Week-end cu filme în aer liber și referendum

Indiferent dacă aveți sau nu de gând să ajungeți la referendum duminică, există alte câteva motive să ieșiți din răcoarea de aer condiționat a casei week-end-ul acesta. Mai exact puteți

Indiferent dacă aveți sau nu de gând să ajungeți la referendum duminică, există alte câteva motive să ieșiți din răcoarea de aer condiționat a casei week-end-ul acesta. Mai exact puteți să mergeți la niște proiecții de filme în aer liber, chestie care se întâmplă în câteva mari orașe din țară, grație eforturilor Caravanei Metropolis.

Între 24 și 29 iulie, Caravana Metropolis poposește în Centrul Vechi al Bucureștiului, P-ța Sf. Anton, lângă Hanul lui Manuc. Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17 000 de lumeni, care va transforma vizionarea oricărui film într-o experiență de neuitat.

Primul sezon al cinematografului în aer liber este programat între 10 iulie și 16 septembrie 2012. În fiecare săptămână, de marți până duminică, începând cu ora 21:30, iubitorii de film vor avea posibilitatea să participe la proiecții în piețe centrale și parcuri, în următoarele orașe: București (24-29 iulie și 14 august-02 septembrie), Timișoara (31 iulie-5 august), Cluj (07-12 august), Iași (04-09 septembrie), Craiova (11-16 septembrie).

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Filmele selectate, împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis. Iată programul din București:

ZARAFA – joi, Avanpremieră națională – 21.30 (regia Rémi Bezançon și Jean-Christophe Lie -- animator pentru productiile Disney - Tarzan, Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame -, Franta, 2012).

PERFECT SENSE – vineri, 21.30 (regia David Mackenzie - UK, Suedia, 2011), cu Ewan McGregor și Eva Green.

VÂNĂTORII DE CAPETE – sâmbătă, 21.30 (regia Morten Tyldum – Norvegia, 2011), cu Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund.

XINGU – ÎN INIMA AMAZONULUI - Avanpremieră națională – duminică, 21.30 (regia Cao Hamburger – Brazilia, 2012), cu João Miguel, Felipe Camargo, Caio Blat.

***

Librărie în Poiana Urbană

Editura NEMIRA a deschis prima librărie din Poiana Urbană, în Piaţa Sfântul Anton din Bucureşti. Librăria va rămâne deschisă până pe 30 septembrie, când se încheie manifestarea în aer liber din Centrul istoric.

În Piaţa Sf.

Anton din Bucureşti (zona Centrului Istoric, în spatele Hanului Manuc) este în plină desfaşurare proiectul numit Poiana Urbană, organizat de Violet Advertising şi Primaria Municipiului Bucureşti. Proiectul se desfăşoară până pe 30 septembrie, iar intrarea este liberă. Pe lânga căsuţele cu poveste care ne îmbie să citim în aer liber, în Poiană vă aşteaptă şi alte evenimente: concerte, spectacole, ateliere, concursuri, filme şi proiecţii din timpul Jocurilor Olimpice.

***

Cu bastonul prin București

Dacă sunteți de puțină vreme în București sau doar vă aflați în trecere și nu aveți un ghid, mergeți sâmbătă, de la ora 11.00, în faţa Ateneului Român, unde începe cea de-a treia ediţie a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti". Voluntarii organizației ARCEN revin pe străzile Bucureştiului cu sloganul „Descoperă oraşul pas cu pas!”, pentru a oferi gratuit locuitorilor oraşului, dar şi turiştilor care se află în trecere prin Bucureşti, un tur ghidat pietonal al Capitalei.

Proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti” se va desfăşura la fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 28 iulie - 9 septembrie, pe traseul Ateneul Român - Piaţa Naţiunile Unite, sâmbăta, începând cu ora 11.00, iar duminica începând cu ora 18.00.

Voluntarii ARCEN au pregătit pentru turul ghidat din acest an poveşti inedite despre cum au trecut bucureştenii peste criza din 1929, dar şi cum îşi petreceau vara locuitorii Capitalei: ce localuri frecventau, cu ce delicatese se desfătau, ce melodii fredonau sau unde evadau de căldura insuportabilă.

Nu lipsesc nici în acest an poveştile de amor, intrigile şi glumele bucureştenilor care circulau de la un cap la altul al Căii Victoria.

Durata turului ghidat va fi de două ore, se va desfăşura în limbile română, engleză şi franceză, iar punctul de plecare al acestuia va fi Ateneul Român.

***

Vara cristalelor

Colecționarii de eșantioane minerale și amatorii de bijuterii unicat confecționate din pietre prețioase și semiprețioase sunt așteptați, de vineri, la Muzeul Național de Geologie unde se deschide expoziția cu vânzare de bijuterii și cristale „Vara Cristalelor”.

Expoziția este amenajată în curtea Muzeului Național de Geologie și poate fi vizitată până pe data de 5 august 2012, în intervalul orar 10.00 – 19.00. Prețul unui bilet este de 4 lei.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod