Jazz și folk la malul mării, filme și carte în București

Ce se poate face week-end-ul acesta în București sau la mare: Ada Kaleh. Insula din suflet La Muzeul Național al Țăranului Român s-a inaugurat joi, 2 august, expoziția Ada Kaleh. Insula

Ce se poate face week-end-ul acesta în București sau la mare:

Ada Kaleh. Insula din suflet

La Muzeul Național al Țăranului Român s-a inaugurat joi, 2 august, expoziția Ada Kaleh. Insula din suflet. Expoziția va fi itinerantă, în perioada 14 - 28 septembrie va fi văzută la Muzeul de Istorie Națională din Constanța, apoi la Muzeul Regiunii Porților de Fier din Drobeta-Turnu Severin între 9 - 31 octombrie 2012.

Expoziția rememorează destinul tragic al micuței insule de pe Dunăre, din aval de Orșova veche, disparută împreună cu aceasta în apele fluviului, la începutul anilor ’70 când s-a făcut Hidrocentrala Porțile de Fier.

Povestea insulei s-a construit pas cu pas din fotografiile provenite din arhivele personale ale foștilor locuitori, din cărți poștale și ilustrate din perioada de glorie a insulei, din hărți vechi și din relatări. Obiecte provenite din Ada Kaleh vor putea fi admirate de vizitatori. Expoziția Ada Kaleh.

Insula din suflet este deschisă la sala Foaier până pe 19 august 2012, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Intrarea este liberă.

***

Trei săptămâni în Himalaya

Tot până pe 19 august, Parcul Cercului Militar va deveni loc de întâlnire pentru iubitorii de carte cu autorii lor preferati. Vineri, 3 august, de la ora 20.00, Denisa Comănescu, directorul editorial Humanitas Fiction, va prezenta cele mai noi cărți apărute la Humanitas Fiction. Sâmbătă, 11 august, de la ora 20.00, Marius Chivu își va lansa jurnalul de călătorii - Trei săptămâni în Himalaya.

Duminica cealaltă, 12 august, de la ora 20.00, Mircea Cărtărescu va vorbi despre cea mai recentă carte a sa - Ochiul căprui al dragostei noastre. Luni, 13 august, de la ora 20.00, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolae, Tania Radu, Marius Chivu și Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, vor povesti despre cele mai frumoase amintiri culinare care au stat la baza volumului Intelectuali la cratiță, coordonat de Ioana Pârvulescu.

Marți, 14 august, de la ora 20.00, Dan C. Mihăilescu vi-l dezvaluie pe Caragiale din scrisori în eseul  I.L. Caragiale și caligrafia plăcerii. Seria lansărilor de carte se va încheia sâmbăta, 18 august, ora 20.00, cu lansarea volumului Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India.

***

WHY DEMOCRACY?

Este un festival al filmului dedicat democrației, cu intrare liberă, oferit de British Council și Pro Democrația. Filmele sunt difuzate în perioada 3-8 august 2012, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, București.

Vor fi 22 de filme documentare proiectate în peste 200 de ţări şi teritorii, atingând o audienţă de peste 300 de milioane de spectatori şi generând numeroase dezbateri în toată lumea. Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect internaţional şi sunt realizate de regizori independenţi, premiaţi la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortură aplicate în închisorile americane / alegerea democratică a unui şef de clasă în China comunistă / scandalul generat de nişte benzi desenate daneze în comunitatea musulmană etc.

Acţiunea filmelor se desfăşoară în diferite ţări:  Marea Britanie, Bolivia, China, Croaţia, Cuba, Danemarca, Republica Democrată Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Programul filmelor poate fi consultat aici.

***

Folk You! Florian Pittiş

În acest week-end, în Vama Veche are loc cea de-a opta ediţie a festivalului Folk You! Florian Pittiş. Timp de patru zile pe plaja din Vama Veche vor evolua artişti ca Iris, Celelalte Cuvinte, Tudor Gheorghe (cu taraf), Alina Manole, Taxi, Phoenix, Zdob şi Zdub sau Rezident Ex & Kempes.

Programul  Folk You! Florian Pittiş 2012 poate fi consultat aici.

***

Jazz la Mogoșoaia

Până pe 26 august 2012, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, se derulează a doua ediţie a stagiunii „Vară de Poezie și Jazz de la Mogoșoaia”.

Intrarea este liberă pentru toţi pasionaţii de jazz şi poezie.

Duminică, 5 august 2012, de la ora 19.00, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, poeta Ioana Crăciunescu va rezona cu ritmurile improvizate de Nadia Trohin – voce, Mircea Tiberian – pian, Chris Dahlgren – bass.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod