Terasele din Centrul Istoric, concurate de cărți. Cine va învinge?

O știre pe care m-aș fi așteptat s-o citesc mai degrabă pe site-ul băieților cu umor de la Time New Roman, devine azi, 23 aprilie, realitate. În noaptea asta, începând de la ora 20.30,

O știre pe care m-aș fi așteptat s-o citesc mai degrabă pe site-ul băieților cu umor de la Time New Roman, devine azi, 23 aprilie, realitate. În noaptea asta, începând de la ora 20.30, Lipscanii vor fi pavați cu cărți deschise, iar trecătorii vor fi invitați să le aleagă și să le ia acasă. Cadou de Ziua cărții din partea Editurii Litera. Nu e singura editură care le face acest cadou bucureștenilor. Și Cărtureștii oferă în dar câte o carte, la alegere, celor care le calcă pragul azi.

Obiceiul vine din Spania (Catalonia), care a inventat Ziua cărții de Sant Jordi - când se comemora moartea lui Cervantes - combinând obiceiul micilor daruri oferite de Sfântul Gheorghe cu o dată în care se marchează nașterea sau moartea unor cititori renumiți.

De exemplu 23 aprilie este data la care au murit Shakespeare și Cervantes, dar este și data la care s-au născut alți scriitori în lume. În Spania totul a început, așadar, prin oferirea unui trandafir alături de cartea cumpărată. Ulterior UNESCO a declarat 23 aprilie ca Ziua cărții.

Așa se face că în seara asta populația de petrecăreți din Centrul istoric bucureștean - care aglomerează Lipscanii de regulă ca să caute un loc liber la o terasă - va fi tentată cu ceva neobișnuit: niște cărți deschise.

Eu una abia aștept să văd ce va alege lumea. Voi ce credeți? :)

Mai multe de și despre mine pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod