"Despre Noua si scurta viata a lui Bree Tanner. O poveste din Eclipsa", cu Stephanie Meyer

Autoarea seriei de succes "Amurg" a extras din povestea initiala un personaj, pe Bree Tanner - un vampir nou-nascut care apare pentru prima data in romanul Eclipsa - caruia i-a dedicat un roman intreg.
Autoarea seriei de succes "Amurg" a extras din povestea initiala un personaj, pe Bree Tanner - un vampir nou-nascut care apare pentru prima data in romanul Eclipsa - caruia i-a dedicat un roman intreg. Ca sa aflam mai multe despre acest subiect, am decis sa o intervievam pe autoare. Insa, inainte sa vedem ce a avut ea de spus, haide sa face o scurta prezentare a cartii...

Despre carte...

"Cea de-a doua viata a lui Bree Tanner' este povestea lui Bree Tanner, un vampir nou-nascut care apare pentru prima data in romanul Eclipsa, si a lumii intunecate in care traieste. Nuvela relateaza marsul armatei vampirului nou-nascut impotriva Bellei Swan si a familiei Cullen. Dupa intalnirea memorabila Bree Tanner abia daca-si aminteste cum era viata ei inainte de dobandirea acestor simturi puternice, reflexe supraomenesti si putere fizica coplesitoare. Viata de dinainte de setea neostoita de sange... viata de dinainte de a deveni vampir. Bree stie ca traiul alaturi de tovarasii ei nou-nascuti are unele certitudini si reguli prea putine: pazeste-te, nu atrage atentia asupra ta si, mai presus de toate, sa ajungi inapoi acasa inainte de rasarit, altminteri vei muri.
Ceea ce nu stie e ca viata ei de nemuritoare e pe cale sa se sfarseasca. Apoi Bree isi gaseste un prieten neasteptat in Diego, un nou-nascut la fel de curios ca si ea cu privire la creatoarea lor misterioasa, despre care stiu doar ca e o ea. Pe masura ce descopera ca nou-nascutii sunt doar pioni intr-un joc mult mai mare, Bree si Diego trebuie sa se hotarasca in cine pot sa se increada. Dar daca tot ce stii despre vampiri se bazeaza pe minciuni, cum poti descoperi adevarul?"


"Stiind ca o parte din povestea lui Bree va fi inclusa in film, am sperat ca povestea sa poata fi citita inainte"

Ce spune autoarea...

Bree apare doar in cateva pagini din Eclipsa. Ce anume te-a atras la acest personaj ca sa doresti sa-l dezvolti?

La inceput nu am fost fascinata doar de Bree, ci de nou-nascuti in general. In timp ce scriam Eclipsa, in fundal se intamplau numeroase lucruri pe care, desigur, Bella nu avea de unde sa le stie. Tocmai pentru ca ma concentram asupra personajului Bellei, nu puteam sa acord prea multa atentie povestii vampirilor nou-nascuti, insa in minte aveam oricum o idee despre ce faceau.
A trebuit sa ma gandesc la asta in timp ce temperam un pic intriga. Bella a ajuns in punctul asta, nou-nascutii fac cutare lucru. Ca sa nu incurc lucrurile, am facut un calendar pentru lunile mai si iunie, adica perioada in care se desfasoara actiunea din Eclipsa, si am scris in fiecare patrat ce se intampla cu Bella in ziua respectiva si ce se intampla in Seattle. Astfel, povestea vampirilor nou-nascuti a facut mereu parte din povestea Eclipsei. Si, intr-un fel, m-a intristat ca nu am putut-o prezenta in carte.

Bree este singurul vampir nou-nascut mentionat cu numele in Eclipsa, singura nou-nascuta care intra in contact cu familia Cullen (spre deosebire de restul, care sunt doar omorati de Culleni) si singurul nou-nascut care se intalneste cu Volturii in valcea. Ea traieste cel mai mult, astfel ca e naratoarea intregii povesti. A fost alegerea fireasca pentru cronica povestii nou-nascutilor. Odata ce am inceput sa scriu din perspectiva ei, Bree a prins viata si a devenit atat de interesanta, incat, pe masura ce finalul inevitabil se apropia, era tot mai deprimant sa continui.
Mi-a fost mai greu sa o ucid pe Bree decat pe oricare alt personaj din cartile mele, chiar daca o ucideam pentru a doua oara. (Inainte de Bree, cel mai trist a fost sa-l ucid pe Walter in Gazda.)

In ce moment ti-ai dat seama ca "povestea scurta" pe care o pregateai pentru Saga Amurg: Ghidul oficial, avea sa devina o carte separata?

Nu mi-am dat seama ca "scurta" mea poveste va fi o nuvela, o carte separata, pana cand nu am predat-o editurii. Tot ce stiam era ca avea 80.000 de cuvinte, mai putin decat majoritatea romanelor mele. M-a surprins cand mi s-a spus ca numara aproape 200 de pagini si nu avea loc in Ghid. Dar, intotdeaunea mi-am dorit ca oamenii sa poata citi povestea lui Bree inainte sa apara filmul. Astfel, atunci cand mi s-a sugerat sa o public ca o carte de sine statatoare, mi s-a parut o idee grozava.

De ce crezi ca este important ca oamenii sa citeasca povestea lui Bree inainte de aparitia filmului Eclipsa?

Eclipsa este scrisa doar din perspectiva Bellei. Are unele limite, in momentele cand, sa zicem asa, in spatele scenei se intampla mai multe lucruri, raman multe intrebari fara raspuns.
Filmul are avantajul de a vedea intreaga poveste din exterior. Spectatorul poate vedea lucruri care cititorului doar i-au fost sugerate. Din toate cartile seriei Amurg, in Eclipsa se intampla cele mai mai multe lucruri in afara perspectivei lui Bella. Pentru ca filmul sa functioneze, trebuie sa vedem si sa intelegem unele dintre aceste lucruri.

Stiind ca o parte din povestea lui Bree va fi inclusa in film, am sperat ca povestea sa poata fi citita inainte. Eu personal prefer intotdeauna sa citesc cartea inainte sa vad filmul. Imi place sa-mi creez imaginile mele in minte inainte ca imaginile create de altcineva sa intervina. Probabil ca multi dintre cititorii mei gandesc diferit, dar am dorit sa le ofer sansa sa-si formeze propriile imagini despre Bree si restul bandei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Ioana pe 17 Nov 2011, 10:02
  vreau sa vad cartea

  ce frumos a descris autoarea despre cartea sa si eu vreau sa o citesc cat mai repede si vreau sa citesc toate cartile autoarei respective

  0
  0

 • adina pe 16 Iul 2010, 15:55
  si de unde as putea sa cumpar cartea online?

  de unde as putea sa cumpar cartea online?

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod