Miercuri mergem la spectacole de muzica, teatru si opera

Incepand cu ora 19.00, la Teatrul Odeon va fi pusa in scena piesa de teatru "joi.megaJoy", de Katalin Thuroczy.

Spectacolul regizat de Radu Afrim (Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, in anul 2007) ii are in distributie, printre alti actori de exceptie, pe Rodica Mandache - pentru interpretarea sa din aceasta piesa, a fost recompensata cu Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol secundar, in anul 2007, si Constantin Cojocaru, nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor in rol secundar, in acelasi an.

"In spectacolul 'joi.megaJoy', chiar e vorba de o sarbatoare! La Teatrul Odeon, textul lui Katalin Thuroczy capata savoarea si splendoarea unui meniu regal.
(...) Cheia de bolta a spectacolului e interpretarea remarcabila, spumoasa, atingand cotele maxime ale comicului de cea mai buna calitate. De vazut, de fredonat, de aplaudat!"
- Adriana Mocca, "Cultura", aprilie 2006

Piesa de teatru "joi.megaJoy", de Katalin Thuroczy
Regia: Radu Afrim
Cu: Dorina Lazar, Rodica Mandache, Irina Mazanitis, Virginia Rogin, Liana Margineanu, Tatiana Iekel, Jeanine Stavarache, Crina Muresan, Ana Maria Moldovan, Constantin Cojocaru, Virgil Andriescu, Alin Teglas
Decorurile: Vittorio Holtier
Costumele: Ilona Varga-Jaro
Muzica: Vlaicu Golcea
Locatie: Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42)
Data: 8 aprilie 2009
Ora: 19.00
Durata spectacolului: 2h 20'
Pret bilete: 26,5 lei

Cand ai fost ultima oara la opera? Daca nu iti amintesti cand s-a intamplat acest lucru, atunci este cazul sa remediezi situatia.
Iar in aceasta seara ai toate motivele sa mergi la Opera Nationala Bucuresti, unde va fi pus in scena spectacolul "La Traviata", de Giuseppe Verdi. Spectacolul este in limba italiana, conducerea muzicala fiind asigurata de Rasvan Cernat.

Primul act ne introduce in atmosfera balului dat de Violetta. In timpul petrecerii, atentia tinerei curtezane este atrasa de Alfredo, care pare deosebit de indragostit de ea. Relatia sentimentala dintre cei doi devine rapid o adevarata pasiune, deoarece Violetta, extrem de bolnava, simte nevoia singurei certitudini posibile - iubirea.

Insa dragostea le este supusa unor grele incercari. La insistentele tatalui lui Alfredo, care se teme ca onoarea familiei va fi patata de relatia celor doi, Violetta este nevoita sa isi paraseasca iubitul.


Mai tarziu, fostii amanti se revad la un alt bal. De data aceasta, Violetta este insotita de un alt protector, iar Alfredo, gelos si temperamental, ii aduce vorbe de ocara acesteia si il provoaca la duel pe noul sau iubit.

In ultimul act al operei, o vedem pe Violetta in ultimele clipe de viata, singura si saraca. Speranta ca il va revedea pe Alfredo este singurul gand care o mai tine in viata. Violetta moare, cu gandul consolator ca cel care a iubit-o si pe care l-a iubit pana la ultima suflare a iertat-o de vina care nu ii apartine.

Opera "La Traviata", de Giuseppe Verdi
Cu: Mihaela Stanciu, Antonela Barnat (debut), Ruxandra Ispas, Vlad Mirita, Iordache Basalic, Valentin Racoveanu, Paul Basacopol, Vasile Chisiu, Stefan Schuller, Constantin Negru, Constantin Negru, Alin Manzat
Divertisment balet: Catalin Caracas, Irinel Manolovici, Ileana Sora, Beatrice Serbanescu, Bianca Moldovan
Dirijor: Vlad Conta
Locatie: Opera Nationala din Bucuresti (Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr.
70-72)
Data: 8 aprilie 2009
Ora: 18.30
Pret bilete: 5.30, 10.6, 21.20, 42.40, si 53 lei

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod