Poze topless la munte, trendul care se răspândește pe Instagram

Un fenomen inedit se dezvoltă de câțiva ani pe Instagram: femeile pozează topless în zonele montane pitorești.
În acest an au apărut câteva tendințe neobișnuite: Zoom happy hours, Fashionable face masks. Iar acum, topless hiking - adică femei care fac drumeții la munte și pozează topless în zone pitorești.

Trendul nu are nimic vulgar, femeile pozând cu spatele spre cameră, și s-a extins în toată America. Evident, statul Colorado, unde expunerea topless în public este legală, nu putea lipsi.

Pozele topless pe munte cuceresc America și Canada


Potrivit Denver Post, tot mai multe femei fac drumeții sau escaladă montană și marchează momentul dându-și jos tricoul și sutienul pentru a poza cu spatele la cameră în locuri superbe, cu peisaje care îți taie respirația. Unele pozează singure, altele în grup, iar din câte se poate vedea, nici frigul nu le oprește, în unele imagini fiind înconjurate de zăpadă.



Pe Instagram au apărut numeroase astfel de fotografii. Numai în Colorado, acest trend a cucerit deja traseele montane Flatiron One Summit, Indian Peaks Wilderness și James Peak Wilderness, deși acestea sunt zone frecventate de mulți iubitori ai muntelui, alergători și cățărători.

Pe lângă Colorado, noul curent s-a extins și în Oregon, New York, Georgia, Utah, Alaska, Washington, Nevada, California, ba chiar a trecut granița și în Canada.

"Suntem perfecte așa cum suntem"


"E distractiv, incitant și poate un pic riscant să fii dezbrăcată în mijlocul naturii. După ce ai tras din greu ca să urci pe munte sau chiar dacă nu ai făcut-o, e amuzant să faci ceva nebunesc și eliberator pentru a sărbător"
, a explicat Kari Armstrong, co-organizatoare a unui club de drumeție, The Boulder Hiker Chicks, pentru Denver Post.



"Cred că este doar un alt mod prin care femeile își pot marca teritoriul pe poteci și în natură. Multe dintre noi ne petrecem timpul încercând să facem ce trebuie, încercând să arătăm într-un anumit fel, înercând să nu ofensăm pe nimeni, încercând să fim acceptabile pentru societate. Să fim în natură ne reamintește, asemenea florilor sălbatice și copacilor, că suntem perfecte așa cum suntem"
, a spus Alli Fronzaglia, cealaltă organizatoare a clubului.

Ideea a apărut în 2015


Pagina de Instagram a clubului The Boulder Hiker Chicks este plină de fotografii topless, toate făcute din spate, postate de-a lungul anilor.
Unele femei au pozat chiar complet dezbrăcate.

Armstrong și Fronzaglia recunosc, însă, că nu a fost ideea lor: ele s-au inspirat din postările unui alt club de drumeții, care publica asemenea imagini încă din 2015. Trendul a devenit popular și a fost preluat și de alte grupuri, cluburi și de multe femei, pe cont propriu.

Unele fac asta pentru că li se pare amuzant, altele pentru că astfel simt că se eliberează. O femeie care a pozat topless pe un traseu din San Diego a scris pe Instagram: "Alege drumul mai puțin circulat și eliberează-te de griji! Lăsați fetele să fie libere."

"A fost așa de cald, că fetele aveau nevoie de puțin aer"
, a glumit altă femeie care a pozat topless în Joshua Tree National Park.

Poveștile serioase din spatele unor glume


Altele au, în schimb, motive emoționale - fac asta după ce s-au confruntat cu o afecțiune serioasă, după o relație care a mers prost sau pentru a depăși o percepție negtivă asupra propriului corp. "Înainte de a mă judeca pentru poza asta, te rog să citești.

Soțului meu i-au trebuit aproape patru ani pentru a rezolva ceea ce mi-a făcut alt bărbat. Aproape patru ani pentru a mă face să mă simt din nou bine. Aproape patru ani pentru a mă face să cred că sunt puternică. Că sunt frumoasă. Aproape patru ani pentru a repara o greșeală de șase luni", a scris o femeie.



Kelli Schulte, în vârstă de 36 de ani, s-a alăturat și ea acestui curent pe muntele Torreys Peak, după o relație eșuată: "Acesta a fost un moment mare, important pentru mine. Cu fiecare pas mă simțeam mai puternică. Simțeam că preiau controlul asupra vieții mele. Ca și cum pot și voi fi eu din nou. M-am uitat la prietena mea și i-am zis: <<O să fac o poză topless și n-o să mai renunț niciodată la ceea ce-mi place>>. Apoi am făcut mai multe poze și mi-a plăcut la nebunie."

Citește și: Trupa de femei care luptă cu arma în mână împotriva braconierilor


Altele au fost convinse să pozeze topless în natură, deși nu s-ar fi gândit vreodată că ar face așa ceva, precum Coral Scherma, în vârstă de 58 de ani.

După o drumeție în Kenosha Pass cu nora sa, Donalyn White, în vârstă de 28 de ani, au început să glumească pe tema asta, apoi au ajuns la concluzia că ar putea încerca și până la urmă au făcut-o. "A fost eliberator și amuzant", a spus Scherma. "Bărbații trec pe aici tot timpul la bustul gol", a explicat ea.

Scherma a mai spus că fotografia pe care au făcut-o împreună este preferata ei, pentru că surprinde "două femei puternice, inteligente și mândre aflate în vârful lumii".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod