5 greșeli pe care le fac cei care vor să studieze în străinătate

World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională din România, are loc la București, în perioada 21 - 22 februarie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La târg pot participa,

World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională din România, are loc la București, în perioada 21 - 22 februarie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La târg pot participa, gratuit, toți tinerii care sunt interesați să studieze la o universitate din străinătate.
Study-abroad
Vor fi prezente peste 40 de universități din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Liechtenstein, Grecia, Noua Zeelandă, Italia, Spania și Elveția.

Studiul în străinătate nu mai e demult o pistă de formare profesională inaccesibilă pentru români, ba unele vârfuri din școlile noastre reușesc performanța de a primi invitații să studieze chiar în mai multe facultăți de prestigiu. Totuși, mulți dintre cei care-și doresc să studieze în străinătate nu au acest privilegiu, de aceea poate au nevoie de câteva sfaturi utile de la o companie care se ocupă cu consultanța în acest domeniu.

IntegralEdu este o astfel de companie  de consultanță  educațională, care ajută anual sute de elevi și studenți să fie admiși la facultățile dorite din străinătate. Compania a făcut un clasament al celor mai frecvente greșeli pe care candidații le fac atunci cand pregătesc dosarul de aplicație la universitățile din străinătate:

  1. 1. Motivația nu este suficient argumentată- Scrisoarea de motivație cântărește foarte mult în procesul de selecție, de aceea este important să fie menționate motive serioase și bine argumentate pentru dorința de a studia la universitatea aleasă. Mulți îți aleg facultatea în baza unor criterii nejustificate, fără a face o documentare în prealabil cu privire la programele oferite sau la profilul universității, bazându-se pe ce au auzit de la prieteni sau rude. De asemenea, atunci când scriu scrisoarea de motivație, mulți candidați se inspiră de pe Internet, fără să știe că universitățile au programe speciale de detecție a plagiatului.
    Spre exemplu, UCAS, platforma online prin care se fac aplicațiile la programele de licență din Marea Britanie, are un program bine pus la punct de identificare a scrisorilor plagiate. Respingerea scrisorii de motivație duce la neacceptarea studentului la universitatea dorită.

    2. Activitățile extracuriculare lipsesc sau sunt menționate superficial
    - Universitățile din străinătate pun mult accent pe activitățile extracuriculare ale candidaților. În multe cazuri acestea nu sunt scoase în evidență în mod corespunzător în spațiile dedicate acestora din formularul de aplicație. Alții nu își corelează activitățile extracuriculare cu domeniul în care vor să studieze. Un exemplu ar fi acela că universitățile de top din Marea Britanie solicită ca viitorii studenți să aibă experiență/voluntariate în domeniul vizat de studiu.

    3.

    Selecția superficială a universităților - cei care aplică prin platforma UCAS la universitățile din Marea Britanie pot trimite un dosar către cinci facultăți în același timp. Unii dintre aceștia selectează cele cinci facultăți cu domenii diferite, în condițiile în care dosarul cu care aplică este recomandabil pentru un singur profil. Astfel, șansele de a fi acceptat la aceste universități se reduc considerabil.

    4. Lipsa de informare în privința testelor necesare - Pentru a studia în străinătate este nevoie să se facă dovada unor examene de limbă străină - Cambridge, IELTS sau TOEFL - sau a unor testări speciale, în funcție de domeniul de studiu dorit. De exemplu cei care doresc să studieze medicina au nevoie de aproape doi ani de pregătire pentru admitere în acest domeniu. Compania IntegralEdu a creat mai multe cursuri care ajută candidații să se pregătească mai bine pentru astfel de testări.

    5.

    Nu este atent calculat bugetul pentru studiu – Estimarea greșită a costurilor pe care le implică studiul în altă țară - de la chirie până la cheltuielile de zi cu zi – poate zădărnici planurile de plecare. Spre exemplu, costul chiriei într-un campus în Londra poate depăși 6.000 de lire sterline pe an, spre deoasebire de 3.500 - 4.800 de lire în alte orașe.

    IntegralEdu oferă consultanță gratuită pentru toți elevii și studentți care doresc să studieze în străinătate. Detalii pe www.worldeducation.ro si www.integraledu.ro

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod