Din culisele Targului de Carte Gaudeamus

De la edituri citire...

Privite per ansamblu, editurile prezente la aceasta a XV-a editie a Targului de Carte Gaudeamus, au o oferta foarte variata. Insa fiecare dintre ele ofera surprize vizitatorilor. Spre exemplu, iata ce ne-a spus Silviu Stanculescu, directorul de marketing al Editurii Niculescu: "Incercam sa ne diversificam portofoliul, pe langa domeniile noastre traditionale - dictionarele si limbile straine - avem alte doua domenii importante: cartile pentru copii si beletristica. Din fiecare am adus titluri importante.

'Obama. O biografie', de Garen Thomas, dar si al doilea roman al unuia dintre cei mai cunoscuti scriitori, Khaled Hosseini, care, de asemenea, este si unul dintre cei mai bine vanduti autori in America. Un exemplu elocvent in ceea ce il priveste este cartea 'Vanatorii de zmeie', care a fost un bestseller absolut si a stat peste 100 de saptamani in New York Times Books Review".

Reprezentantii editurii Niculescu privesc cu optimism rezultatele dupa acest targ, spunand ca, in acest moment, sunt in grafic, ba chiar inregistreaza cresteri.

Editurile Polirom si Curtea Veche vin la targ cu peste 1.000 de titluri - 800 de la Polirom si 200 de la Curtea Veche.
"'Pentru cine bat clopotele', de Ernest Hemingway, s-a vandut foarte bine. Tot asa de bine a mers lucrarea 'Memorii', a lui Valeriu Anania. De succes sunt si cartile care vorbesc despre comunism si despre istoria recenta", a declarat Claudia Fitcoschi, redactor de promovare la Polirom.

Claudia a adaugat faptul ca, in ciuda speculatiilor, exista un interes foarte mare pentru literatura romana. "'Zilele regelui', de Filip Florian, 'O pasare pe sarma', de Ioana Nicolaie, sau proaspat premiata carte 'Iluziile literaturii romane', de Eugen Negrici, au inregistrat cereri deosebite".

Recomandari pentru zilele urmatoare

Dintre momentele importante care se vor desfasura in week-end la Romexpo, putem mentiona urmatoarele:

La Editura Elena Francisc Publishing:

  • sambata, 22 noiembrie, ora 13.30, se lanseaza cartea "Horatiu despre Malaele", in prezenta autorului Horatiu Malaele.


"Cand scrii, te descoperi pe tine, esti mult mai tu, pentru ca ai si posibilitatea selectiva, sa zici ca nu, e mai bine asa.

Esti ca un pictor care stie complementaritatea culorii si e bine ca din prima sa puna o pata de culoare. Dar nu, el o testeaza de sase ori, pana zice asa, tabloul asta e al lui, tabloul asta se numeste Baba sau Van Gogh si asta este personalitatea lui. Altfel, daca ar face-o din prima, s-ar putea sa deseneze ca nea Guta din colt, care deschide pictura de gang. Da, evident, n-ar mai fi el.", a declarat autorul.

La Editura Nemira:

  • 22 noiembrie, ora 17.00, lansarea volumului "Raportul Hite de Shere Hite", la standul editurii. 


Rezultat in urma unei cercetari fara precedent in domeniu, "Raportul Hite de Shere Hite" a revolutionat total modul in care femeile isi privesc propriul corp. Ideea directoare a studiului a fost o inovatie extraordinara: tot ceea ce se intampla in timpul actului sexual ridica problema egalitatii intre sexe. Importanta acestei noi metode de cercetare din perspectiva feminista va fi dezbatuta in cadrul evenimentului.

Invitatii speciali la acest eveniment: Mihaela Minulescu, doctor in psihologie, si Dana Verescu, traducatoarea volumului.

  • 23 noiembrie, ora 15.00, Extragerea castigatorilor Tombolei "Nemira iti organizeaza Revelionul". 


In perioada Targului de Carte Gaudeamus 2008, Nemira le-a pregatit cititorilor o serie de surprize.

Printre ele se afla si tombola "Nemira iti organizeaza Revelionul": fiecare vizitator care cumpara o carte Nemira si completeaza talonul de tombola pus la dispozitie la standul editurii, are sansa sa castige un sejur de 7 zile la Sharm el Sheikh (Egipt), in perioada 27 decembrie 2008 – 02 ianuarie 2009. In ultima zi de targ, la standul Nemira se va extrage castigatorul tombolei.

Printre altele...

Potrivit SRR, citat de Mediafax, la evenimentul de lansare a volumului "Istoria critica a literaturii romane", de Nicolae Manolescu, care a avut loc joi, 20 noiembrie, au participat peste 500 de persoane. De altfel, imediat dupa lansare, a fost epuizat stocul volumului editat de Paralela 45, fiind vandute, in total, aproape 1.000 de exemplare.

De asemenea, au fost anuntati castigatorii celei de-a sasea editii a Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu".

Pe locul I s-a clasat Bogdan Cosmin Coman (Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din Pascani), pe locul II, Mihaela Tabacu (Colegiul National "I.
L. Caragiale" din Bucuresti) si pe locul al treilea, Ionut Blidar (Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timisoara).

Premiile oferite de organizatori au constat in sume de bani destinate achizitiei de carti, vandute in cadrul targului.
 

21 Noiembrie 2008
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • HHHHH pe 22 Nov 2008, 16:46
    ARSENICA

    SCHIMBATI-L PE ARSENEEEEEEEEEEEEE

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod