"Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal", un film pentru fani

Daca vrei sa reintri in lumea lui Indiana Jones, iti recomandam cel mai recent film al seriei, "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal". Vei avea parte de multa aventura si actiune...
Daca vrei sa reintri in lumea lui Indiana Jones, iti recomandam cel mai recent film al seriei, "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal". Vei avea parte de multa aventura si actiune, din partea unui personaj care a aparut, pentru prima data, in anul 1981. In rolurile principale ii poti vedea pe Cate Blanchett si Harrison Ford, iar regia a fost asigurata de Steven Spielberg.

Poveste si critici


Arheologul Henry "Indiana" Jones este readus in actiune si plasat undeva in anul 1957. Actiunea incepe in momentul in care acesta primeste o scrisoare de la un tanar, pe care il cheama Mutt. Expeditorul pare sa fie o femeie din India. Textul este scris intr-un dialect indi, care nu se mai foloseste de foarte mult timp. Mai tarziu afla ca subiectul acelei scrisori este, de fapt, povestea unui craniu de cristal misterios.

Indiana Jones va intampina o sumedenie de piedici in aceasta aventura de a gasi artefactul, mai mult decat atat, el va fi constrans de conducatorii armatei sovietice sa-l gaseasca si, bineinteles, sa-l predea lor. Si sa nu te gandesti ca intre cele doua tabere au loc niste discutii amiabile. Soviecticii, in incercarea de a-l convinge, recurg la tot felul de metode: ii rapesc iubita, pe Marion.

Luptand pe doua fronturi, o data sa-si salveze iubita si, pe partea cealalta, sa gaseasca pretiosul trofeu, Indiana Jones strabate doua continente si ii tine piept si agentei sovietice, Irina Spalko, interpretata de Cate Blanchett. Una dintre surprizele acestei pelicule este schimbarea de look a lui Cate Blachett pe care, in acest film, o poti vedea bruneta.

Criticul de film Louise Keller spune despre acest film ca a revigorat oarecum imaginea actorului Harrison Ford, interpretul lui Indiana Jones. Acesta este intr-o forma de zile mari si primeste o replica extraordinara de la actrita Cate Blanchett. Cei doi reusesc sa se echilibreze perfect, atat din punctul de vedere al personajului, cat si al actiunii.

Acelasi critic vorbeste si despre actorul Steven Spielberg, despre care spune ca este in una dintre cele mai prolifice perioade din intreaga sa cariera, impresionand prin entuziasmul de care da dovada in regizarea acestei pelicule. "Fie ca ne gandim la primul Indiana, fie ca ne doream sa-l vedem pe cel de-al doilea, pot sa spun ca a meritat asteptarea.", a declarat Louise Keller.

Aceleasi pareri le are si criticul Andrew L. Urban, care doreste sa precizeze insa ca multitudinea de efecte digitale poarta putin aceasta pelicula, ca gen, catre o aventura pe alocuri infricosatoare. Pe de alta parte, exista si reversul medaliei, atunci cand este prezentata povestea de dragoste dintre Indiana si iubita lui, Marion. Aceasta serveste, din punctul de vedere al criticului, la contrabalansarea povestii intre aventura si drama.

Trivia


  • Producatorul a decis inca de la inceputul filmarilor sa foloseasca cat mai multi cascadori pentru scenele periculoase, folosind acelasi tipar ca si la partile anterioare.

  • M. Night Shymalan si Tom Stoppard au fost rugati sa se uite pe scenariu inainte de a fi pus in aplicare.

  • Steven Spielberg l-a adus pe cameramanul Janusz Kaminski, alaturi de care a mai lucrat de-a lungul carierei, pentru a-l inlocui pe Douglas Slocombe, care a realizat celelalte trei parti, dar care acum s-a pensionat.

  • Cascadorul Vic Armstrong, care a mai jucat Indiana Jones si in celelalte parti, nu a putut onora cererea lui Spielberg pentru acest film, pentru ca semnase deja un contract pentru filmul "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor".

  • Inainte de a se ajunge la titlul "The Kingdom of the Crystal Skull" ("Regatul Craniului de Cristal"), au fost luate in calcul mai multe titluri posibile, cum ar fi: "The City of Gods", "The Destroyer of World", "The Fourth Corner of the Earth", "The Lost City of Gold" si "The Quest for the Covenant".

  • Cel care a anuntat titlul oficial al filmului a fost Shia LaBeouf, la MTV Video Music Awards 2007.

  • Este primul "Indiana Jones" din distributia caruia nu face parte Pat Roach, care a fost prezent in toate celelalte trei. Roach a murit in 2004.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod