Sport extrem: 6 femei in 6 zile

Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai "zgubilitic" DJ din tara? GeorgeVintila, pentru ca face bungee-jumping cu figuri, se da cu motoru', chiardaca-i afon, adora schiul nautic si vrea sa sara ilegal cu parasuta prinoras.

George Vintila lasa impresia unui personaj nonconformist pana in maduvaoaselor, care adora sporturile pline de adrenalina. Primele activitatimai putin conventionale le-a avut pe la varsta de optsprezece ani. Desicopil de profesori, nu se sfia sa joace risca in compania baietilor decartier. Fiecare arunca omoneda inspre o linie si cine dadea mai aproape de tinta umfla gologaniicelorlalti. Georgica nu era prea priceput, dar nici nu pierdea mari sumede bani. Juca pur si simplu din placere, care ii iesea pe nas ori decate ori afla tatal sau cu ce se ocupa. Asta da sport extrem! Ca undeda tata...

Mai tarziu s-a apucat serios de schiat si a perseverat atat de tare,incat a ajuns instructor in Brasov: "Ca orice pusti, am trecut si eu,in jurul varstei de 19 ani, prin perioada in care consideramsexul drept un sport. Mai mult sau mai putin extrem. Noi, instructorii,faceam concursuri serioase, gen cine are mai multe femei. Bai, si nu-tispun! Erau unii, profesionisti, cutre batrane! Nu iertau nimic! De aianu stiu turistele straine care vin la Brasov sa schieze... Bineintelesca ma chinuiam sa nu fiu mai prejos, dar ma descurcam mai greu.
Recordulmeu personal a fost doar de sase tipe in sase zile." Normal. In a sapteas-a odihnit, ca e si el om.

S-a dus in Anglia la insuratoare si a descoperit schiul nautic
Tot de la schiat i s-a tras si prima insuratoare din viata lui. Acunoscut pe partie o englezoaica pe care a instruit-o atat de mult,incat si-au facut capul mare unul celuilalt si dusi au fost. In taraei, ca-i mai multa ceata de trai bun. Acolo, George al nostru a trecutprin multe experiente. Nu i-au scapat fumatul marijuanei, amicitiilecu homosexuali (nu te gandi la prostii!) sau schiul nautic, de care s-aindragostit nebuneste.

Totul a inceput la initiativa unui prieten comun, care avea obarca. Usurel, catinel, au pus ambarcatiunea pe apa. Vintila a fost utilatcu schiuri nautice si trebuia sa se tina de o sfoara mai lunga. Si treabaa mers. In scurt timp, pezevenghii si-au dat seama ca pot s-o puna deo mica afacere, plimband turistii cu schiurile nautice pe un rau de peCoasta de Est a Marii Britanii. Aveau circa douazeci de clienti pe zi si,dupa ce-si amortizau cheltuielile, le mai ramanea si lor cam o suta delire sterline. Bani de-un suc, pentru ca pe-acolo sunt alte preturi. "Eraviata frumoasa si ne distram pe cinste. Obisnuiam sa schiez pe MareaNordului si, intr-una din zile, ne-am hotarat sa mergem pe apa la orenumita plaja de nudisti. M-au tras cu barca vreo opt kilometri si,cand am ajuns acolo, n-am intalnit decat o familie imbracata, care nemai si facea cu mana..."

Prima saritura cu coarda elastica a facut-o in 1993, la un parc dedistractii, tot in Anglia.
Ii era foarte frica, dar se consola cugandul ca-i va creste considerabil nivelul de adrenalina. Cel mai multsi mai mult insa nu-l obseda saritura in sine, ci ideea ca viata urmasa-i fie salvata de acelasi tip de elastic folosit si la sustinereachilotilor. Cand si-a dat drumul in gol, a fost ca in filme. Si-a revazuttoata viata. Dar, de la a doua saritura incolo, a fost jupan: sarituripe spate, tumbe prin aer si cate si mai cate "artisticareli". Reprizelede bungee-jumping ale lui George n-au fost total lipsite de surprize. Intimpul unui salt facut in Cipru, i-au zburat bancnotele din buzunar si,in timp ce DJ-ul nostru cobora, toata lumea era ocupata cu "curatenia"parcului de distractii. Apoi a fost mult mediatizatul salt din Herastrau,inainte de care Vintila junior a mancat doua portii de pizza. Candsi-a dat drumul in hau, a lipsit foarte putin ca fanii sa nu-i vadacontinutul stomacului. Chiar daca lumea are impresia ca George Vintilaeste un pasionat al motoarelor, se insala.

Ii este frica de viteza pe doua roti
Cand a avut loc trialul de la Sala Palatului, cu motociclistii care secatarau pe doua roti in cele mai inaccesibile locuri, cei de la ProTvs-au gandit sa apeleze la George. Plecand de la ideea ca el e baiatul luiTarzan si ca le poate face pe toate, l-au pus sa se antreneze, la Buftea,pe un motor nou-nout. Fiasco total:

"Eu niciodata nu le-am avut cu motoarele si imi este chiar frica deviteza pe doua roti.
Dar daca-i musai, atunci cu placere! Prima experientanefericita am avut-o cand m-am urcat prima oara pe un scuter de optzecide cm3. Cand am accelerat a plecat "uruitoarea" de sub mine, iar eu amtras un fund de pamant, de mai mare dragul. Cu prilejul trialului astuia,am constatat ca motoarele de catarat nu aveau nici macar sa. Insa num-am lasat intimidat de atata lucru si, in timpul antrenamentelor,m-am catarat pe Fordul unuia de la Pro. Daca intram doar putin inmasina, mai era o chestie. Dar eu ma tineam strans de acceleratie,ca sa nu cad. Si motoarele astea urca, nene, nu gluma! A tras tipumasina de-acolo si, dupa prima repriza de antrenament, a parcat inacelasi loc tot un Ford. Tot nou-nout. Dupa ce-am intrat si-n ala siam distrus motocicleta, oamenii s-au convins ca nu-i de mine chestiaasta. La trial am coborat in mijlocul salii cu o franghie si am facutniste ture banale... Trebuia sa-mi salvez cumva obrazul. Dar viselemele in materie de sporturi ciudate se leaga de parasutism. De o ramurailegala a acestuia, numita BASE jumping.
Te urci pe cladiri inalte, pe poduri, pe antene sau pe orice altaconstructie suficient de si-ti dai drumul cu parasuta-nspate. Ideea e sa deschizi parasuta cat mai tarziu. Se practica in Cehiasi probabil ca nu mai dureaza mult pana va ajunge si aici. Mi-ar maiplacea sa promovez un sport aparut la New-York, in anii 90: street freestyle.
Pe o strada inchisa, concurentii merg de la un capat la altulcum vor ei. In maini, in cap, tarandu-se, catarandu-se."

Il bate gandul sa se mai insoare o data
Chiar daca lui George ii bubuie mintea tot felul de idei ciudate, sa nucrezi ca nu se gandeste si la lucruri serioase. Satul sa tot munceascala patron, si-a deschis impreuna cu iubita lui o casa de productie. Eivor cumpara licentele unor emisiuni straine de divertisment, pe carele vor adapta la cerintele publicului autohton. Si, pentru ca tot venivorba de Sorana, tanarul Vintila (doar 32 de ani), a pronuntat din nou,e drept, cam cu jumatate de gura, cuvantul insuratoare. Venim la nunta cudrag, maestre!

Profil
George Vintila
Prezentator TV, promotor de nou

Data si locul nasterii:
7 decembrie 1970, Brasov
Starea civila: necasatorit
Inaltime: 1,76 m
Par: saten
Ochi: caprui
Culori preferate: albastru, gri, negru
Fire: rebela
Personalitate: rebel cu potential de vindecare (casatorie)
Dorintele cele mai mari: sa fie lasat in pace ca sa-si faca treaba.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod