Sisif, un spectacol pus în scenă numai pentru tine!

La Sisif primeşti o invitaţie personalizată, mai întâi pe mail şi apoi personal. Încă de la primul mail îţi dai seama că nu este o piesă de teatru obişnuită.

Ajungi la locul şi ora stabilite şi intri în labirint. Dacă la o piesă de teatru obişnuită intri într-o sală plină de oameni, la Sisif intri singur. La început nu îţi sunt clare regulile şi nu ştii ce să faci, însă îţi dai jos masca şi trăieşti fiecare moment, eşti tu.
O să îţi spunem degeaba că este nevoie să îţi laşi fricile şi bagajele la uşă, însă nu este nevoie de atenţionări. O să îţi dai seama pe parcurs că nu ai cum să te rătăceşti în labirint. O să îţi fie foarte uşor să ai încredere în două mâini. Te agăţi atât de tare de ele, te laşi purtat de ele în labirint şi nici nu-ţi dai seama cât de mult de ataşezi de cele două mâini, decât atunci când te despărţi de ele.
În labirint este nevoie să te laşi purtat de curiozitate, să ai mintea şi inima deschise.

Restul este tăcere, sau mai degrabă, trăire! La final, o să te poţi privi în ochi şi o să ştii cine eşti, ce vrei.


Desigur, îţi mai putem spune că o să ai parte de o călătorie plină de moment unice, sentimente amestecate de libertate, iubire, negare, fericire, plină de revelaţii. Este o experienţă care îţi va rămâne în suflet zile, săptămâni. Dar mai bine mergi şi tu la întâlnirea cu Sisif. Să ai o călătorie sinceră ;)


Despre Compania de Teatru Labirint

Spectacolul “Sisif”- un tip de performance alternativ care explorează dialogul dintre formele de teatru clasice şi cele neconvenţionale, senzoriale, vizând transformarea spectatorului în co-creator al spectacolului.

Tehnică performativă a teatrului labirint invită spectatorul într-o călătorie (atât fizică cât şi lăuntrică) care constă într-un şir de întâlniri bazat pe relaţia dintre teatru, limbaj senzorial şi memoria corpului. Cu alte cuvinte, spectatorii intră individual în spectacolul – labirint, fiind purtaţi printr-un set de instalaţii teatrale şi non-teatrale.


“Tendinţa performerilor din întreagă lume este de a crea o relaţie cât mai personală cu spectatorii lor, nevoia de conexiune interumană autentică fiind sporită de nivelul de intimitate pe care îl avem cu smartphonurile. Metodă teatrului labirint permite spectatorului să devină parte integrantă în spectacol, acesta modelându-se în timp real în funcţie de reacţiile lui.

Feedback-ul primit după “Brioc”, primul spectacol de teatru labirint profesionist pe care l-am construit în Bucureşti în 2012, mi-a întărit convingerea că acest tip de performance e o necesitate în spaţiul artistic autohoton. Aşadar, ceea ce încercăm acum este instalarea acestui tip de spectacol că alternativă pe termen lung la spectacolele clasice din Bucureşti.”, declara Bogdan Nechifor, fondator al Companiei de Teatru Labirint.


Spectacolul Sisif îl găsesti la teatrul Unteatru , detaliile de înscriere le găsiţi pe site-ul Unteatru precum şi pe pagină de Facebook a Companiei de Teatru Labirint.

Sau, cel mai simplu, îi puteţi scrie direct Domnului Sisif la sisif@teatrulabirint.ro. Vă va răspunde negreşit.

Credit foto: Ada Ionescu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod