Renovatio, sursa de energie a Aventour la feminin by Textar

În contextul amplificării schimbărilor climatice, guvernele lumii, marile companii și societatea, în general, au conștientizat importanța protecției mediului și necesitatea imperioasă a angajării către o economie curată, verde și circulară. Și pentru România, accelerarea tranziției către formele de energie regenerabilă este un obiectiv economic prioritar.
Emisiile de CO2 de către automobile prezintă riscuri semnificative pentru mediu și sănătatea umană, în ciuda măsurilor pe care guvernele și organizațiile privind protecția mediului le întreprind.
 

Transportul este sursa a aproape 30% din totalul de emisii de CO2 din UE

 
Dintre acestea, 72% provin din transportul rutier. UE a fixat un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 din transport de 60% până în 2050, prin comparație cu nivelurile din 1990. Ca atare, viitorul aparține mașinilor electrice, în timp ce epoca mașinilor convenționale, cu motor cu combustie internă, începe să se pregătească de apus.
 

Mașinile electrice câștigă tot mai mult teren și în țara noastră

 
A avea o mașină electrică în România deja nu mai este un moft sau o dorință de a ieși în evidență. Pe de altă parte, românii sunt încă sceptici când vorbim despre mașini electrice: câte stații de încărcare sunt în țară sau câtă libertate îți poate oferi o mașină care arehttps://www.automarket.ro/aventour-la-feminin/ nevoie de priză? Acestea sunt numai câteva din întrebările care apar. Pentru că Aventour la feminin are în echipă și mașini electrice, vom avea alături de noi un partener de bază.
 

Renovatio, cea mai mare rețea de stații de încărcare, partenerul Aventour la feminin

 
Prima și cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din România, rețeaua e-charge, este dezvoltată de Renovatio. Această infrastructură are în prezent aproape 300 de puncte de încărcare în toate marile orașe, iar până la finalul anului 2021 va atinge pragul de 400 de puncte de încărcare. În 2020, Renovatio a inaugurat o stație de încărcare ultra-rapidă cu o putere de 160 kw. Aceasta a fost prima stație de mare putere din țara noastră dedicată autoturismelor electrice și a fost instalată în parcarea Shopping City Târgu Mureș. Alte 3 stații ultra-rapide sunt în plan pentru 2021 în Piteșți, Sibiu, Timișoara.
 

Un campion al energiei verzi și un pionier pe zona de elecromobilitate 

 
Renovatio este este unul dintre furnizorii de top de energie electrică și cel mai mare producător de energie solară fotovoltaică din România. Este înființat în anul 2005 și de atunci funcționează cu succes în domeniul energiei electrice regenerabile eoliene, solare și hidro. În prezent, Renovatio  are în portofoliu peste 300 de clienți, din diverse domenii de activitate, de la multinaționale gigant la companii locale de succes, cărora le furnizează energie electrică în peste 700 de puncte de consum din întreaga țară. Renovatio Trading este prima companie din România care a pus în funcțiune un parc solar fotovoltaic cu o putere instalată de 1 MWp, în 2011. Peste 70% din energia tranzacționată de Renovatio Trading este energie regenerabilă: hidro, eoliană, solară, biomasă. 
 
 
Dar Renovatio nu se oprește aici! Din 2018, a investit într-un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană, FastSEE. Acesta face parte din programul CEF Transport ce include planul global de dezvoltare și operare a unei rețele de stații de încărcare multistandard pentru Sud-Estul Europei.
  
 
Proiectul FastSEE dă posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să parcurgă distanțe mari peste granițe (Austria, Bulgaria, Cehia, Italia, Slovacia, Ungaria, Croația și Slovenia) folosind aplicația e-charge.
 
În România, în cadrul proiectului, până la sfârsitul anului 2021 vor instala 53 de stații de încărcare rapidă și 7 ultra rapide (150-350 kW DC) ce acoperă peste 2500 de km din teritoriul țării noastre de-a lungul a 2 coridoare Pan Europene prioritare și 2 rute principale de transport din România. În același timp, vor fi adăugate soluții de încărcare rapidă în mai multe puncte existente din cadrul rețelei Renovatio e-charge, aflate pe coridoarele prioritare TEN-T.
 

Care sunt coridoarele europene și rutele principale interne 

 
Coridoare europene:
-Coridorul Ten-T Rhine–Danube : Nădlac- Arad – Timișoara – Deva – Sebeș – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Constanța – 890 km
-Coridorul Ten-T Orient East/Med: Timișoara - Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Calafat – Craiova – Caracal – Alexandria – Bucureșți - 651 km

Rute principale interne:
- Sebeș - Turda – Târgu Mureș - Sovata - Gheorgheni - Piatra Neamț –Iași – 498 km
- Suceava - Roman - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești - București – Giurgiu - 558 km
 

Ce face aplicația e-charge 

 
Aplicația e-charge îți va permite să accesezi informații despre fiecare punct de încărcare: tipul stației, tarifele și, mai ales, disponibilitatea, astfel încât să îți eficientizezi parcursul fără să pierzi timp.
 

Nu uitați că 90% din viața unui automobil se petrece în parcare!

 
Renovatio se gândește la confortul și timpul tău, astfel încât îți poți încărca mașina în timp ce îți faci cumpărăturile în supermarketurile Kaufland, în timp ce ești la birou, sau în timp ce ești acasă și dormi, căci scopul Renovatio e să vină cât mai aproape de tine.
 
Necesitatea reducerii poluării este noua paradigmă a acestui secol. Că vrem sau nu, viitorul arată extrem de diferit. O schimbare de paradigmă reprezintă o trecere la un joc nou, cu noi perspective. 
 

Ne vedem în Aventour! 

 

Aventour la feminin începe pe 8 iunie, la ora 9.00am, și va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour pe paginile de Facebook Eva și Automarket și pe conturile de Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului, vom avea câte un articol la finalul fiecărei zile, câte un rezumat video al fiecărei zile și  mărturiile fetelor după ce vor fi condus mașinile implicate în eveniment. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect. 

 

PARTENERII ȘI PRIETENII EVENIMENTULUI

 

Bineînțeles, acest eveniment avea nevoie de piloni, adică de un grup de parteneri importanți, gata să împărtășească aceeași dragoste pentru aventură.

Partenerul principal al „Aventour la feminin” este TEXTAR, lider mondial în echipamente de frânare. Este recunoscut ca furnizor oficial pentru toate mărcile importante din domeniu și va avea grijă să frânăm la timp și în siguranță. Foarte important, le va preda fetelor o lecție de conducere defensivă. 

Nu puteam pleca la drum cu două mașini electrice și una plug-in hybrid, fără să avem alături de noi cel mai important jucător pe piața punctelor de încărcare din România și sud-estul Europei. RENOVATIO se alătură „aventurului” cu energie bună, livrată prin cele mai rapide prize. 

Ce ar fi un tur dedicat femeilor fără un partener cu o experiență uriașă în zona produselor de îngrijire și înfrumusețare. Și de unde putea veni acest partener, dacă nu din Franța. SEPHORA ROMÂNIA se alătură turului pentru că înțelege nevoia unor produse cosmetice special adaptate mobilității. 

Într-un astfel de tur ai nevoie de plăți ușoare, făcute cu un card care garantează rapiditate și servicii premium. Indiferent de comerciant, de zonă și de tipul afacerii. Prin urmare, în „Aventour la feminin” vom fi ajutați de prietenii de la MASTERCARD

Pe parcursul celor 4 zile vom căuta să descoperim locuri spectaculoase din țară. Iar pentru asta va trebui să ieșim de pe drumurile cunoscute și chiar să ne îndepărtăm de confortul restaurantelor. Nici o grijă. Serviciul de livrare tazz by eMag a promis că ne va alimenta cu mâncăruri alese, comandate de la bucătăriile din zonă. 

Vor fi zile lungi, cu mulți kilometri, și rezervele de energie ar putea fi pe minus. Așa că n-am ezitat să luăm alături de noi și o cafea premium: DAVIDOFF

Pentru că ne dorim să găsim locuri speciale, cu povești speciale, ne-am luat drept ghid CARDUL RADIO GUERILLA, oferit de Libra Bank. Acesta ne va indica avanposturile unde beneficiem de discounturi de nerefuzat.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

 

8-11 iunie

 

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

 

Proiect prezentat de:

TEXTAR

 

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

tazz by eMag

CARDUL RADIO GUERILLA

De Eva
eva
6 Iunie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod