Angela Similea şi Victor Surdu: O poveste de dragoste care s-a sfârşit

8 Aprilie 2011
Căsnicia de 12 ani dintre Angela Similea şi Victor Surdu s-a întrerupt brusc, ieri (n.r. 7 mai), când fostul ministru al Agriculturii (63 de ani) a încetat din viaţă. Acum un an de zile, artista a aflat că soţul ei suferă de o boală cumplită, cancer la pancres.
Căsnicia de 12 ani dintre Angela Similea şi Victor Surdu s-a întrerupt brusc, ieri (n.r. 7 mai), când fostul ministru al Agriculturii (63 de ani) a încetat din viaţă. Acum un an de zile, artista a aflat că soţul ei suferă de o boală cumplită, cancer la pancres. Chiar dacă a făcut nenumărate tratamente în clinici de renume din Italia şi Germania, Victor Surdu nu a mai putut ţine piept bolii şi s-a declarat învins, ieri, în jurul orei 13.00.

"Este o veste foarte tristă. Ne aşteptam la acest lucru. Au existat câteva intervenţii în Italia, Germania, deci s-a încercat tot ce se putea încerca. N-a fost vorba despre bani, cancerul la pancreas este cea mai grea formă de cancer"
, a declarat Ovidiu Komornik, joi la Drept la ţintă.

Politicianul a fost internat acum două săptămâni la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, însă medicii i-au spus încă de atunci că nu se mai poate face nimic. Pentru că şi-a dorit ca această suferinţă să se termine la el acasaă, politicianul a fost dus direct la locuinţa sa din Belciugatele, acolo unde şi-a dat ultima suflare. "Luni am fost la el, pentru ultima oară şi nu m-a recunoscut că sunt eu.
Am schimbat câteva vorbe cu Angela Similea. Cu el nu am mai putut sa vorbi. Eu şi Angela ştiam că boala nu mai este de dus, dar speranta moare ultima. Victor a fost să se trateze în străinătate, după câte ştiu şi eu, după surse mai neoficiale, cum s-a dus aşa s-a întors pentru că i s-a spus că nu are cum sa fie tratată."
, a spus naşul de cununie al cuplului, Petre Dinei, citat de Antena 3.

De-a lungul celor 12 ani de căsnicie, Angela Similea şi Victor Surdu au dat tuturor impresia că sunt cuplul perfect şi că există dragoste şi la a doua tinereţe. Toţi cei care i-au cunoscut şi văzut împreună au numai cuvinte de laudă la adresa lor. "Victor Surdu împreună cu Angela Similea, erau o pereche foarte frumoasă, puţine căsnicii am văzut să se înţeleagă precum ei.", a declarat fără rezerve Petre Dinei.

Cuvinte de laudă are şi Corina Chiriac, o apropiată a familiei, un prieten alături de care cuplul Angela Similea - Victor Surdu a trăit multe momente frumoase: "Victor Surdu a fost prietenul meu de acum vreo 10-12 ani. Era vesel, generos, primitor de oaspeţi, darnic, bucuros, un mare iubitor de muzică.
Cânta cu noi la petrecerile la care participam împreună. Ne făcea să ne simţim în largul nostru. Regret amarnic dispariţia lui şi destinul amar al Angelicăi! Am fost destul de recent la înmormântarea mamei ei, iar acum va trebui să mă duc la înmormântarea lui... Când ne-am luat adio de la mama Angelei, Victor a ţinut un discurs emoţionant, deşi era suferind, se vedea cu ochiul liber, de-abia ieşise din spital. Ştiam de boala lui, bineînţeles. Eu spun că soţ ca Victor Surdu i-ar trebui oricărei femei. A adorat-o şi-a onorat-o pe Angela, a pus-o şi mai mult în valoare. Este o pierdere mare pentru noi toţi."
. Nici pentru Anca Ţurcaşiu această pierdere nu este una uşor de trecut. "Îmi pare foarte rău, este o veste foarte proastă. Nici nu ştiu ce să spun. Îmi pare teribil de rău pentru că ştiu că s-au iubit foarte mult şi că au avut o căsnicie foarte fericită. Sunt alături de Angela în greaua ei pierdere pentru că ea şi Victor Surdu au fost un cuplu extraordinar. Condoleanţe!", a declarat artista pentru publicaţia Ok!Magazin.

Prietenia care s-a transformat, după 31 de ani, în dragoste


Angela Similea şi Victor Surdu s-au cunoscut în anul 1968, la Cerbul de Aur, dar s-au căsătorit 31 de ani mai târziu, pe 9 februarie 1999. Ea era atunci căsătorită cu olandezul Jan Hilden, iar el cu Elena Surdu-Soreanu.
Anii au trecut însă, iar prietenia născut atunci s-a transformat în dragoste, dragoste care a ajuns şi în faţa Ofiţerului de Stare Civilă. Întrebat la un moment dat dacă îi este greu să trăiască lângă artistul Angela Similea, politicianul declara franc: "Nu e greu să trăieşti lângă artistă. E greu să trăieşti lângă omul, artistul, soţia, mama şi bunica mai nou, pentru că ea este un fenomen. Ea a ştiut să folosească ceea ce i-a dat Dumnezeu, a cultivat acest dar. La mine celebritatea nu apasă greu în cuplu, pentru că eu nu am suferit de lipsă de celebritate. In felul meu, pe uliţa mea am avut şi eu parte de ea şi ştiu că îţi dă mari satisfacţii, dar te şi obligă în acelaşi timp" .

Pe lângă iubirea nespusă care i-a legat, Angela Similea şi Victor Surdu aveau pasiuni comune, iar muzica a fost una dintre ele. Deşi a ales să urmeze o carieră totalmente diferită, Victor Surdu era un artist desăvârşit. Aşa cum spunea şi Corina Chiriac, politicianul obişnuia să-şi etaleze talentul ori de câte ori avea ocazia.
Iată-l cum cânta alături de soţia sa.Ultimul drum...


Victor Surdu, până astăzi deputat PSD, va fi înmormântat, sâmbătă, în localitatea ilfoveană Ciorogârla, lângă Bucureşti, conform dorinţei sale, a declarat pentru Mediafax fratele său Gabriel Surdu. Aceasta este a doua mare lovitură pentru Angela Similea care, la finalul anului trecut, şi-a înmormântat mama. Doamna Gherghina, aşa cum îi spuneau apropiaţii, a fost cea mai bună prietenă a artistei, şi s-a stins din viaţă în noiembrie, la vârsta de 87 de ani.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Daniel pe 10 Apr 2011, 16:57
  PENTRU ANGELA

  Sincere condoleante si regrete eterne ! Vreau sa mi-l amintesc pe Victor asa cum era el! Plin de viata si iubitor de oameni ! Sunt mai mult ca sigur ca Victor nu dorea ca dvs sa nu mai cantati! Ar fi o mare pierdere pentru cei care va iubesc ! SI va iubesc extraordinar de mult! BUNI SI VICTOR va vor veghea de acolo ! Fanii tai din Vienna si eu de aici din Bucuresti iti vom fi aproape si gandul ne e la tine ! Te iubim mult! Si vrem sa fii tare! ANGELA SIMILEA nu poate sa dispara ! Cum spunea si Dida , scena ..., absolut scena! Multa sanatate si putere ANGELA !

  2
  0

 • anisoara pe 9 Apr 2011, 14:52
  durere

  pacat ca sunt din alexandria,as fi dorit sa pun o floare la mormantul dlui victor surdu,intotdeauna v-am urmarit,distinsa dna Angela Similea,sunt o mareadmiratoare a dv,pacat ca dzeu acolo sus ia oamenii buni,nu meritati asa destin.Va doresc sa fiti puternica si sa va bucurati de nepotei si de copiii dv minunati.SINCERE CONDOLEANTE;

  4
  1

 • RODICA pe 8 Apr 2011, 19:52
  MOARTEA D-LUI VICTOR SURDU

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA,SI SINCERE CONDOLEANTE PT. D-NA ANGELA SIMILEA

  3
  1

 • ramona pe 8 Apr 2011, 15:25
  condoleante!

  sincere condoleante,e f greu sa vezi pe cel drag invins de cancer...cumplit.multà putete si credintzà ii doresc d nei Angela Similea,Dumnezeu sà l odihneasca in pace!

  2
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod