Cum a devenit o pisică simbolul rezistenţei împotriva uraganului Harvey

de Daniel Dumitrescu, 21 Septembrie 2017
pisică

O pisică surprinsă în timp ce înoată, încercând să scape dintr-o zonă inundată din Texas, a produs emoţie pe internet.
În tot dezastrul provocat în statul american Texas de uraganul Harvey există şi un licăr de speranţă: o pisică fotografiată în timp ce înoată, încercând să scape dintr-o zonă inundată, a devenit simbolul rezistenţei împotriva dezastrelor naturale.

După ravagiile pe care Harvey le-a lăsat în urma sa, voluntarii şi forţele de intervenţie încă fac eforturi uriaşe pentru a-i salva şi pune la adăpost pe sinistraţi. Pe internet au apărut o mulţime de poveşti emoţionante ale oamenilor care au sărit în apă pentru a-şi salva animalele, dar nu toate necuvântătoarele au avut noroc - unele au fost uitate sau abandonate de stăpânii disperaţi.

Printre animalele care au înfruntat pe cont propriu uraganul se numără şi o pisică fotografiată în timp ce înoată, cu o expresie tristă, încercând să se pună la adăpost din calea inundaţiilor.
 

Autorul acestei imagini foarte puternice este fotograful Scott Olson. Imediat după publicarea sa, secvenţa a devenit virală pe reţelele de socializare. Felina a devenit un simbol al rezistenţei, al puterii de adaptare şi al curajului, relatează People.

Foarte mulţi au fost curioşi să afle ce s-a întâmplat cu pisica din imagine. "Cei mai mulţi dintre oameni au fost evacuaţi, iar pisica probabil încă e pe cont propriu", a răspuns Scott Olson pe Twitter.

Oamenii speră că pisica a ajuns pe pământ şi este teafără, dar imaginea ei şi-a făcut efectul, arătând că determinarea de a lupta pentru viaţă poate fi mai puternică decât orice nenorocire.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod