Femeile, mai fidele până la moarte decât bărbații?

Divorțul este mai posibil să apară într-un cuplu în care femeia se îmbolnăvește grav, comparativ cu familiile în care soțul este cel care se îmbolnăvește - arată un studiu la care face

cupluDivorțul este mai posibil să apară într-un cuplu în care femeia se îmbolnăvește grav, comparativ cu familiile în care soțul este cel care se îmbolnăvește - arată un studiu la care face referire Time, citând Jurnalul medical și de comportament social, în care ar fi fost publicat de curând.

Studiul a fost efectuat pe mai mult de 2700 de cupluri, în care cel puțin un partener avea peste 50 de ani. Îmbolnăvirea soțului nu a fost de natură să ducă la divorț, în schimb mai mult de 6% dintre căsniciile în care soția a căpătat o formă gravă de boală - care probabil a invalidat-o, s-au încheiat prin divorț, arată studiul respectiv.

Studiul nu spune în ce fel mai exact afectează boala calitatea căsniciei, dar Amelia Karraker, cercetător în cadrul echipei de la Universitatea Iowa (care a derulat studiul) este de părere că „în fața bolii și a morții oamenii sunt tentați să-și reevalueze ce e important în viață”.

Prin urmare, „la bine și la rău” și „până ce moartea ne va despărți” au după acest studiu și varianta „până când femeia se va îmbolnăvi” și nu va putea să-și mai țină aproape bărbatul ;)

Ce părere aveți, e un studiu care reflectă realitatea sau îi discriminează pe bărbați?

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod