol. "Şi-a scos câinele pe hol, pe Ozzy, şi a pus sub el camăşile şi nişte hanorace care aparţineau lui Seby, iubitul ei cu care se certase. Am bătut la uşă să vedem ce se întâmplă, însă nimeni nu a răspuns. Am vorbit cu mama Mălinei la telefon, Doina Spătaru, care mi-a spus să iau eu câinele în casă. După câteva ore, mi-a bătut la uşă mama lui Sebi, care mi-a zis să-i dau câinele şi că încearcă ea să dea de Mălina, pentru că nici ei nu i-a răspuns la uşă", a povestit una dintre vecine.

Într-o situaţie asemănătoarea s-a aflat şi Amy Winehouse cu o lună înainte să moară. Reg Traviss, bărbatul care-i fusese iubit câţiva ani, o părăsise înainte ca aceasta să se interneze la dezintoxicare. Părinţii şi prietenii lui Amy spuneau că artista era devastată şi de neconsolat înainte să moară, pentru că Traviss nu mai vroia să fie cu ea. Acesta îşi dorise cu disperare să o ajute pe Amy să-şi schimbe viaţa, să scape de droguri şi de alcool, însă când a văzut că pierde lupta cu demonii ei, nu a mai vrut s-o vadă.

Somnul dinaintea somnului etern


Nici într-un caz şi nici în celălalt nimic nu avea să anunţe tragediile ce s-au întâmplat câteva ore mai târziu. Bodyguardul Andrew Morris care o supraveghea pe Winehouse a declarat la interogatoriu că artista s-a culcat în jurul orei 22.00 şi că a verificat-o ultima dată la ora 3.00, când deja dormea dusă. Decesul vedetei a survenit în somn, cam cinci ore mai târziu.

De cealaltă parte, Seby a declarat pentru EVZ: "Ultima oară am văzut-o sâmbătă seară, pe la ora 21.00. Apoi, duminică seară a venit acasă, la părinţii mei. Eu dormeam. Tatăl meu a condus-o acasă la ea, că luase somnifere. Am sunat-o pe la 12 noaptea, mi-a spus tata că a fost pe la noi. Nu-şi găsea cardul. I-am zis pe unde e, părea supărată. Apoi a sunat pe fix şi a vorbit cu tatăl meu. Stabiliseră să se ducă pe la ea, să-i lase câinii, că noi mai avem doi. Dimineaţa, la ora 3.00, am aflat de la mama ei că a murit. Mama Mălinei bâiguia, era şocată".

"Am vorbit cu ea aseară în jurul orei 23.00. Aseară am simţit că este supărată. Mi-a zis că este obosită şi vrea să doarmă. Era singură. Stabilisem să ne vedem azi la prima oră să-mi povestească tot. Ştiam că atunci când este supărată preferă să stea singură", povestea şi, una dintre cele mai bune prietene ale Mălinei, Adriana Vlad în cadrul emisiunii Happy Hour.

Sentimentele artiştilor nu au graniţe


Două poveşti diferite şi, în acelaşi timp, două poveşti care se aseamănă foarte mult. Mălina Olinescu şi Amy Winehouse, două personaje complexe care, din motive diferite, au ales autodistrugerea. Două poveşti care explică, pe undeva, şi moartea Mădălinei Manole. "Sinuciderea e o formă de evadare pentru artişti", a declarat Monica Tatoiu.
14 Decembrie 2011
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 17 Dec 2011, 19:09
    Malina

    Dumnezeu sa o odihneasca in pace! O mare voce shi o acuratete superba in glas. Ai insemnat cu siguranta enorm pt mine pentru cei ce te cun shi pt evolutia muzicala. Un astfel de gest nu trebuie judecat ci iertat. Daca nici in astfel de situatii nu putem spune o vorba buna atunci de ce mai traim? nu lasati rautatea sa va inunde sufletul ci alugati-o cu vorbe bune, calde... va ajuta cu siguranta pentru un suflet firav preucum al Malinei astfel de vorbe ofera dorinta la viata. Dumnezeu e ajutorul nostru, nu il confundati cu spiritul rau Dumnezeu ne-a facut diferiti pe noi toti dar el este unic shi esenta sa este bunatatea inexplicabila. Dumnezeu o va ierta nu mai judecati pe nimeni pentru ca nu se stie niciodata in ce groapa ne putem afunda mai tarziu. DUMNEZU SA TE ODIHNEASCA IN PACE GLAS DE INGER!

    3
    0

  • VALI pe 16 Dec 2011, 23:55
    AMY WINEHOUSE

    AMY WINEHOUSE=UNA DINTRE CELE MAI TALENTATE CINTARETE ALE MILENIULUI.AM descoperit-o cu 6 luni inainte de a muri si de atunci m-am rugat intruna sa si revina!NU am privit nici o data la viata ei personala ci numai la ce se aude in boxe! MALINA=O cantareata din ROMANIA ce si a avut fanii ei!!!!!!!!!!!!!! pa patrepartepatnumai romanii numai romanumai o

    1
    1

  • Mihai pe 14 Dec 2011, 22:53
    milida....

    Draguta, ce vina are el ca ea a fost o lasa si a facut acest gest? Tu vrei sa spui ca nu ai avut niciodata deceptii in dragoste? Si? Vad ca ai ramas in viata probabil sa spui asamenea prostii. Ii plang pe cei care s-au dus din alte motive; hai sa nu mai aruncam vina pe nimeni: a fost decizia ei mai ales ca nu a fost la prima incercare, nu? Uita-te la cazul Madalinei Manole, ce a rezolvat cu sinucidere? Un mare scandal din care sufera copilul. Malina?... v-a imbogatii pe unii si pe altii care vor fi invitati la TV.

    0
    3

  • Maria pe 14 Dec 2011, 22:15
    ..

    Grav va mai atacati !:)) Sunteti toate tare-n gura,omul nu-si mai poate da cu parerea! Da,ne-a reprezentat la Eurovizion,dar nu se poate compara cu Amy Winehouse ! Sunt total diferite!Oricum,fiecare cu parerea lui,eu tot pe a mea mi-o pastrez. Pun pariu,ca majoritatea care acum o jelesc pe Malina Olinescu nu au ascultat de-a lungul anilor o melodie de-a ei,ci doar cand si-au mai amintit !Concluzie : Fuck off!

    5
    3

  • milida pe 14 Dec 2011, 17:19
    Malina

    Acel individ care spune ca i-a fost prieten,dar si iubit,sa-i fie rusine ca a putut sa faca afirmatia ca Malina le avea cu alcoolul.Mai ales ca a murit,daca ar fi iubit-o cu adevarat nu trebuia sa-i intineze memoria cu aceasta declaratie mizerabila.A gasit scuza la faptul ca, poate,el a fost motorul care a dus la finalul trist al Malinei.Un gunoi.Dumnezeu sa o odihneasca!

    3
    4

  • Ana pe 14 Dec 2011, 17:16
    Catavencu

    "Potrivit anchetatorilor, moartea tigrului din Sibiu semănă dureros de mult cu sinuciderea Mădălinei Manole, între cele două cazuri existînd o sumedenie de coincidenţe stranii. De exemplu” Mădălinei Manole i se spunea “fata cu părul de foc” iar tigrului i se spunea între prieteni “tigrul cu blana de tigru”, ambii îşi cumpărau lenjerie intimă din acelaşi loc, ambii aveau pete pe labe, nu în ultimul rînd, ca o ultimă asemănare incredibilă, Mădălina Manole era născută în zodia Peşti, iar tigrul ura zilele de joi!" http://www.catavencii.ro/Tigrul-de-la-sibiu-s-a-sinucis-pentru-ca-nu-avea-succes-la-fel-ca-alte-animale-mai-comerciale_0_2203.html Cu siguranta un articol mai reusit decat acesta!

    3
    3

  • lili pe 14 Dec 2011, 17:16
    malina olinescu ,amy winehouse

    in sfarsit bina ca ati mai gasit un subiect pt care sa va certati ! spor la cearta !

    4
    0

  • pycyu nebunu pe 14 Dec 2011, 13:43
    aiurea

    mai comparati nu trebuiesc facute pt k amandoua au facut parte din lumea artistica fara nicio inportanta valoare si cat de mult sau remarcat trebuie sa recunoastem k motive si suparari din punctul lor au fost pt a se sinucide.dar eu consider k nimeni si nimic nu poate sa te inpinga la un asemenea gest.dar partea proast indiferent de motiv este k ele sau dus precum si madalina manole si noi am pierdut niste talente

    4
    0

  • Ana pe 14 Dec 2011, 11:48
    Bravo Maria

    Dragelor, de va consumati atat? Cine pe cine si de ce si cat? Maria are dreptate in privinta lui Amy, eu am auzit de Malina, cand eram mica si o apreciez pentru vocea ei dar cei din jurul meu ma intrebau: cine dracu e Malina? si nu i-am judecat! Sunt lucruri mult mai importante in lumea asta decat sa ne consumam pentru niste oameni care nu au stiut ce sa faca, cu viata si s-au sinucis! Insa comparatia dintre Amy si Malina este o aberatie totala, pe ele le leaga doar moartea, in rest au fost fiinte total opuse si spun cu mana pe inima ca Amy a fost un fenomen, un talent deosebit si o voce unica! Aceasta comparatie este ca si cum eu as scrie un articol despre legaturile apei cu focul! In plus, daca va limitati numai la jigniri(din cate am vazut) si nu la argumente solide nu rezolvati nimic! Bravo Maria!

    4
    6

  • caroline pe 14 Dec 2011, 09:23
    RUSINE....

    mereu doar birfiti...comentarii rautacioase...cum dumnezeu sa nu auzi de malina olinescu?nu s-a consacrat precum amy winehouse dar uite de aia romania e ultima in toate,ca unii traiesc in romania dar nici macar nu ii cunosc valorile...presupun ca de crudu,inna,dragusanu ai auzit cu siguranta... si de ce sa nu se compare?daca una e mai consacrata decit cealalta o face mai importanta? viata e aceeasi ptr toti,indiferent ceea ce esti...omul,orice meserie ar avea tot om este cu o viata privata ca toti ceilalti... RUSINE...fetitzo...cind nu stii mai bine nu vorbesti...

    11
    2

  • dana pe 14 Dec 2011, 01:59
    for Maria

    Maria,please shut up.You dnt know what you're talking about.

    7
    3

  • @Maria pe 14 Dec 2011, 01:17
    Aha

    Comentariul tau e cel putin rautacios. Daca s-a scris despre Malina Olinescu, e clar ca e o persoana foarte cunoscuta.daca tu nu stii cine e, e lacuna ta si pun pariu ca ai o multime de lacune. Dar crezi ca stii cine e Amy Winehouse - gresit, ai citit niste stiri pe net, eventual, si ai si stabilit tu "scara", numai vezi ca se scrie "aceeasi scara", culturato !

    8
    4

  • Maria pe 13 Dec 2011, 22:35
    NU SE PUNE PROBLEMA !

    Comparati o anonima cu Amy Winehouse ? Amy Winehouse este o legenda a jazzului,o mare artista,s-a afirmat si majoritatea oamenilor o cunosc.Cine este Malina Olinescu ? Fara suparare,dar eu pana ieri nu auzisem de ea,poate sunt doar eu. Dar,aceasta comparatie ar trebui facuta intre persoane care sunt pe aceiasi scara.

    6
    19

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod