Oamenii de știință au găsit leacul pentru dragoste, l-ați lua?

O descoperire nimerită pentru Valentine-s Day, Dragobete și alte sărbători de profil amoros :) Descrisă ba ca o durere de inimă, ba ca o durere în fund, dragostea - trebuie să recunoaștem

inimaO descoperire nimerită pentru Valentine-s Day, Dragobete și alte sărbători de profil amoros :)

Descrisă ba ca o durere de inimă, ba ca o durere în fund, dragostea - trebuie să recunoaștem - e de multe ori o bătaie de cap, deși categoric ne aduce și multă plăcere. Ca de obicei, oamenii de știință britanici, recunoscuți pentru preocupările lor frivole, au găsit cu cale să se ocupe și de găsirea leacului anti-dragoste. Nu reiese clar din acest articol că l-ar fi și găsit, dar se spune că în curând dragostea ar putea fi vindecată pe cale medicamentoasă, la fel ca o adicție sau ca o depresie.

Neurologul Brian D.

Earp crede că există suficiente dovezi științifice în sprijinul teoriei că dragostea este un fel de drog, iar studiile arată o paralelă clară între efectele consumului de droguri și efectele îndrăgostirii.

Neoficial, se pare că medicamentul „anti-dragoste” se folosește deja în anumite comunități ultraortodoxe din Israel, de exemplu, unde i-a fost prescris unei studente ca să-i mai scadă „libidoul” . Același specialist susține că medicamentul ar putea fi folosit în cazurile disperate, în care cineva îndrăgostit iremediabil de o persoană abuzivă trebuie ajutat să scape dintr-o relație toxică, din care nu se poate retrage din proprie voință.

Sau în cazul persoanelor care sunt atât de distruse după o despărțire, că nu-și pot reveni singure, fără ajutor.

Chiar dacă aparent medicamentul pare folositor din aceste perspective, el naște niște semne de întrebare etice. Uneori o inimă frântă are rolul ei în modelarea caracterului, nu credeți? Voi ce ați alege, dacă ați avea ocazia: să luați un medicament ca să vă treacă dragostea eventual nepotrivită sau să suferiți până vă trece pe cale naturală?

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod