O săptămână până la Festivalul de Film Victoria - ce activități propun organizatorii?

Ediția a doua a Festivalului de Film Victoria promite, pe lângă proiecțiile de lung-metraj și competiția de scurt-metraje și documentare, multe activități care vă vor satisface apetitul

Ediția a doua a Festivalului de Film Victoria promite, pe lângă proiecțiile de lung-metraj și competiția de scurt-metraje și documentare, multe activități care vă vor satisface apetitul pentru cultură și responsabilizare socială. Iată ce puteți face în cele 4 zile de Festival mare din Orașul mic.

festival de film victoria

Între 26 și 29 iunie îi veți cunoaște pe cei din echipa Interaktiv University, care vor fi prezenți cu o serie de ateliere de reciclare creativă – reINVENT. Participanții vor învăța, cu mic cu mare, despre cum să experimenteze cele mai năstrușnice idei cu cea mai improbabilă materie primă: materiale ecologice, pet-uri, capace, role de carton etc.

Cum sunt dispuse atelierele ”reINVENT” în perioada Festivalului?

Vineri, 27 iunie: ”ECO-Victoria” (jucării din materiale reciclabile – mascota Victoria, în viziunea copiilor)

Sâmbătă, 28 iunie: ”Vara asta se poartă Victoria” (logo-ul Festivalului prinde viață și devine fie pandativ, fie breloc.

Totul ECO-style!)

Duminică, 29 iunie:
”Victoria - formă și culoare” (copiii vor fi îndrumați pe drumul imaginației astfel încât să folosească materialele reciclabile pentru ”a desena” Festivalul – toate lucrările vor intra la final într-o galerie. Responsabilă social!)

Printre celelalte activități la care puteți participa se numără și:

Expoziția “Reinventarea Postindustrialului prin Cultură” (se va desfășura la Casa de Cultură, cu sesiune de Q&A – expoziția urmărește să atragă atenția asupra posibilităților de regenerare urbană a orașelor postindustriale prin cultură.

Vor fi expuse atât exemple internaționale cât și locale, unde cultura a reprezentat instrumentul principal prin care orașe, zone sau ansambluri industriale au fost reinventate și readuse la viață).

Fine PrintArt (timp de 3 zile o echipa talentată de graficieni vor face postere tematice, hand-made, la fața locului)

Ateliere de desen marca Dezarticulat (grupul artistic independent Dezarticulat va produce banda desenată oficială a Festivalului Victoria, un demers mixed media, la granița dintre jurnalism gonzo și bandă desenată, prin care se va face cronica festivalului.

La standul lor, unde se vor regăsi numeroase produse legate de activitatea lor artistică se vor desfășura și tot soiul de activități, printre care și livedraw-uri.)

Pentru participarea la ateliere NU se percepe taxă de înscriere. E suficient să vă achiziționați abonamentul de festival, pe care îl găsiți pe www.iabilet.ro.

Toate detaliile despre Festivalul de Film Victoria le găsiți pe site-ul oficial.

Festivalul de film Victoria este organizat de Asociația Victoria Art în colaborare cu Consiliul local și Primăria Orașului Victoria, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Consiliului județean Brașov.

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod