Din Rusia, fără filtru: 53 de imagini dintr-o lume greu de înțeles

Cu amestecul său de umor negru și realism macabru pe care îl întâlnești la tot pasul, Rusia continuă să rămână o țară greu de descifrat pentru restul planetei. Aceste imagini ne arată o altă lume stranie și paradoxală, Rusia de zi cu zi.

Dmitri Markov este cunoscut pentru imaginile sale ce surprind detaliile deseori macabre ale vieții de zi cu zi în Rusia. Desigur, ca orice țară, și Rusia are părțile ei frumoase, dumnezeiești de frumoase, am putea spune. Dar Dmitri pune accentul în instantaneele sale pe realismul crud, pe latura întunecată a vieții în această țară. Fotograful spune că e mai atras de partea urâtă a realității pentru că se consideră el însuși parte din aceasta. Pe jumătate din oamenii pe care îi fotografiază îi cunoaște personal, astfel că pentru el fotografiile au un element de intimitate, notează Bored Panda.

Născut în Pușkin, Dmitri locuiește acum în Pskov.

A lucrat ca angajat în serviciile sociale, concentrându-se pe problemele tinerilor, și a fost voluntar timp de șapte ani într-un orfelinat, unde și-a descoperit și pasiunea pentru fotografie. Când i-a fost furată camera foto, a decis să lucreze mai ușor și a început să folosească un iPhone. Spune că nu-i pasă de calitatea imaginilor și că ceea ce surprind acestea contează cel mai mult.

Oricât li s-ar părea de ciudat multora, fotograful iubește orașul Pskov. El consideră că în special pentru activitățile creative poți învăța totul online și nu-i nevoie să trăiești într-o metropolă.
Călătorește mult în toată Rusia și a făcut fotografii și în Sankt Petersburg, Moscova, Krasnoiarsk, în mai multe sate și regiuni ale țării.

Indiferent unde sunt făcute imaginile, stilul său iese în evidență - Markov are ochi pentru compoziție, iar fotografiile sunt foarte bine structurate, în ciuda haosului pe care îl surprind.

Chiar dacă scena surprinsă este evidentă, e greu să descrii cu cuvintele potrivite ceea ce vezi. Imaginile au o anumită doză de candoare și intimiatate, dar și de realism, fiind în același timp bizare, dure și magice.
Sunt la fel de paradoxale cum este și viața în Rusia. Sunt reminiscențele unui curent din pictură, realismul magic, singura diferență fiind mediul de redare, fotografia. Cândva, acest stil va fi, probabil, denumit "realism magic fotografic", notează Bored Panda.

Dmitri este acum o autoritate în acest stil. În 2015 a câștigat premiul Getty Images Instagram Grant. Lucrările lui au fost expuse în toată Rusia, la Paris, New York și în alte colțuri ale lumii. Contul său de Instagram este urmărit de peste 445.000 de admiratori. A publicat și o carte, intitulată "Draft", în care analizează în profunzime mediul în care sunt realizate fotografiile sale.

Citește și: Cele mai neobișnuite fotografii de nuntă. 18 imagini cu totul speciale


Bored Panda a publicat o selecție a celor mai interesante imagini realizate de Dmitri Markov. Iată cum este Rusia văzută cu sinceritate de un fotograf rus!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod