Şocant: Top 10 fotomodele distruse de anorexie

Slăbitul extrem le-a transformat în monştri. Anorexia ucide. Obsesia frumuseţii, uneori, distruge vieţi. Acestea sunt concluziile clare după evaluarea acestui fenomen tot mai des întâlnit în zilele noastre. Pentru multe dintre adolescentele de astăzi, pozele cu fotomodelele piele şi os din prezentările de modă sunt repere. Vor să ajungă ca ele, însă nu ştiu ce-şi doresc. Se visează manechine, însă, cu siguranţă, nu realizează că o frunză de salată şi un pahar de apă plată cu lămâie pe zi, nu poate fi o dietă corectă şi sănătoasă.

(VEZI MAI JOS O SERIE DE IMAGINI ŞOCANTE CU FOTOMODELE ANOREXICE!)


 

"Nu anorexiei!"


Revista horizontalimage.com a publicat o serie de poze, un top, al celor mai slabe fotomodele. Disperate să prindă cât mai multe "ieşiri" pe catwalk, modele refuză, efectiv, să mănânce, distrugându-se, astfel, încet, încet. Este de referinţă cazul modeluluui francez, Isabelle Caro, care a decedat în noiembrie 2010, după o luptă cruntă cu anorexia de care suferea încă de la 13 ani. Caro este cunoscută pentru că a apărut în campania fotografului italian Oliviero Toscani, în 2007. Trupul scheletic al femeii a apărut pe bannere uriaşe, cu sloganul "Nu anorexiei!".

Mâncam o pungă de chipsuri în 2 săptămâni!


Aceasta este declaraţia pe care o face Samira Jay, o adolescentă din Marea Britanie, care s-a aflat, la un moment dat, pe marginea prăpastiei către moarte. Teroarea ei a început când avea 12 ani. O pungă de chipsuri consumată în două săptămâni a făcut-o să cântărească 34 de kilograme. Atunci se simţea divă, era mulţumită de felul în care arăta, totul până când a postat o serie de fotografii pe internet, în care nu puteai să vezi decât o "grămadă" de oase adunate pe un pat sau o tânără cu o talie dureros de subţire.

Leşinurile dese, stările de confuzie, slăbiciunea, dar şi sfaturile apropiaţilor, au determinat-o să apeleze la ajutorul unui medic care a reuşit, din fericire, să-i salveze viaţa. A apelat la timp la specialist, iar astăzi, la 18 ani, are 55 de kilograme şi luptă împotriva anorexiei.

Samira Jay este un caz fericit, în noianul de alte cazuri de acest fel care nu au avut acelaşi... happy end. "Îmi este ruşine şi mă simt vinovată că am făcut parte dintr-o comunitate atât de distructivă", spune astăzi Samira.

Anorexicii sunt obsedaţi de kilograme şi de dietă


Oamenii care suferă de anorexie devin complet obsedaţi de greutate şi de dietă. Ei dezvoltă o frică permanentă că ar putea să se îngraşe, au o imagine total distorsionată asupra propriilor corpuri, se văd în permanenţă graşi, chiar dacă sunt extrem de slabi. Modul de viaţă specific anorexicului este clasic: mănâncă extrem de puţin, fac exerciţii fizice epuizante şi, mai mult decât atât, fac abuz de laxative. Curios este faptul că anorexicii nu au fost niciodată excesiv de graşi.

Care este diferenţa între o persoană care vrea să slăbească şi un anorexic adevărat?


Anorexicul în primul rând trebuie să aibă indicele corporal foarte scăzut. Aceasta diferenţă dintre un anorexic şi o persoană care vrea să slăbească depinde foarte mult de percepţia fiecăruia: sunt oameni slabi care se răsfaţă şi cred că ar trebui să slăbească şi anorexicii care cred realmente că sunt graşi şi dizgraţioşi.

Un alt simptom este ritualul mâncării la anorexici. Faptul că taie mâncarea în foarte multe bucăţele, şi au sentimentul că mănâncă mult sau foarte mult la masă; sentimentul că pierd foarte mult timp cu mesele dar, de fapt, în realitate lucrurile sunt cu totul altele. Psihologic însă, mancarea este pentru ei o preocupare continuă.

Un alt simptom poate să fie efortul excesiv depus pentru a elimina kilogramele nedorite. Anorexicele, convinse că sunt grase şi dizgraţioase, se îmbracă cu haine largi, care să le acopere corpul şi chiar dacă abia se ţin pe picioare, din dorinţa de a mai consuma calorii, ies şi aleargă, au un program activ de exerciţii fizice. Anorexicele adevărate, de obicei, au mult de lucrat pe partea de psihoterapie. Odată externate din spital, dacă vor cu adevărat să-şi depăşească problema trebuie să ajungă în mod obligatoriu pe la un cabinet de consiliere psihologică. Specialiştii spun că în astfel de cazuri este nevoie de minim 20 - 40 de şedinţe pentru ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal.
1 din 11

MAI MULT DESPRE: vedete, moarte, anorexie, adolescente, topmodele
16 Februarie 2011
 

Comentarii (50)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Intuneirc pe 24 Nov 2012, 03:50
    Anorexia

    Anorexia nu este o boala ci o patologie foarte grava care se asociaza cu psihopatia. Nu este influentiata numai de intentia nealimentarii sau a "frumusetii"ci in special a lipsei de Umanitate din partea celor care inconjoara persoana cu problema. Recuperarea poate dura si ani de zile iar perioada critica se asociaza cu sinuciderea si Moartea preamatura. De fapt o persoana anorexica in stare extrem de grava e o persoana care e anorexica iar Inima si celelate organe sunt atat de slabite incat foartea usor se imbolnavesc fiind lipsite de Imunitate. Singuratatea creaza foarte usor Sinuciderea si in special Anorexia deoarece Omul nu poate trai in singuratate decat intentionat din cauza deceptiilor de experienta negativa sau din cauza Urii. Deci, oferiti-va mangaiere nu numai sex si nu lasa-ti persoanele din familia voastra singure daca nu vor.

    7
    0

  • poza 9 pe 11 Nov 2012, 00:13
    poza9

    Da sunt adevarata si una din ele este o romanca.Poza 9 este ANDREEA STANCU si este un modle cunoscut la noi, un modle international din pacate.

    5
    0

  • AVi pe 9 Iul 2012, 17:02
    Poze

    Mda...Tipic romanesc...pai toata lumea aude in stanga si in dreapta de Photoshop...Dar "subtierea' siluetelor cu ajutorul lui nu se poate face decat intr-un singur mod...si asta este vizibil pentru cei care o fac si orice fotograf sau editor-foto stie daca e sau nu Photoshop...deci pozele sunt cat se poate de reale...unitativa nu pe podium ci la pozele din tarile sarace cu oamenii aia care sunt mumii care inca traiesc...si apropo de disproportiunarea de care tot sa vorbit...Fibra musculara da unui corp uman forma...cand aceasta dispare si nu se mai vede aproape deloc devine o silueta ciudata ce ochiului uman i se pare ireala..Asa ca nu mai fiti tot timpul pe contra si bagati duma "E Photoshop" pentru ca nu se poate face ceva in acest program fara ca unul care il cunoaste sa nu isi de-a seama daca e sau nu...Anorexia exista si e o mare problema...E reala nu e trucata.

    3
    0

  • Robert pe 10 Iun 2012, 14:46
    Da

    Da sunt realea Am un caz la mine in cartier

    2
    2

  • Mara pe 9 Apr 2012, 14:31
    Ingrozitor !!

    Buna .. Nici nu stiu cum sa ma exprim .. Am 19 ani , si sunt anorexica . Totul a inceput frumos .la inceput nu m-am infometat deloc .doar ca nu mai aveam timp sa mai mananc ..eram mai tot timpul plecata si cautam mereu sa imi ocup timpul cu altceva .. mancarea mea intr-o zi era cam asa: 5 piersici sau mere sau fructe .. si un pateu , un corn .. in niciun caz manare gatita .si m-am obsinuit asa ..cand era cazul sa mananc mancare ,imediat ma simteam vinovata ca am mancat , si faceam tot posibilul sa imi provoc voma .. si asa am contiinuat .. acum , sunt constienta ca sunt anorexica .. nu vreau sa ma ating de mancare ..de. Vreau sa specific ca nu aerm deloc grasa . aam 1.75 si aveam 55 dekg . deci nu eram deloc grasa .. doar ca societatea din ziua de azi , te aduce in rapa . si mai ales daca iti pasa de ce spun ceilalti . regret enrom ca mi-am distrus viata

    9
    3

  • JAPONEZA pe 16 Feb 2012, 17:38
    ..........

    SINCER FATA CARE E IN POZA NU PARE SA AIBA ANOEXIE.DAR IMI PARE RAU SI PT EA:P

    2
    2

  • BARLIBA LAURA pe 16 Feb 2012, 17:36
    anoexie

    IMI PARE TARE RAU DE PERSOANELE CARE AU PROBLEME CU ASA CEVA...:P

    3
    2

  • oprea andreea pe 16 Feb 2012, 17:34
    anoexie

    cand vad asa ceva imi vine sa plang.nu as vrea sa sufar de asa ceva si imi pare rau pentru persoanele care sufera de asa ceva.ma apucat un plns.......de am umplut o galeata.imi pare tare rau........sincer

    3
    2

  • nicoleta pe 6 Nov 2011, 01:20
    ...

    fiti mai atenti cand cititi ca zice foarte clar ca e top 10 si prima e ca o coperta ,pentru ca suntem in 2011 ar trebui sa stiti ca pozele nu sunt trucate sun reale mai putine in romania dar sunt.

    3
    1

  • Ana pe 29 Oct 2011, 23:42
    ?

    cine e modelul din poza 10 ?

    1
    1

  • madena pe 20 Iul 2011, 13:41
    lollllllll poza 1 atentie

    fake -ul din poza 1 are cotul aproape de incheietura maini:))lollll frate ulitimle poze sunt reale restul sunt lucrate..si totusi poate exista si astfel de femei schelet dar nu pe podium .ar fi bune de jucat in filme de groaza fara trucaj:))))))

    7
    2

  • nadia pe 5 Iul 2011, 16:37
    8

    poza 8 pare ce mai reala

    6
    0

  • Diana pe 2 Iul 2011, 22:05
    :((

    Imi vine sa plang.:(

    3
    0

  • anda pe 28 Iun 2011, 14:53
    socant!!

    una e sa fii slaba....si una e sa ti se lipeasca burta de spate(poza 4 si 5) si sa ti se vada toate costele...socant!!!

    2
    1

  • soapta pe 9 Mai 2011, 23:02
    anorexie, oare?

    Nu stiu cat de adevarate sunt cazurile dar asemenea corpuri exista.... Eu ma inumar printre cele care au probleme cu greutatea in sensul ca sunt sub greutatea normala....la 1,73m inaltime abia ca pot reusi sa ajung la 47 kg... E anormal si sincer imi este greu sa imi arat prea mult din corp... Problema lor ca si fotomodele eu cred ca este mal-nutritia...in sensul ca se retin de la a manca cum trebuie din necesitatea de a avea cariera de fotomodel.... ele nu trebuie sa aibe problema psihica numita anorexie si sa creada ca sunt foarte grase.... problema mea nu este mal nutritia...nu stiu care e...ca tot fac analize si nu o gasesc...poate fii o problema de mal-absobtie....

    2
    0

  • valiush pe 26 Mar 2011, 19:14
    NUUUUUUUU

    Nu par reale..... Poza 6...... delok reala......... Cine ar prefera aceste modele sa defileze hainele lor... bataie de jok shi un eshec total..

    1
    1

  • jani pe 5 Mar 2011, 23:15
    hmmm

    din pacate toate pozele sunt reale.....

    4
    0

  • andreea pe 2 Mar 2011, 18:40
    Poze

    poza 6 .......nu e modificata si umbra....:))

    2
    0

  • minid pe 19 Feb 2011, 20:38
    hm ..

    Anumite poze de pe aceasta pagina nu sunt reale. Suntem, totusi, in 2011..sunt destule programe care pot fi folosite pentru a prelucra o poza. Hai sa nu ne mintim singuri. Este adevarat ca exista persoane care sufera de aceasta boala, dar, sa fim sinceri, pozele astea sunt exagerate. :)

    2
    2

  • roxana pe 18 Feb 2011, 10:50
    in poza 2 e Gisele

    Alo, trezirea! Alegeti mai cu atentie pozele! In a doua poza, modelul este Gisele Bundchen care nu a fost niciodata slaba! Daca v-ati fi documentat mai mult, cu siguranta ati fi gasit poze care sa nu fie retusate cu atata tupeu!

    9
    0

  • Ella pe 17 Feb 2011, 20:09
    Preselectia de la Next Top Model 2011 by Catalin Botezatu

    Cate fete vor deveni anorexice dupa aceasta preselectie in care domnul mai sus numit le-a descurejat total pe cele care nu se incadrau in dimensiunile ideale. Au plecat o multime plangand... Si pezele de mai sus nu sunt trucate, chiar exista asa ceva!

    6
    2

  • darial pe 17 Feb 2011, 01:52
    adevar sau nu?

    eu personal nu cred k sunt trucate. mai cautati pe net si o sa vedeti o multime.....

    4
    0

  • Alex pe 17 Feb 2011, 01:49
    NU doar ele au probleme

    Problema nu e doar la ele. Fetele astea au fost incurajate sa se infometeze ca sa prinda mai multe contracte. Deci problema e si la oamenii care le-au incurajat sa faca asta. Toate 10 sunt in fotografii de "fashion" si nu cred ca le-a zis nimeni "esti prea slaba pentru asta 5 kg pe tine si mai vorbim". O alta problema e ca asta se "preda" adolescentelor. Aceasta este imaginea despre o persoana frumoasa sau care arata extraordinar de bine. NU sunt sufieciente capanii in acest sens la fel nu exista suficenta campani impotria obezitatii la copii si adolescenti.

    11
    0

  • Raluca pe 17 Feb 2011, 00:20
    NU

    Scuze am mancat un NU..."NU au fost asa dintotdeauna"

    2
    0

  • Raluca pe 17 Feb 2011, 00:16
    Din pacate aceasta boala exista...

    Poate primele poze sunt facute cu ajutorul photoshop-ului, dar cele de la final sunt cat se poate de reale...fetele au fost asa dintotdeauna draga Federitza, ele fiind fotomodele si au devenit obsedate de greutatea lor, renuntand la mancare aproape complet. a exemplu citeste cazul cat se poate de real al fotomodelului francez Isabelle Caro care a murit la varsta de 28 de ani, suferea de anorexie...plus ea devenise imaginea campaniei anorexiei.

    5
    0

  • Federitza pe 16 Feb 2011, 23:48
    fiti serioase

    Se numeste photoshop....putina atentie la detalii si e clar ca nu sunt reale...or fi poate nu departe de adevar dar este evident ca nu poate exista asa ceva....aceste fete aparent au corpul unor copii subnutriti si subdezvoltati....bu aveau cum sa ajunga la inaltimea si varsta respectiva cu un corp osos atat de slab dezvoltat!

    1
    7

  • kasian pe 16 Feb 2011, 21:55
    socant !

    fetele astea au ceva probleme grave.

    6
    2

  • Andreea pe 16 Feb 2011, 20:39
    efectele televizorului

    acesta este efectul replicilor repetate obsesiv la tv: daca nu esti slaba si nu ai o fata frumoasa, nu ai noroc si succes in orice domeniu. toata lumea este obsedata de kilograme in plus, iar televiziunile ne sufoca cu manechine subtiri si haine care pe o femeie cu forme nu ar arata "trendy". zicala "ma simt bine in pielea mea" incepe sa se faca din nou auzita. noroc cu femei voluptoase ca kim hkardashin sau beyonce, salma hayek, care dovedesc ca kilogramele in plus pot fi sexy si pot aduce bucurii si impliniri

    8
    1

  • Cristina pe 16 Feb 2011, 19:46
    anorexice

    daca pozele sunt reale, atunci avem concurenta la programele Auschwitz, Dackau, Birkenau si tarile subdezvoltate din Africa.S-ar parea ca acesta este idealul de frumusete...Hai sa devenim mumii!

    9
    2

  • Inasansiana pe 16 Feb 2011, 19:45
    Fotomodele ?

    Unii au facut averi pe seama lor , ele sunt de plins , chiar Doamne Fereste !

    7
    1

  • Inasansiana pe 16 Feb 2011, 19:45
    Fotomodele ?

    Unii au facut averi pe seama lor , ele sunt de plins , chiar Doamne Fereste !

    3
    2

  • Pisica neagra pe 16 Feb 2011, 18:10
    criteriile sunt in off-side

    de-aia sunt atatia oameni cu tulburari de nutritie. Pentru ca oferiti criterii stupide de diagnoza. Indice corporal scazut - stiati domnilor autori ca sunt anorexici care nu arata a fi anorexici? Un alt criteriu stupid este pierderea menstruatiei - care nu apare la femeile ce iau faimoasa pilula. Subiectul, desi extrem de delicat, il vad tratat superficial si fara nicio intelegere reala a problemei. Sunt mai multe tulburari de nutritie, desi anorexia tine capul de afis. Si unele dintre ele aparent nu au manifestari exterioare, dar sunt prezente in mintea bolnavului si un ochi specializat le simte imediat. Sfat pentru autori: daca nu puteti trata un subiect cu seriozitate, mai bine nu o faceti deloc.

    5
    1

  • ana pe 16 Feb 2011, 18:07
    prima poza

    uitati-va atent la prima poza, la mana modelului unde are cotul..clar nu este reala....restul probabil k da

    7
    0

  • rh3a pe 16 Feb 2011, 16:23
    ultima poza

    ultima poza nu este despre nici o fata anorexica. acea fata a participat la antm si a castigat si nu era anorexica manca sanatos doar k nu se ingrasa...si arata oke. nu k primele in nici un caz

    2
    2

  • Monica pe 16 Feb 2011, 15:48
    Anorexia

    Pozele sunt adevarate. Chiar exista multe femei care arata asa.

    3
    0

  • basilio pe 16 Feb 2011, 15:39
    analiza poza-cu-poza

    pt ca s-a comentat veridicitatea fotografiilor... prima poza e cat se poate de neadevarata...dovezi: mana stanga dispare (sau o fi si handicapata saraca fata :D), mana dreapta are oasele disproportionate ca lungime, carnea sta frumos intinsa pe oase (imposibil la o astefl de boala). foto 2,3,8,9 si 10 - trist, dar adevarat...arata credibil foto 4 si 5 - cu imaginea unui schelet uman alaturi veti observa ca fetele astea nu au decat piele in plus, desi par cele mai ireale poze... foto 6 si 7- ceva scartaie...cam disproportionate dimensiunile oaselor

    3
    0

  • Andreea pe 16 Feb 2011, 15:12
    Poza 10

    Intr-adevar pozele sunt socante si anorexia este o boala urata, dar as vrea sa fac o observatie... nu stiu cine a scris articolul sau de unde a fost preluat, dar modelul din poza 10 nu este anorexica. se numeste ann ward si este castigatoare a show-ului "america's next top model". este foarte inalta si, intr-adevar, foarte slaba, dar nu din cauza infometarii. daca veti cauta pe google poze cu ann ward si familia ei veti vedea ca si fratele ei este la fel de slab si inalt....

    5
    0

  • simika pe 16 Feb 2011, 13:31
    incredibil, dar adevarat!

    Asta e lumea in care traim! In vremurile trecute, nu conta cat esti de slaba sau de bine facuta pentru a fi model, ba mai mult, modelele erau fete obisnuite ca oricare dintre noi. Ma enerveaza si pe mine faptul ca toti creatorii de moda aleg fete foarte slabe pentru prezentari. Nu toata lumea are 1,80 si 40 de kg. Fetele din fotografii cred ca nu au limite si nu cunosc notiunea de " a fi sanatos"! Una e sa tii cura pentru a te mentine, alta e sa vomiti prin wc-uri si sa mananci o data pe luna...Sunt convinsa ca cele care si-au revenit au ramas cu urme grave, mai ales la cap! Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca "mancam ca sa traim!"

    5
    1

  • KO pe 16 Feb 2011, 12:15
    ok

    Cu totii stim cat de oribila e boala asta. Nu voi reusi niciodata sa inteleg de ce inca defileaza pe podium modele de 30 de kg. Toti desgnerii spun Stop Anorexiei in conferinte de presa si cand ies de acolo nu stiu cum sa faca mai repede rost de modele anorexice. Un exemplu ar fi Ralph Lauren, cred ca stiti scandalul. Felicitari eva.ro, asta chiar e un articol demn de citit.

    8
    0

  • elena c pe 16 Feb 2011, 12:00
    ...

    hm...din punctul meu de vedere...nu sunt reale toate pozele.Da...boala exista si este ingrijorator de des intalnita in randul tinerelor.Dar pozele...par cam lucrate

    5
    1

  • Cristina pe 16 Feb 2011, 11:15
    Anorexia

    Nu stiu daca sunt adevarate pozele sau nu, insa cert este ca anorexia este o boala.Cunosc pe cineva care nu era model era anorexica, se ferea sa manance de fata cu cineva, manca un mar sau un fruct pe ascuns, nu comunica cu oamenii, facea f mult sport...si desi era f slaba avea impresia ca e grasa.Cum este obozitatea considerata o boala asa este anorexia.

    3
    1

  • denissa00 pe 16 Feb 2011, 10:47
    socant,dar adevarat!

    Hila Elmalich cand a murit avea doar 22kg. Isabelle Caro cantarea doar 30kg cand a decedat. Din pacate exemple sunt multe..

    8
    0

  • Andreea pe 16 Feb 2011, 10:36
    De acord cu Erika

    Pozele sunt pe atat de adevarate pe cat este si problema, Intr-adevar la noi nu este suficient de mediatizata incat sa afle toata lumea despre asta, si asta se reflecta in comentariile lasate pana acum. Au fost folosite in prezentari de moda pentru ca la un moment dat se considera ca o femeie este frumoasa si sexy daca este foarte slaba, de aici nu a mai fost decat un pas sa se ajunga la anorexie. Aaa, si nu e specific feminina, sunt si barbati afectati.

    7
    0

  • erika pe 16 Feb 2011, 09:44
    socant

    da...pozele sunt cat se poate de adevarate...mai documentati-va!!...este o problema reala cu care multe tinere se confrunta zilnic...si scopul acestui articol nu este de a "instiga un anorexic la slabit" ci de a trage un semnal de alarma asupra complicatiilor pe care le poate provoca aceasta boala.

    14
    0

  • ana pe 16 Feb 2011, 09:25
    pacat ca lumea nu reactioneaza

    eu cred ca sunt adevarate...uita-te in jurul tau la elevele din clasele 9 pana la a 12...multe dintre ele sunt obsedate de a fi slabe...si chiar sunt...

    10
    0

  • nicole pe 16 Feb 2011, 09:16
    ...

    Eu cred ca sunt adevarate pozele, insa nu pot sa nu ma intreb cine ar imbraca asa modele la prezentarile de moda ..

    5
    1

  • lol pe 16 Feb 2011, 08:26
    ...

    Poze socante? Daca nu te duce capul sa vezi ca is editate in Photoshop. Monstrii? Monstru esti tu. Pentru ca postand pozele astea instigi un anorexic la slabit.

    2
    12

  • Eva pe 16 Feb 2011, 08:15
    Serios?

    Astea sunt exact ca in articolul de ieri, facute in Photoshop..sa fim seriosi..cine ar imbraca la o prezentare de moda o asemenea femeie??

    4
    9

  • rosanita pe 16 Feb 2011, 05:57
    ....

    Caricaturi cu mana stanga nu modele

    10
    2

  • Vladbalan pe 16 Feb 2011, 00:55
    Doamne fereste

    sunt adevarate pozele?:O:O:O

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod