Simbolurile de ziua Sfantului Valentin

De Sfantul Valentin, dragostea este intruchipata in cateva simboluri care au o semnificatie speciala.
Trandafirii

Poetii si savantii au asemanat frumusetea iubitelor cu gingasia trandafirilor. Numit si "regele florilor", trandafirul simbolizeaza pacea si razboiul, dragostea si iertarea. Ziua Sfantului Valentin este cea mai potrivita pentru a-i arata persoanei iubite dragostea pe care i-o porti, trimitandu-i flori si cadouri. Dar atentie mare! In unele culturi, exista semnificatii standard pentru fiecare culoare in parte, asa ca alege florile tinand cont "codul culorilor".
  • Trandafirii albi simbolizeaza dragostea adavarata si puritatea sufleteasca;
  • Trandafirii rosii simbolizeaza dragoste si pasiune;
  • Trandafirii galbeni sunt pentru prieteni;
  • Trandafirii negri simbolizeaza despartirea;
  • Trandafirii roz simbolizeaza prietenia si simpatia.

Cupidon

Cupidon, fiul neastamparat al zeitei Venus este cel care aduce dragostea in inimle oamenilor. Potrivit miturilor, persoana lovita de sageata lui Cupidon se indragosteste de prima persoana aparuta in calea sa.
In mitologia romana, Cupidon este intruchipat de Eros, fiul Afroditei. Amebele nume sunt asociate conceptului de dragoste.


Inima

Pentru o persoana indragostita nu exista simbol mai important decat inima. A-ti darui inima cuiva presupune a te darui acelei persoana cu intreaga ta fiinta, deoarece inima este centrul existentei. Inima are darul de a simti cel mai nobil si profund sentiment uman - iubirea. Astfel, o inima strapunsa de sageata lui Cupidon este un simbol frecvent utilizat de ziua indragostitilor.



Papagalii si porumbeii

Se presupune ca in aceasta zi romantica, pasarile isi gasesc perechea. Aceasta convingere mai este pretuita de oamenii din intreaga lume. Simbolul intruchipat de perechea de papagali vine sa intareasca aceasta convingere (se presupune ca acastia nu pot sa traiasca fara perechea lor). Potrivit credintei crestine, porumbelul simbolizeaza puritate, smerenie si inocenta. Asadar, aceste doua pasari au devenit simbolurile cele mai indragite pentru a semnifica spiritul zilei indragostitilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod