Weekend pentru natura!

"Stop poluarii! Start naturii!" este un program amplu, inititat de asociatia Terra Ecologica, program care a debutat cu plantarea unor copaci in localitatea Ciorogarla, Ilfov.

"Stop poluarii! Start naturii!" este un program amplu, inititat de asociatia Terra Ecologica, program care a debutat cu plantarea unor copaci in localitatea Ciorogarla, Ilfov.

"Ne propunem sa impadurim terenuri din localitati aflate in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, pentru ca cea mai buna metoda de combatere a poluarii si eroziunii solului este aceea de a planta copaci. Am dat startul acestui program cu proiectul de plantari de la Ciorogarla si am ales aceasta locatie pentru ca este foarte usor de ajuns din Bucuresti, un lucru important pentru noi, avand in vedere faptul ca nu dispunem de fonduri pentru eventualul transport al voluntarilor.

Le-am cerut celor de la Primaria Ciorogarla sa puna la dispozitie asociatiei Terra Ecologica terenuri apartinand domeniului public, pe care se pot face impaduriri.

Ne dorim astfel sa mobilzam cat mai multi voluntari pentru ca impreuna sa putem face o schimbare semnificativa pentru natura. Am vrea sa dam o noua dimensiune ideii de voluntariat in Romania, sa invatam oamenii sa respecte natura implicandu-i in proiect si oferindu-le ocazia de a planta copaci." a declarat Simona Cretu, presedinte Terra Ecologica.

Maratonul plantarilor la Ciorogarla

"Pe 29 noiembrie am primit o sponsorizare constand in 37.000 de puieti de salcam de la Romsilva.

Am dat startul plantarilor pe 1 decembrie. Prima locatie in care am plantat a fost o groapa de gunoi pe un teren de 1,5 ha din satul Darvari. Au participat in jur de 100 de voluntari, localnici si bucuresteni. Am reusit sa terminam plantarile aici pe 3 februarie.

A doua locatie a fost de-a lungul raului Ciorogarla, un loc de picnic in care vin foarte multi bucuresteni si localnici. Aici am plantat in jur de 3 hectare. De pe 22 februarie am dat startul plantarilor intr-o locatie de 3 hectare, in punctul de intersectie al raului Ciorogarla cu autostrada Bucuresti-Pitesti, la km 20.

Mai sunt 10.000 de salcami de plantat, prin urmare proiectul "Maratonul plantarilor la Ciorogarla" continua! O initiativa de proportii, in care ii invitam pe toti iubitorii naturii sa planteze copacei! Chiar daca sezonul de plantari se va termina curand, dorim sa continuam actiunile de promovare a mediului.


Un lucru foarte important este ca avem nevoie de sprijin finaciar - toata aceasta campanie fiind organizata de asociatia Terra Ecologica cu ajutorul voluntarilor." Simona Cretu

Daca iti doresti sa dai o mana de ajutor, te poti intalni cu ceilalti voluntari si cu membrii Asociatiei Terra Ecologica sambata, 15 martie si duminica, 16 martie, la ora 10.00, la iesirea de metrou Pacii (Militari). Poti confirma participarea ca voluntar la numarul de telefon 0742099402 - Simona Cretu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod