Vernisaj si "Schimb de carti"

Benedek Levente isi propune un experiment - acela de a reprezenta imaginea stereotipica a Romaniei in contextul european...
Benedek Levente isi propune un experiment - acela de a reprezenta imaginea stereotipica a Romaniei in contextul european. "Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, fenomenul autopromovarii si al autoidentificarii a devenit mai accentuat in peisajul "mioritic" romanesc. Pe mine m-a interesat o identitate falsa care este promovata si hipermediatizata in mass-media romaneasca, folosind elementele si figurile reprezentative si specifice acestei identitati. [...] Am incercat sa reprezint prima mea impresie despre Romania actuala pornind televizorul."

Benedek Levente a absolvit cursurile si studiile postuniversitare ale Universitatii de Vest din Timisoara.

Atelier35 este un spatiu expozitional al Uniunii Artistilor Plastici din Romania destinat tinerilor pana in 35 de ani.
Atelier 35 promoveaza cercetarea artistica experimentala, noile mijloace de expresie si comunicarea intre medii.

Vernisajul expozitiei "Euromaniac" - Benedek Levente (instalatie)
Vineri, 5 septembrie, ora 19.30
Durata expozitiei: 5 – 17 septembrie 2008
Galeria Atelier 35 (Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti)

Schimb de Carti


"Schimb de Carti este o serie de intalniri lunare ce se desfasoara in mai multe orase din Romania (si nu numai), simultan. Pe scurt, ne intalnim pentru a schimba carti intre noi si a discuta intr-un cadru cat mai liber si cat mai putin rigid, la un ceai, un suc sau o bere despre carti, autori, edituri si orice ne mai trece prin minte.
Intrarea este libera si oricine poate participa.

Cum se desfasoara?

1. Schimb de carti s-ar putea numi la fel de bine "intalnire intre prieteni". Ne adunam intr-un spatiu care este anuntat din vreme pe SchimbDeCarti.ro, asezam cuminti cartile pe masa, cercetam infometati ce au adus ceilalti si, astfel, se leaga conversatii.

2. Conversatii care devin, de la editie la editie, din ce in ce mai animate; fiecare e liber sa intre in discutii sau doar sa stea si sa asculte, savurand un ceai, dupa cum ii place. Oricine poate participa la aceste intalniri si e important de inteles ca nu e vorba de un cerc inchis in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea.

3.
Puteti veni si fara carti, doar ca sa ne cunoastem si sa bem un suc impreuna. De asemenea, puteti veni si pleca oricand si puteti lua carti chiar daca n-ati adus nimic in schimb. Daca nu vreti sa luati vreo carte, desi ati adus 3, e foarte bine si asa.

4. Gestionam noi circuitul cartilor pe la cititori. Trebuie doar sa va treceti numele si achizitiile pe o foaie de hartie. Atat e de simplu!" www.schimbdecarti.ro

Schimb de Carti
Duminica, 7 septembrie, intre orele 15.00 - 19.00
Lucky 13 (Strada Selari nr. 9 - 11, Curtea Sticlarilor)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod