Concediul medical = "Arest la domiciliu"?

Incepand de ieri, concediul medical a devenit, de fapt, un fel de arest la domiciliu. Te poti trezi la usa cu inspectori, veniti sa verifice daca esti acasa. Stii situatii in care decizia asta devine aberanta?
Incepand de ieri, concediul medical a devenit, de fapt, un fel de arest la domiciliu. Te poti trezi la usa cu inspectori, veniti sa verifice daca esti acasa. Stii situatii in care decizia asta devine aberanta?

Aceasta a fost "provocarea" de astazi a Eva.ro pentru prietenii de pe Facebook si Twitter.

"E o masura total aberanta! O sfidare crasa a drepturilor omului, fetida emanatie a unui guvern demn de un stat politienesc. Corectitudinea concediilor se poate verifica prin alte mijloace legale si civilizate!", este parere Nadina.

Gina, in schimb, considera aceasta masura ca fiind una corecta: "Daca intr-adevar esti bolnav si nu ai recomandare sa pleci intr-o statiune sa te tratezi, locul tau este in pat acasa!! Aberante am vazut concedii medicale in care bolnavii se plimbau prin statiuni...
sau de-aiurea...!!!!!".


Mirela se intreaba: "Si daca esti singur si trebuie sa iesi la farmacie sa-ti iei medicamente sau sa-ti cumperi ceva de mancare si aia vin tocmai atunci si nu te gasesc? Tot asa aberant vi se pare??"

Aurora spune: "In Italia sunt 3 ore dimineata si 3 ore dupa-miaza sa vina sa controleze daca esti acasa sau nu. Mi se pare foarte corect pentru ca la noi oricine poate lua un medical si fara sa fie bolnav. Iar daca nu te gaseste acasa pentru ca erai la doctor, acel doctor unde ai fost trebuie sa-ti dea o hartie ca tu erai la el, iar lipsa ta de acasa era motivata. In sfarsit ceva bun si in romania!!!!!!"

Ailin este de parere ca "in Romania, daca parlamentarii nu au ce face, scot pe banda rulanta diverse legi, majoritatea gandite in beci, macar daca ar face si ei ceva folositor, m-am saturat sa ma uit la stiri si sa vad toti iluminatii cum comenteaza aiureli".


Alina spune: "Nu este deloc o decizie aberanta. Am vazut foarte multe concedii medicale luate pe cativa banuti. De ce sa muncesc si sa car in spate un om care se preface bolnav? Si sa lasam scuzele astea cu: daca vine inspectorul cand esti la farmacie, la medic? Inspectorii aia nu fac o singura verificare si chiar daca o fac, ai posibilitatea de a demonstra ca ai fost plecat la doctor, farmacie etc. Scuze suntem capabili sa gasim imediat. Si la cate concedii medicale se dau, ma indoiesc ca vor si atat de multi inspectori angajati care sa faca verificarile. Este foarte posibil ca firmele sa se autosesizeze (ca doar ei dau banii) si sa ceara o ancheta amanuntita".

Sandra spune ca "e si normal asa.
In Franta nu ai voie sa iesi din casa daca esti bolnav decat intr-un anumit interval de timp , vreo 2-3 ore, si in alea poti merge la doctor sau la farmacie, daca e sa fim sinceri la noi se triseaza de numai cu concediile si prin asta pierde CAS bani care tot noi ii platim".


Mioara marturiseste ca in 15 ani de munca a avut doar doua concedii medicale. "Unul prin 1998, pentru operatia de sept, si unul acum 2 ani, cand am avut varicela si am stat 6 saptamani acasa ca altfel nu imi dadea medicul aviz epidemiologic! Puteau sa vina acasa si de 10 ori pe zi! Taman bine, le dadeam si lor cateva bubite!".

"Dar de oameni care isi iau concediu medical pentru a iesi la pensie, medical si ei nu au nimic, nu ati auzit? Lucrez la stat, am colegi care isi iau concedii medicale pentru a-si aranja afacerile personale, intre timp primesc salariu de la stat.
Asta nu vi se mai pare aberant? Trebuiau luate demult masuri impotriva eternilor bolnavi. Aaa... mai exista o categorie de bolnavi: isi iau concediu medical pentru a nu pierde functia de conducere"
, spune Andreea.

Tu ce parere ai?  
15 Aprilie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod