5 evenimente pentru ultimul weekend din iunie

Ultimul weekend din iunie vine cu câteva evenimente din de trecut în agendă pentru iubitorii de muzică și film. Știm că, după atâtea weekenduri ploioase, tentația de a fugi la mare este

Ultimul weekend din iunie vine cu câteva evenimente din de trecut în agendă pentru iubitorii de muzică și film. Știm că, după atâtea weekenduri ploioase, tentația de a fugi la mare este foarte mare, însă știm că măcar una dintre propunerile de mai jos vă va face să vă schimbați planurile.

orquestra buena vista social club

26 - 29 iunie: Festivalul de Film Victoria | cumpără bilete

După ce anul trecut organizatorii au readus, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria, în 2014 festivalul revine cu cea de-a doua ediție. Între 26 și 29 iunie orașul Victoria devine (re)animat de cel mai cool eveniment cultural destinat consumatorilor urbani. Dan Bordeianu va fi gazda Festivalului în care vă dați întâlnire cu filme românești vechi și noi, competiția care va aduce pe ecrane cele mai bune scurt-metraje și documentare înscrise, activități responsabile social (ateliere de reciclare creativă, bike trips, drumeții), masterclass-uri pentru profesioniști, concerte și petreceri în aer liber.

Vezi și: ce activități propun organizatorii Festivalului de Film Victoria


Vineri, 27 iunie: Control Day Out 3 cu Tricky, Alexandrina, Chinawoman la Verde Stop

A treia ediție Control Day Out powered by Tuborg Sound îl readuce în România pe nonconformistul artist britanic Tricky, aflat în turneul de promovare a celui mai recent album, ”False Idols”.

Vineri, 27 iunie, la Verde Stop Arena (Str. Barbu Văƒcăƒrescu, 161-164), sunteți așteptați la o searムrelaxantムla iarbムverde, în centrul Bucureștiului, acompaniatムde show-uri live de excepție! Alăƒturi de Tricky, pe scenムvor urca artiști de succes din istoria live a clubului Control: Chinawoman, When Saints Go Machine, precum și Alexandrina și Fine, it's Pink.

Sâmbătă, 28 iunie: Noaptea Lungă a Filmelor Scurte la Grădina Botanică

Ajunsムla a 6-a ediție, Noaptea Lungムa Filmelor Scurte, evenimentul-maraton al iubitorilor de cinema în doze mici, va avea loc anul acesta pe 28 iunie, la Grăƒdina Botanicムdin București.

O noapte întreagムîn care scurtmetrajele premiate ale anului vor anima un colț liniștit al capitalei, locul perfect pentru evadare urbanăƒ.

La Noaptea Lungムa Filmelor Scurte 2014, Grăƒdina Botanicムse transformムîn salムde cinema outdoor iar cerul liber și iarba verde vor fi decorul pentru cel mai mare picnic nocturn din București: douムecrane gonflabile, șase ore de filme scurte, muzicムși jocuri.

Programul evenimentului din 28 iunie aduce la un loc premiatele din marile festivaluri de film europene și americane: Oscar, Sundance, Berlin, Rotterdam Internațional Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.

Sâmbătă, 28 iunie: Orquestra Buena Vista Social Club la Sala Palatului | cumpără bilete

După 16 ani în care au încântat publicul din lumea întreagă, Orquesta Buena Vista Social Club se pregătesc să ne spună ”€Adios!”€™ în ultimul lor turneu mondial.

Turneul va ajunge la Sala Palatului din București sâmbătă, 28 iunie 2014.

Turneul ”€˜Adios!”™ reprezintă o încununare a ceea ce a însemnat mai bine de o mie de spectacole, la care au participat de-a lungul vremii în total ceva mai mult de 40 de muzicieni de elită. Timp de 16 ani, grupul a evoluat și a ajuns la o maturitate care îmbină perfect flerul veteranilor și elanul generației tinere, pentru a celebra împreună tradiția muzicii cubaneze.

Sub conducerea atentă a liderului Jesus Aguaje Ramos, pornesc din nou în turneu neobositii protagoniști ai filmului și albumului Buena Vista Social Club: incomparabila Omara Portuondo, chitaristul cu pălărie de cowboy Eliades Ochoa, trompetistul Guajiro Mirabal și virtuozul instrumentului tradițional cubanez laud - Barbarito Torres.

Aceștia vor fi acompaniați pe scenă de cei care le-au fost alături de-a lungul timpului, inclusiv dinamicul veteran Papi Oviedo, tânărul pianist Rolando Luna, o secție ritmică de zile mari compusă din contrabasistul Pedro Pablo și percutionistii Andres Coayo (congas), Filiberto Sanchez (timbales) și Alberto a€™La Nochea€™ (bongos), trei trompetiși printre care specialistul notelor foarte înalte Luis Allemany și apreciatul interpret de son din Havana - Carlos Calunga.

Duminică, 29 iunie: WonderDay cu Asaf Avidan, Delilah și alții la Mogoșoaia

WonderDay este un eveniment-concept ce se va desfășura pe data de 29 iunie pe domeniul Palatului Mogoșoaia de lângă București și îl va aduce în premieră în România pe renumitul artist israelian Asaf Avidan.

Acesta îi va avea alături pe Delilah, Moonlight Breakfast, Tape Five și Aylin & The Lucky Charms.

Publicul va avea ocazia să trăiască o experiență unică ce va cuprinde întreg domeniul, dar și pe fiecare spectator în parte, într-un tărâm fabulos, al poveștii și al magiei, într-un melanj al artelor frumoase și al aventurilor multisenzoriale.

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod