Week-end turcesc sau la pension

Deși vremea nu ne dă de înțeles asta, evenimentele care se înghesuie prin orașe în ultima vreme arată că se apropie vara. Sâmbăta asta, de exemplu, vom avea a zecea ediție a Nopții

Deși vremea nu ne dă de înțeles asta, evenimentele care se înghesuie prin orașe în ultima vreme arată că se apropie vara. Sâmbăta asta, de exemplu, vom avea a zecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, Festivalul luminilor, semimaratonul București, Festivalul culinar turcesc și expoziția de animale de companie.

Școala Centrală, prima deschidere după restaurare

[caption id="attachment_1413" align="aligncenter" width="640" caption="Școala centrală de fete"][/caption]

În cadrul nopții muzeelor, care deja de ani de zile face cozi și prin România, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN - organizează evenimentul „Noapte Albă la Pensionatul domnesc de fete”,deschizând publicului Școala Centrală din București, monument istoric, realizat la finalul secolului al XIX-lea de arhitectul Ion Mincu.

Noaptea albă de la Pensionatul domnesc de fete începe cu ora 19.30 și propune un maraton de evenimente culturale, până la ora 02.00 dimineața. Vor fi tururi-ghidate, care vor ilustra istoria primului pensionat de fete din Capitală, dar și povești despre tinerele adolescente ale secolului al XIX-lea, povești de dragoste, istoria femeii din Bucureștiul interbelic, precum și informații despre arhitectura neoromânească și despre Ion Mincu. Detalii despre programul nopții găsiți aici.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face până la ora 02.00.

Câini și pisici de adoptat la PetExpo

Între 16 și 18 mai 2014 organizațiile pentru protecția animalelor vor fi prezente la Romexpo cu câini și pisici pentru adopție, în cadrul celei de-a șasea ediții PetExpo.

Va fi cel mai mare eveniment dedicat animalelor de companie (câini, pisici, iepuri, hamsteri, șoareci, arici, porcușori de Guineea, păsări exotice, pești, reptile, insecte deosebite) în România și cea mai mare aglomerare de produse și servicii de profil. Dacă acolo nu vă găsiți sufletul pereche necuvântător, atunci sunteți prea pretențioase :) Puteți de asemenea participa cu animalul din dotare, la concursurile și jocurile puse la cale de organizatori.

Detalii pe www.petexpo.ro . Programul este

-         Vineri (16.05.2014) 10:00 – 18:00

-         Sâmbătă (17.05.2014) 10:00 – 18:00

-         Duminică (18.05.2014) 10:00 – 16:00

Festivalul luminii în Parcul Carol

Mii de lampioane se vor aprinde sâmbătă seara, după ora 20.00, în Parcul Carol.

10.000 de lumânări vor fi așezate în gulguțe confecționate manual de către cercetași de toate vârstele. Povestea lor a început în 2004, când un grup de cercetași cu multă creativitate a reușit să transforme centrul Clujului într-un spațiu prietenos, plin de culoare și lumină, în care lucrurile mărunte și-au arătat adevărata frumusețe. Anul acesta festivalul luminii se petrece în peste 15 orașe din toată țara!

Detalii aici.

Festivalul turcesc în Herăstrău

Tot de azi până duminică puteți să degustați sau să dansați în Parcul Herăstrău, pe la intrarea Charles de Gaulle, după cum vă gătesc și cântă turcii.

La Festivalul Turcesc. Programul manifestărilor culinar artistice este zilnic de la 10.00 la 20.00. Detalii aici.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod