Totul despre productia filmului "Eclipse"

"Saga Amurg: Eclipsa" a inceput filmarile pe 17 august 2009 in Vancouver si a continuat vreme de 11 saptamani in numeroase locatii din Columbia Britanica.
"Saga Amurg: Eclipsa"  a inceput filmarile pe 17 august 2009 in Vancouver si a continuat vreme de 11 saptamani in numeroase locatii din Columbia Britanica. Multe dintre locurile impadurite din film erau indepartate si cu acces limitat.

Productia s-a desfasurat intr-o unitate principala de filmare si una secundara, care a fost raspunzatoare pentru trei scene importante din film: inceputul vanatorii dintre clanul Cullen, varcolaci si Victoria; secventa antrenamentului, in care Jasper instruieste restul familiei si pe lupi, iar a treia, secventa luptei finale dintre clanul Cullen, aliat cu varcolacii si vampirii nou-nascuti, precum si infruntarea dintre Victoria/Riley si Edward/Bella/Seth de pe varful inzapezit al muntelui. Echipa de lupta, echipa de cascadori si cea de efecte vizuale au lucrat din greu pentru a aduce scenele dure pe ecran si au ajutat actorii sa lucreze cu lupii virtuali. In plus, o mare parte din actiunea din film are loc in exterior, in vremea destul de capricioasa.

Toti actorii implicati in secventele de actiune au trecut prin saptamani de antrenament specializat. Atat ei cat si cascadorii au lucrat neincetat pentru a interpreta luptele create special, pana in punctul in care domeniul posibilului si al fizicii au fortat departamentul de efecte speciale sa preia controlul.
Primul moment de adrenalina ofera publicului o imagine foarte buna despre cat de puternice si de explozive sunt creaturile mitice din poveste.
 
"Ne-am gandit mult la viteza vampirilor - cum am putea sa abordam aceasta problema a ritmului, o creatura care se poate misca atat de repede, incat nici nu il poti vedea. Ne-am gandit la o insecta care bate din aripi de o mie de ori pe secunda si la felul in care se vede acest lucru", povesteste Slade. "Asa ne-am dat seama cum pot parcurge oamenii 40 de mile intr-o ora. Voiam sa fie supraomenesc, nu supranatural. Am tinut camera la nivelul ochiului, pentru ca  filmul sa fie mentinut intr-un spatiu credibil."

A doua scena importanta de actiune se refera la Jasper care isi instruieste familia si pe varcolaci cum sa lupte impotriva nou-nascutilor. "Mi se pare ca scena de antrenament este similara cu secventa de baseball din Amurg. Este o etalare deplina a abilitatilor vampirilor. Se apropie o amenintare serioasa, iar familia Cullen incearca sa se dea putin mare in fata lupilor", povesteste Godfrey. "Felul in care am creat-o a fost ca un mini-preambul la ceea ce urma sa fie mai tarziu, in secventa luptei finale."

Dat fiind ca lupii au fost creati pe calculator in etapa de postproductie, cineastii s-au folosit de mai multe tehnici pentru a-i ajuta pe actori si pe echipa sa "vada" lupii, care sunt invizibili pe platoul de filmare. "Vaci" - sau tipare decupate din carton - erau asezate in cadrul camerei, pentru a stabili scara, marimea si nivelul ochilor. "Presupune multa munca de imaginatie in ceea ce faci... este o idee isteata de a rezolva o problema de baza", explica Haug.

"Adesea avem un actor-lup in afara cadrului. Daca e vorba de Jacob, Taylor statea vizavi de Kristen, pentru ca ea sa poata relationa credibil cu el", explica Godfrey. "Cea mai grea parte este sa te asiguri ca ai idee buna despre cum o sa arate in final."

"Am incercat sa facem infatisarea lupilor cat mai realista. Oricum, ei sunt niste eroi, prin natura subiectului", adauga Slade. "Voiam ca Bella sa poata sa-i atinga si oamenii sa exclame: Oh, ce dragut! Cred ca am reusit sa facem acest lucru cu ajutorul lui Phil Tippet si al echipei sale - i-am pus la o treaba grea, dar cred ca au facut ceva extraordinar. Si Image Engine a facut o treaba excelenta la scenele de flashback ale lupilor. A fost o decizie regizorala faptul ca n-am vrut ca lupii sa iasa in evidenta cu reflectoarele asupra lor. Am vrut sa las emotia sa spuna povestea."

Ultima secventa de actiune are loc simultan pe varful unui munte si pe un camp. Pentru locatia montana, cineastii au folosit o combinatie intre adevaratul varf al muntelui Seymour si o simulare a acestui varf, construit pe platoul de filmare. Numai escaladarea muntelui adevarat s-a dovedit o mare provocare atat pentru distributie, cat si pentru echipa de filmare.

In poveste, Jacob o duce pe Bella pe varful muntelui pentru a-i ascunde mirosul de vampirii dusmani.

Stewart i-a fost recunoscatoare partenerului ei pentru rezistenta de care a dat dovada. "Taylor a fost capabil sa ma care prin padure ore in sir. Mi-am facut un mulaj ca sa-i usurez munca, dar imaginea nu parea la fel de reala. Intreaga scena se intindea pe patru pagini - o scena lunga de dialog - iar el m-a tinut in spate tot acest timp. A fost impresionant."

"Antrenamentele de lupta au avut o mare importanta in succesul acestor secvente de actiune din Eclipsa", spune Slade. "Acest film probabil ca are cele mai multe scene de actiune dintre cele trei filme, doar pentru ca asa cerea povestea. N-am vrut sa transformam filmarile intr-un joc periculos, asa ca ne-am antrenat actorii pana in punctul in care abia mai puteau sa mearga, pentru ca cei mai multi dintre ei sa-si faca cu usurinta cascadoriile. Am avut coordonatori fantastici si o distributie uimitoare de dubluri, dar o mare parte dintre personajele principale si-au facut chiar ei scenele."

Interpretii familiei Cullen si-au inceput antrenamentul in Vancouver cu cinci saptamani inainte sa inceapa filmarile si au continuat in fiecare zi pe parcursul filmarilor, atunci cand le-a permis timpul. Rob Pattinson, Bryce Dallas Howard si Xavier Samuel s-au antrenat intens in fiecare zi, asa cum au facut si cei 20 de actori care i-au interpretat pe vampirii nou-nascuti.

Toti cineastii au simtit o responsabilitate fata de fani cand au realizat "Saga Amurg: Eclipse". "Universul Amurg este unic. Nu pot sa ma gandesc la ceva asemanator", spune Slade. "Fenomenul este atat de mare si atat de diferit de tot ce te-ai astepta, incat nu se pot face paralele. Cand m-am implicat in acest film, nu intelegeam lucrul acesta. Pana la un anumit punct, nu atinsese aceasta masa critica. Nu cred ca vreun cineast poate fi pregatit pentru asta. Cand incepusem negocierile pentru a regiza Eclipsa, iar Luna Noua nu aparuse inca in cinematografe, stiam ca va fi un proiect de amploare. Dar dupa lansarea celei de-a doua parti, a explodat mult mai puternic decat imi imaginasem."

"Experienta mea cu fanii era undeva intre terifiant si sublim. A fost foarte placut sa ma intalnesc cu fanii, mai putin primul moment am fost absolut speriat, iar atunci a fost vina mea, pentru ca n-am stiut ca nu trebuie sa fug", se amuza Slade.

"Au existat momente in care schimbam in ultima clipa locatia din cauza vremii si s-a intamplat sa gasim fani deja ajunsi la noul platou"
, adauga Bannerman. "Sunt fani dedicati si merita sa fie in primul rand la cinematograf, pentru ca au rezistat pana la sfarsit. Nu seamana cu niciun alt film la care am lucrat - sa ai parte de atentie din partea fanilor non-stop, de la inceput pana la sfarsit. Si asa va fi pana la finalul francizei."

"Saga Amurg: Eclipse" a incheiat etapa de productie la primele ore ale diminetii zilei de 29 octombrie 2009.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod