Festivalul si Concursul International "George Enescu", editia a XIX - 2009

Festivalul si Concursul International "George Enescu" se va deschide cu o co-productie a operei "Oedip", de George Enescu, care va fi prezentata in premiera la Opera din Toulouse. Regia este semnata de Nicolas Joel - directorul Operei din Toulouse, iar costumele si decorurile sunt concepute de Ezio Frigerio si France Squarciapino. Rolul lui Oedip va fi interpretat de solistul Franco Ferrari.

In plus, vor mai exista o serie de concerte de la miezul noptii, la Ateneul Roman, care vor aduce in atentie, asa numitele, "concerte de autor": Vivaldi, Haydn, Schubert, Bach in interpretarea unor solisti si formatii de renume: Lausanne Chamber Orchestra, Il Giardino Armonico, Wiener Kammerorchester, Sarah Chang.

Printre numele care vor fi prezente la Bucuresti anul viitor, special pentru acest eveniment, se numara: Concertgebow Orchester dirijata de Mariss Janssons, Royal Philharmonic, dirijata de Charles Dutoit si Horia Andreescu, avand ca solisti pe Yundi Li si Joshua Bell, Radio France dirijata de Vladimir KItaenko, avandu-i ca solisti pe Remus Azoitei si Rudolph Buchbinder, Maggio Musicale Fiorentino dirijata de Cristian Mandeal, Philharmonica Londra dirijata de Vladimir Ashkenazi, avandu-i ca solisti pe Dan Grigore si Lynn Harrell.

De asemenea, vor fi prezente Sankt Petersburg Symphony Orchestra dirijata de Yuri Temirkanov, avandu-i ca solisti pe Helene Grimaud si Denis Matsuev, Orchestre du Capitole du Toulouse dirijata de Tugan Sokiev, avandu-i ca solisti pe Nelson Freire si Renaud Capucon, Symphonieorkester der Bayerischer Rundfunk, Suisse Romande dirijata de Marek Janowski, avadu-i ca solisti pe Viviane Hagner si Jean Yves Thibauder.

Pentru prima data in istoria acestui eveniment, 5 concerte importante (printre care spectacolul "Oedip" si Concertul de Gala al Concursului International "George Enescu") vor fi preluate de canalul "Mezzo", iar concertul din 19 septembrie va fi transmis in direct.

Este foarte important de precizat ca, pentru editia din 2009, unul dintre sponsorii principali ai evenimentului a donat Filarmonicii din Bucuresti un pian in valoare de peste 100.000 euro. Ca si buget, pentru aceasta editie s-au pus la dispozitie 25 de milione de Ron.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod