Weekend cu film si vernisaj

Sambata, 9 august, Mircea Nicolae te invita sa te intrebi de ce se demoleaza casele construite la sfarsitul secolului XIX...

Sambata, 9 august, Mircea Nicolae te invita la expozitia "Zece case demolate" ca sa te intrebi de ce se demoleaza casele construite la sfarsitul secolului XIX, imobile cu care Bucurestiul ar trebui sa se mandreasca. Duminica, relaxeaza-te cu "Hancock", un film cu Will Smith, in regia lui Peter Berg.

"Zece case demolate"


Expozitia cu care se va deschide Galeria 29 pune in discutie disparitia imobilelor construite la sfarsitul secolului XIX si in prima parte a secolului XX in zona centrala.

In prezent, acestea sunt demolate si inlocuite cu blocuri de locuinte sau sedii de firma, producand evacuarea unui segment important al memoriei construite a orasului Bucuresti.



Dezvoltarea orasului si mecanismele economice alimenteaza acest proces de inlocuire a fostelor imobile.

Totusi, demolarile din zona centrala sunt legate si de o atitudine prea putin protectoare fata de continuitatea istorica a peisajului urban. Aceasta relatie speciala cu memoria construita produce in timp o saracire din punct de vedere cultural a orasului in general.

Vernisajul expozitiei "Zece case demolate" - Mircea Nicolae
Sambata, 9 august, ora 21.00
Galeria 29, Bucuresti

Hancock (2008)


Exista eroi... exista super-eroi...

si pe langa ei, mai e si Hancock (Will Smith). Odata cu puterea, creste si responsabilitatea - toata lumea stie asta - toata lumea, cu exceptia lui Hancock. Critic, conflictual, sarcastic, si prost inteles, eroismele bine-intentionate ale lui Hancock rezolva problemele si salveaza nenumarate vieti, dar par a lasa in urma un dezastru.

Lumea s-a saturat - oricat de recunoscatori ar fi pentru faptul ca au eroul lor local, cetatenii din Los Angeles se intreaba ce au facut ca sa merite un tip ca asta.
Lui Hancock nu-i pasa ce gandesc oamenii - pana in momentul in care salveaza viata directorului de PR, Ray Embrey (Jason Bateman). In acea zi super-eroul negativ incepe sa-si dea seama ca, de fapt, este si el vulnerabil.

Hancock (2008)
Regia: Peter Berg
In rolurile principale: Will Smith
Gen: Actiune, Comedie, Drama, Fantastic 
Duminica, 10 august, la: Corso - 19.30, Hollywood Multiplex - 19.00, Movieplex Cinema Plaza Romania - 19.45

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod