Idei și sfaturi de amenajare a locuințelor mici. 15 imagini din care să te inspiri

"Acasă este acolo unde ţi-e inima!", asta e tot ce contează!
O casă se transformă într-o casă prin sentimentele și oamenii care trăiesc în ea. Fiecare casă vorbește despre personalitatea celor care o locuiesc!

Cui nu i-ar plăcea să aibă o locuință mai spațioasă, mai luminoasă și mai confortabilă? Deși o casă mare este visul tuturor, poți profita din plin de locuința ta maximizând spațiul disponibil.

Iată câteva sfaturi și idei uimitoare pentru a profita la maximum de spațiul tău:


- Un pat supraetajat economisește mult spațiu. Schimbă patul tradițional cu un pat supraetajat pentru a crea spațiul suplimentar (pentru joacă sau studiu) atât de necesar în camera copiilor tăi. Cu un design modern și minimalist, este foarte plăcut vizual. În plus, se rezolvă și problema confidențialității.



- Obține două beneficii dintr-un singur loc: o zonă de studiu și una de ședere. Nu te poți decide dacă dorești un birou sau o canapea în camera ta? Cu un design minimalist care economisește spațiu, poți crea un colț care să le includă pe amândouă. Mai mult decât atât, poate fi și un spațiu pentru stocarea cărților.

- Joacă-te cu culorile și formele. Folosește un perete gol pentru a crea un spațiu de depozitare, dar și o zonă unică cu un decor deosebit. Păstrează acolo cărțile, rețetele sau suvenirurile. Utilizarea culorilor contrastante accentuează stilul și face ca peretele să iasă în evidență.

Vezi și: Idei de amenajare pentru bucătării mici. 40 de imagini din care să te inspiri


- Folosește spațiul vertical pentru a dubla camera.

Un pat deasupra spațiului de lucru este viitorul. Spațiul de sub tavan poate fi foarte util și disponibil dacă îi adaugi scări. E ca un etaj în aceeași cameră care poate fi folosit pentru orice, un spațiu de citit retras, un birou sau chiar un pat suplimentar.

- Un birou care se transformă. În loc de un sertar tradițional, modifică o masă care poate fi ridicată, iar spațiul din interior să fie folosit pentru depozitare. Îi poți atașa chiar și o oglindă. Sus birou de studiu, jos spațiu pentru accesorii și machiaj.

- Paturile Murphy/rabatabile sunt viitorul. Paturile Murphy sau paturile de perete sunt piese de mobilier multifuncționale grozave. Poate fi o canapea în timpul zilei și un pat noaptea. Este excelent pentru spațiile mici, unde nu există o cameră de oaspeți separată.

- O podea falsă pentru spațiu de depozitare ivizibil.
O podea falsă oferă mult spațiu de depozitare fără prea mult efort. Zona de sus poate fi folosită după cum dorești, în timp ce lucrurile tale sunt depozitate sub ea.

- Păstrează eleganța cu o masă minimalistă pliabilă. Dacă locuința ta nu are spațiu suficient pentru o masă, nu renunța la ea de tot! O masă pliabilă face ca spațiul tău mic să fie extrem de sofisticat.

- Identifică spațiile irosite și folosește-le. Utilizează spațiile irosite din casă pentru a crea un spațiu de depozitare. Creează un suport sau rafturi elegante și agață cârlige pentru a stoca condimente, căni, tacămuri suplimentare, materiale de curățare, încălțăminte sau chiar mături.

- O chiuvetă peste toaletă economisește spațiu și apă. Chiuvetele în baie pot fi montate în partea din spate a toaletei pentru a economisi spațiu și pentru a crea un decor minimalist.
Acest lucru nu numai că economisește spațiu, ci și apă, deoarece apa din bazin poate fi folosită și pentru a trage apa. De asemenea, în spatele toaletei poate fi montat un suport pentru depozitarea prosoapelor și produselor de toaletă.

- Joacă-te cu conceptul de design plus depozitare. Creează un decor care să iasă în evidență fără efort. Depozitează rolele de hartie igienică suplimentare într-un decor X și O, spre exemplu.

În galeria de imagini vei vedea exact cum să pui în practică toate aceste sfaturi!

Foto: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod