Spectacole la sfarsit de saptamana

In acest week-end ai de ales intre un spectacol de teatru si un spectacol aviatic. La Teatrul Metropolis va avea loc avanpermiera...
In acest week-end ai de ales intre un spectacol de teatru si un spectacol aviatic. La Teatrul Metropolis va avea loc avanpermiera spectacolului "Femeia din trecut", de Roland Schimmelpfennig, iar la Mangalia, are loc editia din acest an a evenimentului aviatic Tuzla Fly In.

Tuzla Fly In 2008


Regional Air Services - Aerodrom Tuzla si Catapulta Records te invita pe 23 si 24 august pe terasa Laguna din Portul Mangalia la un eveniment aviatic si muzical exceptional - Tuzla Fly In 2008, organizat cu sprijinul Primariei Mangalia si al Consiliului Judetean Constanta.

Aflat la a treia editie, Tuzla Fly In este, in primul rand, un spectacol de acrobatie aeriana de cea mai buna calitate. Noutatea pe care o ofera publicului aerodromul Tuzla in acest an este colaborarea cu cei de la Catapulta Records, care vor oferi, sambata, incepand cu orele 19.00 un concert pe plaja Laguna din Mangalia - in zona de survol si acrobatie a aeronavelor.

Evenimentul are in rolurile principale celebri acrobati ai aerului.
Anul acesta, Regional Air Services va incanta, incepand cu ora 16.00 cu un program spectaculos, care include formatia franceza de acrobatie Real Weber (REVA) - avand ca piloti pe Frederic Schwebel, Arnaud Moynet si Xavier Fontaneau, echipa Iacarilor Acrobati, formata din Ioan Postolache si Dan Stefanescu - care opereaza sub licenta Regional Air Services, Lotul National de Acrobatie - Hawks of Romania, campionul mondial - lituanianul Jurgis Kairys si campionul Zoltan Veres - din Ungaria.

Pentru iubitorii spectacolelor aviatice, vedeta Tuzla Fly In 2008 este, din nou, Jurgis Kairis, campion mondial la acrobatie aeriana in competitiile free-style. Participarea lui Kairis la Fly In 2008 este o sansa de a-l vedea in actiune pe cel mai bun pilot al anului 2007, inventatorul unor noi manevre aviatice, evoluand cu un avion construit special pentru el.

"Femeia din trecut" de Roland Schimmelpfennig


Ce valoare poate avea o iubire de-o vara in comparatie cu 20 de ani de casnicie?
               
Frank si Claudia sunt pe cale sa se mute din casa in care au locuit timp de 19 ani. Totul e strans, impachetat si, in mare parte, imbarcat pe vaporul aflat deja in larg.

Andi, fiul lor, se pregateste si el sa-si ia ramas bun de la Tina, prima lui dragoste, iar despartirile par cat se poate de firesti pe fundalul verii tarzii.

Pe neasteptate, in casa aproape pustie a cuplului isi face aparitia Romy Vogtlander, o femeie necunoscuta, care emite pretentii ferme asupra lui Frank, in numele juramantului de iubire pe care cei doi si l-au facut in adolescenta. Femeia e convinsa ca s-a intors la timp pentru a-i oferi barbatului vietii sale sansa unui nou inceput. E gata sa il "salveze", dar cu o singura - irecuzabila - conditie.

De unde vine Romy Vogtlander? Cine e ea?
Ce valoare poate avea o iubire de-o vara in comparatie cu 20 de ani de casnicie? Dar o promisiune in comparatie cu un contract? Sub presiunea amintirilor la care face apel "femeia din trecut", existenta cuplului se zdruncina, confruntata cu cele mai rele temeri ale fiecaruia.
Bine ascunse sub tencuiala, fisurile din zidurile menajului ies la iveala. Aparitia lui Romy Vogtlander declanseaza un adevarat razboi psihologic, un thriller afectiv in care tradarea si razbunarea vor face ravagii.

Jongland cu precizia determinarilor temporale, continuu reordonate de o instanta exterioara, mizand pe ambiguitatea relatiilor si pe fragilitatea identitatii, Roland Schimmelpfennig ne antreneaza intr-un labirint de oglinzi paralele, intr-o spirala a timpului din care pare ca nimeni nu mai poate iesi la fel de "inocent" precum a intrat.

Cu:

  • Lucian Pavel,
  • Lelia Ciobotariu,
  • Cristina Toma,
  • Conrad Mericoffer,
  • Andreea Boboc.


Regia: Theodor Cristian Popescu.
Scenografia: Mihai Pacurar
Miscarea scenica: Florin Fieroiu

"Un autor contemporan important, cum e Schimmelpfennig, nu poate fi decat la locul lui in repertoriul unui teatru nou, care isi cauta si isi cultiva un public", sustine Theodor Cristian Popescu, la prima sa montare pe o scena bucuresteana dupa mai bine de opt ani.



Avanpremiera "Femeia din trecut" de Roland Schimmelpfennig
Vineri 22, sambata 23 si duminica 24 august, ora 20.00
Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu nr. 89, Bucuresti)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod