Inca o zi de distractie

Mergem la festivalul CineMAiubit sau la Clubul Taranului sa ascultam povesti, obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul nou? Iata recomandarile Eva.ro. pentru marti, 15 decembrie:
Mergem la festivalul CineMAiubit sau la Clubul Taranului sa ascultam povesti, obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul nou. Iata recomandarile Eva.ro. pentru marti, 15 decembrie:


Festivalul International al Filmului Studentesc - CineMAiubit


Locatie
: Studio
Ora: 14-17 decembrie, ora 17:30

Festivalul se va deschide pe data de 14 decembrie, ora 17:30 cu vernisajul expozitiei foto si de afis, urmata, la ora 18:30, in Sala Mare de Festivitatea de Deschidere si de un program competitiv.

Timp de 4 zile, publicul se va putea delecta cu filme studentesti de fictiune (pelicula si digital), documentar si animatie/experiment, atat romanesti, cat si straine. Tarile participante, pe langa Romania, sunt:  Australia, Bulgaria, Cehia, Columbia, Franta, Germania, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia si Statele Unite ale Americii.

Filmele studentilor vor fi apreciate in acest an de importante nume din lumea cinematografiei si nu numai, printre membrii juriului numarandu-se:  Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Magda Miha(ilescu, Vivi Dragan Vasile, Cristian Tudor Popescu, Anus,avan Salamanian, Dragos Bucur, Maria Ploae, Laura Baron, Mihai Orasanu, precum si personalitati din strainatate: Manuel Costa e Silva din Portugalia, Stephanie Boy s,i Joel Soler din Frant,a.

Nu doar filmele concureaza: ca in fiecare an, CINEMAIUBIT masoara talentul studentilor si in ceea ce priveste scenaristica si fotografia, avand astfel si urmatoarele sectiuni competitive: Concurs de scenarii de scurt-metraj, Expozitie/concurs foto si Expozitie/concurs de afis.

In afara competitiei, festivalul se mandreste cu o retrospectiva cinematografica de 4 ore, in care spectatorii vor putea viziona cele mai bune filme apartinand Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.
Caragiale" Bucuresti.


Povesti, obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul nou


Locatie: Clubul Taranului
Ora: 19.00

Un eveniment despre adevaratele obiceiuri si ritualuri de Craciun si Anul Nou la romani.

Laura Jiga Iliescu este cercetator principal gradul II in cadrul Institutului de Etnografie si Folclor “Constantin Brailoiu”, Academia Romana. Coordonator al programului Arhivei de Folclor “Crearea, sistematizarea si valorificarea documentelor din Arhiva de Folclor”. Detine o rubrica permanenta Traditii in Igloo, revista de arhitectura si cultura.  A urmat cursuri de studii aprofundate specializarea etnologie si folclor si studii doctorale, domeniul filologie, specializarea folclor, la Universitatea Craiova.

Taxa: 20 lei - adulti/15 lei - elevi, studenti

Inscrieri la contact@victoriei.ro
14 Decembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod