Din nou, Cerbul de Aur

Amfitrionii editiei a 16 a festivalului Cerbul de Aur, sunt Elvin Dandel, Alina Sorescu si Ruxandra Gheorghe.

Elvin Dandel, fiul artist al unui mare artist


Nascut pe 23 decembrie 1981, cariera artistica a lui Elvin a inceput de foarte devreme, acesta bucurandu-se si de sprijinul tatalui sau, Ricky Dandel - compozitor, interpret si entertainer.

La 5 ani, Elvin incepe sa invete pian, iar un an mai tarziu a castigat premiu pentru acest instrument.

La 7 ani era deja cunoscut de toata lumea, ba mai mult deja avusese prima aparitie live ca interpret pop.

Acum isi desfasoara activitatea in aceeasi zona a muzicii, in calitate de interpret, compozitor, dar a cotit-o si spre teatru - film ca si actor.

A aparut la televiziuni din Germania, Romania, Finlanda, Egipt, Turcia, Italia si SUA. A lansat mai multe albume in Germania, tara in care traieste in cea mai mare parte a timpului.

Incepand din anul 1998, cariera sa se dezvolta si in domeniul filmului, fiind implicat in opt astfel de proiecte pana acum, productii americane, britanice si germane. In anul 1996 a facut cunostinta cu scena Cerbului de Aur fiind invitat sa cante in deschiderea recitalului sustinut de Tom Jones.

Alina Sorescu, pustoaica de la TVR


Aproape putem sa spunem ca Alina Sorescu s-a nascut la TVR. Imaginea ei este de multe ori legata de cea a televiziunii publice, la patru ani incepand sa cante in grupul Mini-Song, condus atunci de regretatul Ioan Luchian Mihalea.
De atunci si pana astazi, Alina a crescut practic in lumina reflectoarelor: a avut turnee in Olanda, Belgia, Franta, Germania, Austria, Italia, Spania a castigat numeroase premii si a filmat videoclipuri, a lansat cinci albume si urmeaza al 6-lea, in toamna lui 2008.

In 2002 a debutat intr-un program tv, odata cu oferta lui Valeriu Lazarov de a prezenta emisiunea "Ploaia de stele". Au urmat apoi "Vacanta in stil mare', "Ora fara catalog", "Portativul piticilor", "Miss Plaja" sau "Matinal de vacanta". In anul 2003 a urcat pe scena din Brasov in calitate de prezentator, iar anul acesta a prezentat Festival Callatis.

Ruxandra Gheorghe, "Corect"(a) la TVR


Nascuta pe 16 octombrie 1980, Ruxandra Gheorghe a devenit celebra in urma emisiunii "Corect" (TVR 1), pe care a prezentat-o in perioada 2001 - 2005. De atunci, activitatea sa in televiziune s-a dezvoltat pe mai multe planuri.

Dupa debutul in emisiuni educative, Ruxandra s-a indreptat si catre divertisment, sport si mai apoi, stiri. Astfel ea a prezentat emisiuni ca "Parteneri de week-end" si "Making of TVR 50". Implicarea in proiectele speciale ale TVR continua cu seria de interviuri ale actorilor din serialul de succes "Lost".

Rolul de comentator sportiv la probele de patinaj artistic a venit in mod firesc, data fiind experienta sa ca sportiv de performanta in acest domeniu, in perioada 1986 - 1996. A fost corespondentul Jurnalului TVR la Bruxelles in 2007.

De asemenea, Ruxandra are o experienta bogata si in ceea ce priveste Cerbul de Aur. In 2003 si 2004 a fost prezentator, co-prezentator al "Noptilor albe" (2004), iar in 2005 a prezentat emisiunea "Agenda Cerbului de Aur".

In acelasi an i-a luat interviu Nataliei Imbruglia, care a sustinut un recital in timpul festivalului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 1 Sep 2008, 00:42
    avanpremiera scenei. tur virtual

    http://www.vrbrasov.ro/evenimente_brasov/cerbul_de_aur/screen.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod