Expozitie de fotografie Bogdan Dinca: "City of Child"

Ne e cam dor de copilarie - de nadragi scurti, hlizeala cu gura pana la urechi, bube in genunchi - un cliseu? Defel. Ne dorim din nou, cu sete, zilele teribile ale copilariei si Bogdan Dinca le-a regasit taman in satul din vecini: mahalalele orasului indian Pune.
Ne e cam dor de copilarie - de nadragi scurti, hlizeala cu gura pana la urechi, bube in genunchi - un cliseu? Defel. Ne dorim din nou, cu sete, zilele teribile ale copilariei si Bogdan Dinca le-a regasit taman in satul din vecini: mahalalele orasului indian Pune.

Expozitia cu titlul "City of Child" cuprinde 14 imagini ce l-au intampinat pe fotograf in suburbiile de langa Pune si in complexul pentru copii orfani sau abandonati "City of Child" ("Orasul copilului") coordonat de un ONG local, Deep Griha.

Timp de doua saptamani, in luna aprilie a acestui an, Bogdan Dinca a lucrat impreuna cu acest ONG in suburbiile orasului, iar weekend-urile si le-a petrecut in "Orasul copilului", un loc unde traiesc in jur de 50 de copii. Cei mai multi dintre ei isi duceau viata in mahalalele din Pune si abandonasera scoala, inainte sa ajunga in acest complex, unde primesc hrana si au acces la educatie si ingrijire medicala gratuite.

"City of Child e un loc extraordinar. Interactiunea cu copiii a fost foarte naturala si fara niciun fel de probleme legate de culturile diferite din care veneam sau de diferenta de varsta", povesteste Bogdan Dinca. Au mancat impreuna, s-au jucat impreuna, ei l-au invatat cricket si "marbles", el le-a aratat pe laptop pozele si apoi le-a dus printuri. "Una peste alta, locul ala nu iti aduce aminte ca acei copii sunt orfani sau abandonati, e mai degraba plin de viata, de energie si de optimism", spune fotograful.

La intoarcerea din India, fotojurnalistul a decis sa organizeze o expozitie cu vanzare, in beneficiul unui copil cu autism pe care l-a cunoscut la o actiune caritabila din Bucuresti. Astfel, toate fondurile stranse din vanzarea imaginilor din expozitia "City of Child" vor fi folosite pentru continuarea tratamentului lui Cosmin, baietelul de 4 ani si jumatate bolnav de autism. Oricine va dori sa achizitioneze un print din expozitia "City of Child" va putea sa il contacteze pe Bogdan Dinca la numarul de telefon sau pe adresa de e-mail ce vor insoti fiecare fotografie expusa.

Expozitia "City of Child" va fi deschisa la libraria Carturesti Mercy din Timisoara intre 18 noiembrie si 12 decembrie, la Carturesti Verona din Bucuresti intre 24 noiembrie si 10 decembrie, iar la Cluj intre 6 si 27 ianuarie 2009.

Vernisaj "City of Child", Bogdan Dinca
Marti, 18 noiembrie, ora 19.00
Libraria Carturesti Mercy (Str. Mercy nr. 7, Timisoara)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod