Morgan Freeman si Antonio Banderas, doi "Hoti de onoare"

Se dau: un politist innebunit de faptul ca nu-l poate prinde pe unul dintre cei mai periculosi si experimentati hoti din toate timpurile, un hot relativ incepator care se implica intr-o poveste despre care nu stie mare lucru, o rusoaica frumoasa, avocat, care incearca sa scape dintr-o lume deloc primitoare si vestitul hot care scapa intotdeauna basma curata.
Se dau: un politist innebunit de faptul ca nu-l poate prinde pe unul dintre cei mai periculosi si experimentati hoti din toate timpurile, un hot relativ incepator care se implica intr-o poveste despre care nu stie mare lucru, o rusoaica frumoasa, avocat, care incearca sa scape dintr-o lume deloc primitoare si vestitul hot care scapa intotdeauna basma curata.

Acestea sunt personajele in jurul carora regizoarea Mimi Leder a creionat pelicula "Hoti de onoare". Inceputul ne prezinta un Morgan Freeman in rolul unui hot experimentat, Keith Ripley, care este disperat sa-si plateasca o datorie mai veche pe care o are fata de o retea de mafioti. "Este un hot profesionist care se ocupa cu asta in destul de multe locuri din lume. Asa ca are foarte multa experienta, are cunostinte bogate, e foarte ager si indelung cautat de politie", spune Freeman despre personajul sau.
Pentru a reusi acest lucru are nevoie de un partener, un hot incepator, dar foarte abil, care sa nu stie nimic despre aceasta poveste. Sansa ii surade si in viata lui intra Gabriel, incepatorul, pe care initial il urmareste sa vada daca corespunde cerintelor lui. Un atac pe care Gabriel il da intr-un metrou rusesc, il convinge, iar planul lui pare sa capete contur. Tot ce le mai ramane de facut este sa reuseasca sa fure cateva oua Faberge, depozitate in seiful unei fabrici rusesti de bijuterii.

In aceasta poveste intra Alexandra, tanar avocat, fiica de mafioti, care incearca cu toate fortele sa iasa din lumea care i-a fost "daruita" la nastere. Viata ii joaca, insa, o festa si se indragosteste de tanarul nostru Gabriel. De aici, incolo povestea de invarte in jurul jafului, pus la cale de cei doi protagonisti in cele mai mici detalii.

Aceasta pelicula ii aduce pentru prima data impreuna pe actorii Morgan Freeman si Antonio Banderas.
"Amandoi au fost o echipa de vis... Amandoi au o multime de idei extraordinare si contribuie la poveste. A fost o adevarata placere sa lucrez cu ei. Am fost binecuvantata cu niste actori de exceptie la acest film", declara regizoarea. Lucrand dupa un scenariu semnat de Ted Humphrey, Leder si actorii ei au incercat sa creeze ceva diferit, folosind in acelasi timp tipare celebre de personaje pentru a spune povestea.

Desi cea mai mare parte a filmarilor au avut loc in Bulgaria, au fost cateva scene-cheie filmate si la New York. Productia a fost realizata la Brighton Beach in Brooklyn si a fost o scena foarte importanta care s-a filmat la metrou in Manhattan, care a dus cu gandul la filmele cu crime din anii '70, precum "The French Connection". Banderas isi aminteste: "Este tipul de film care aduce din trecut acel gen de clasicism pe care il vedeam in filmele din anii '70 si chiar si inainte".

In ciuda platourilor de filmare familiare, "Hoti de onoare" da nastere la interpretari cu multiplele rasturnari de situatie si cu povestea pe mai multe niveluri. "E un film despre un jaf, dar depaseste limitele genului, pentru ca este si despre iubire si despre tradare", adauga Leder.
Prin provocarea publicului de a se astepta la neprevazut, filmul te tine in permanenta in suspans, dupa cum spune si Mitchell: "O scena incepe intr-un fel si se termina in altul. In permanenta iti revizuiesti modul de a privi personajele. Este palpitant, din punctul asta de vedere, si e distractiv. Producatorul Avi Lerner conchide: "Acest film este despre placere. Asta se intampla cand obtii o relatie buna intre doi actori importanti. Este o poveste de dragoste si e distractiv".

Dupa parerea mea, "Hoti de onoare" este inca un film care trateaza o poveste demult intrata in istoria cinematografica. Daca titlul filmului te duce cu gandul la cadre dure, pline de actiune si suspans, pot spune ca rezultatul este mult inferior asteptarilor. Daca este sa vorbesc despre actori, pot spune ca am descoperit un Morgan Freeman obisnuit, fara mari surprize, un actor de Oscar.
Pe de alta parte, personal il vad pe Banderas in roluri de alt gen, sincer nu cred ca rolul incepatorului, indiferent de meserie, il prinde.

Pelicula merita vazuta, prin ochii unui amator in ceea ce priveste cinematografia. Este un film de weekend, care nu pune probleme foarte mari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod