12 filme despre abuz care te vor îndemna să renunți la relația ta toxică

De cele mai multe ori, gasim apartenenta in filme, carti, muzica. Drama dintr-un film ne poate ajuta sa vedem o durere din vietile noastre. Bucuria dintr-o piesa muzicala ne poate conecta cu entuziasmul nostru de a trai. Iar o carte poate aduce multa intelepciune in momentele greu de gestionat.
Astazi ne oprim asupra unui subiect dureros, greu: abuzul, fie el emotional, fie fizic. Nu e usor sa alegi calea vindecarii, insa filmele cu adevarat bune, care apasa toate punctele dureroase, s-ar putea sa-ti faca declicul.

Uneori e dificil sa iti dai seama ca esti o victima a abuzului. Sau poate ai realizat asta, insa iti este greu si consideri ca nu detii resursele necesare ca sa treci mai departe. Aceste 11 filme despre abuz te vor ajuta sa observi mai bine dinamicile din viata ta. Cu parintii, cu prietenii, cu partenerul, cu tine insati.

Fara doar si poate, perceptiile noastre sunt influentate de ceea ce traim, de experientele noastre de viata.
Insa perceptiile noastre pot fi influentate si de media, si de oamenii din jurul nostru. Uneori, experientele de viata dureroase, nevindecate atrag oameni care ne vor rani si mai mult. Insa este posibil sa gasim alinare sau un strop de intelepciune si motivatia de a fi mai bine intr-un film.

Ce este sanatos intr-o relatie? Ce nu este sanatos? Cum poti rupe ciclul abuzurilor si relatiilor toxice din viata ta? Care este contributia ta in relatiile tale defectuoase? Cum te poti reconstrui dupa ce ai trecut printr-o trauma sau cum poti recunoaste manipularea celor din jur? Gaseste inspiratie in cele mai bune 12 filme despre abuz fizic si emotional.

Blue Valentine


Blue Valentine e despre acel tip de abuz pe care il intalnim cel mai des in relatiile de cuplu.
Nu neaparat violent si nu tocmai vizibil, insa existent si distructiv. Abuzul emotional al oamenilor care intra intr-o relatie avand traume nerezolvate si neprocesate din copilarie.

Blue Jasmine


Unul dintre cele mai relevante filme despre abuz care prezinta felul in care o femeie ce a pierdut controlul asupra propriei vieti poate rani oamenii apropiati si pe sine. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod