S-a inventat pastila care sporește dorința de sex la femeile măritate

Se pare că nimic nu taie mai mult pofta de sex decât happy-end-ul „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Siguranța unui cuplu pe termen lung, faptul că știi că el e al

Se pare că nimic nu taie mai mult pofta de sex decât happy-end-ul „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Siguranța unui cuplu pe termen lung, faptul că știi că el e al tău și tu a lui, și numai moartea vă va despărți, toate astea pot să ducă la o relaxare până la delăsare în pat. Iar vina, paradoxal, o poartă femeia. Cam așa zice un articol din New York Times care vorbește pe larg despre invenția unui olandez: pastila Lybrido pentru creșterea libidoului la femeile aflate în plictis conjugal.

Adriaan Tuiten, un olandez de 58 de ani, a devenit psihofarmacist din dragoste. Când era student a fost părăsit de iubita lui de atunci și asta l-a motivat să caute până acum să răspundă la întrebarea celebră „ce vor femeile?”. A ajuns să inventeze pastila asta care nu e ceea ce unii ar fi tentați să creadă, o Viagra pentru femei, pentru că ea nu acționează numai asupra circulației sângelui la nivelul organelor genitale, ci mai ales asupra creierului – principalul organ sexual al femeii, cum se spune.

Concret, pastila Lybrido se află momentan în teste, și e foarte posibil ca Agenția americană a medicamentului să o autorizeze cât de curând.

Câteva sute de femei o iau și sunt puse să țină un jurnal online al efectelor pe care le observă după pastilă. Majoritatea au aceeași poveste: sunt căsătorite sau aflate într-un cuplu de mulți ani, și după primii ani în care dorința era egală la ambii parteneri și se călăreau ca iepurii, după cum povestește una dintre ele, a intervenit plictisul.

Fiecare femeie a găsit la început niște motive: că e epuizată din cauza copiilor, că treburile gospodăriei o obosesc, că o doare una-alta etc. În final toate și-au dat seama că de fapt era vorba de lipsa de dorință față de același bărbat pe care în primii ani l-ar fi devorat cu pasiune. Cine ar fi crezut că tocmai femeia, care pune atâta preț pe mariaj, relații pe termen lung și fidelitate, este trădată până la urmă de propriul corp care refuză să mai vibreze la atingerile omului iubit.

Distanța și suspansul sporesc dorința de sex

Psihiatrii implicați în studiul complex ce a stat la baza definirii noii pilule nu sunt pe deplin edificați asupra cauzelor acestui plictis erotic, dar sunt de părere că cel mai bun combustibil pentru întreținerea unei relații sexuale sănătoase ar fi tocmai nesiguranța în cuplu, suspansul menținut în viața emoțională.

Să te gândești constant că „dacă-l pierd?!” Cu alte cuvinte să nu te culci pe o ureche că odată ce ai pus mâna pe el, al tău e pe vecie. Și viceversa.

Mai mult,  Esther Perel, o psiholoagă specializată în terapia de cuplu, spune că viața separată ar fi cheia: „Multe cupluri confundă dragostea cu coabitarea. Erotismul necesită o oarecare distanță”, spune terapeuta, ca și studiile care arată că la femeile care nu trăiesc împreună cu partenerii lor dorința durează mai mult decât la cele care împart același cămin cu bărbatul.

Căutarea pastilei pentru stimularea dorinței femeii a devenit aproape o obsesie pentru industria farmaceutică, mai ales după ce descoperirea Viagrei a demonstrat ce venituri uriașe poate genera un leac pentru disfuncțiile sexuale. Lybrido, așa cum subliniază inventatorul ei, nu este o pastilă care să acționeze hidraulic, asupra circulației sanguine, ci este o combinație de serotonină și dopamină care merg direct în creierul femeii.

Una dintre participantele la studio a spus, însă, că a făcut sex de cinci ori într-o săptămână – după ce a luat pastila – față de doar o dată înainte de ea.

Și femeia nu era neapărat entuziasmată, deoarece s-a plâns acum că dorința era prea mare, că ar fi vrut să facă sex chiar și imediat după ce tocmai făcuse. Acum specialiștii se întreabă dacă nu cumva descoperirea va transforma femeia într-o nimfomană și dacă nu ar fi mai bine să lase lucrurile naturale. Probabil că odată pusă în vânzare pastila va deveni un „must have”, iar după ce o vor încerca femeile singure vor decide ce vor face mai departe. Poate că, cine știe, dacă partenerul va fi prea „uzat” vor lua pastila degeaba, că nu vor avea cu cine, chiar dacă vor avea chef ;)

Mai multe de și despre mine pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod