"Culorile timpului - Arta sinagogala in Moldova"

Institutul Cultural Roman prezinta expozitia foto-documentara "Culorile timpului - Arta sinagogala in Moldova", cuprinzand imagini...
Institutul Cultural Roman prezinta expozitia foto-documentara "Culorile timpului - Arta sinagogala in Moldova", cuprinzand imagini realizate de jurnalistul Teodor Raileanu.

Proiectul este initiat de Institutul Cultural Roman din Tel-Aviv in colaborare cu Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, Israel, si este coordonat stiintific de Dr. Ilia Rodov, conferentiar in cadrul Departamentului de Arta Iudaica al Universitatii Bar-Ilan.

Expozitia, prezentata deja in Israel in primavara acestui an, scoate in evidenta importanta si originalitatea artei sinagogale din Romania, o arie insuficient cunoscuta si cercetata pana acum.


Urmare a acestei initiative, Universitatea din Bar-Ilan preconizeaza infiintarea, in viitorul apropiat, a unei sectii dedicate cercetarii artei sinagogale din Romania. In tara noastra, proiectul este itinerat la initiativa Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

"Culorile timpului - Arta sinagogala in Moldova"
Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti)
Expozitia poate fi vizitata in perioada 9 - 23 iulie (de luni pana vineri, 9 – 17).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod