Sfaturile unui bărbat divorțat pentru păstrarea căsniciei

Un tip care spune că a fost căsătorit timp de 16 ani dă 20 de sfaturi cui vrea să-l asculte, ca să nu pățească și alții ca el. Adică să divorțeze. Scrisoarea, care a produs emoție în

Un tip care spune că a fost căsătorit timp de 16 ani dă 20 de sfaturi cui vrea să-l asculte, ca să nu pățească și alții ca el. Adică să divorțeze. Scrisoarea, care a produs emoție în rândul cititoarelor unui blog dedicat iubirii din perspectiva masculină, face trimitere totuși la site-ul tipului, care se prezintă ca un „transformational leader, speaker and coach that has trained thousands of individuals how to discover their purpose, step into their power and learn how to make their purpose driven businesses profitable and LIVE BIG” - adică un soi de antrenor de dezvoltare personală.

Prin urmare nu știu cât de real izvorăsc aceste sfaturi dintr-o poveste reală - bărbat divorțat care trage învățăminte dintr-un mariaj în care simte că a greșit - dar zic să le trecem în revistă împreună și să vedem cu care suntem de acord și care par prea dulci ca să fie adevărate :)

Iată ce zice, așadar, Gerald Rogers, proaspăt divorțat:

1.

Nu înceta să-i faci curte. Nu-ți lua soția ca pe ceva ce ți se cuvine, după ce a zis Da. Nu vă leneviți în iubire.

2. Protejează-ți propria inimă. Așa cum te-ai angajat când v-ați căsătorit să ai grijă de inima ei, trebuie s-o faci și cu a ta. Iubiți-vă pe voi, iubiți lumea întreagă, dar păstrați în ea un loc special în care numai soția să aibă loc.

3. Îndrăgostiți-vă permanent. Nu uitați că omul se schimbă permanent, după cinci ani nu veți mai fi la fel ca în momentul căsătoriei, dar voi trebuie să vă realegeți unul pe celălalt de fiecare dată. Ea nu e obligată să te aleagă tot pe tine, dacă nu ai grijă de inima ei o poate da altuia.

4. Vezi întotdeauna ce-i mai bun în ea. Concentrează-te pe ce iubești la ea, și nu pe ce te deranjează, pentru că dacă vei vedea numai ce te deranjează vei sfârși prin a fi mereu deranjat de ceva.

5.

Nu e treaba ta s-o schimbi pe ea, ci doar s-o iubești. Ea nu e obligată să se schimbe, dar dacă o face atunci trebuie să iubești și ceea ce devine.

6. Ești responsabil pentru emoțiile tale, ea nu e obligată nici să te facă fericit, nici nu e vinovată dacă tu ești nefericit.

7. Nu da vina pe ea pentru frustrările tale, nu e ea de vină, ci sunt de vină emoțiile tale și propriile tale sechele nerezolvate.

8. Las-o să fie. Când e supărată sau obosită nu e treaba ta s-o „repari”, ci doar să fii lângă ea. Las-o să știe că ești acolo, disponibil pentru atunci când ea are nevoie de tine.

9. Fii nebun, nu te lua întotdeauna așa de în serios. Râzi și fă-o și pe ea să râdă.

10. Pune-o să facă o listă cu zece lucruri care o fac să se simtă iubită, memorează-le și oferă-i-le constant.

11. Trateaz-o ca pe cel mai important client al tău, nu e suficient doar să fii prezent lângă ea, ci să-i acorzi și atenție.

12.

Dorește-o și posed-o, sexual, fă-o să se topească până la ultima celulă și să știe că se poate baza pe tine pe deplin.

13. Nu fi idiot, dar nici nu te teme să fii, în viață mai faci și greșeli, important e să înveți din cele mari, ca să le poți evita.

14. Oferă-i spațiu. Spune-i să-și ia timp pentru ea, mai ales după ce aveți copii și ea va uita de ea, dăruindu-se familiei.

15. Fii vulnerabil, nu trebuie să pretinzi mereu că ești cel mai tare, nu te feri să-ți dezvălui temerile și sensibilitățile.

16. Fii transparent, împărtășește totul.

17. Nu vă opriți din a crește împreună. Găsiți împreună țeluri pentru care merită să lucrați împreună.

18. Nu te îngrijora pentru bani, banii sunt un joc, găsește un mod de a-i câștiga împreună cu ea.

19. Iartă imediat, nu te lăsa acaparat de ranchiună pentru că vei fi prizonierul trecutului, în loc să privești spre viitor.

20.

Alege întotdeauna dragostea.

Cam astea sunt sfaturile unui bărbat care susține că nu a fost capabil să le respecte în propria căsnicie, dar crede că ele ar fi secretul pentru un mariaj durabil. Chiar dacă ele sună foarte frumos, mie, ca femeie, mi se pare că pe alocuri exagerează, punând soția un pic cam prea sus, așa ca pe un piedestal. Or secretul unei relații stă în a fi parteneri, deci egali. Într-o relație în care unul dă mai mult întotdeauna se va ajunge la momentul epuizării. Nu credeți? Prin urmare, de ce nu, ar putea ca sfaturile astea să fie aplicate și de femei, ca să fie reciprocitate.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod